shqiptarët në Malin e Zi

Shqiptaret e Malit te Zi – Tonight IlvaTare – Ora NEWS
Një emision nga Ilva Tare te Ora NEWS të kushtuar shqiptreve në Mal të Zi.Ju dëshirojmë shikim të kënshem.  Vazhdo
Cungu: Shqiptarët në Mal të Zi nuk janë pakicë
Podgoricë, 25 janar – Lideri i Forcës së Re Demokratike, Nazif Cungu, shtron nevojën e definimit me ligj se cilat janë pakicat në Malin e Zi, për të përfillur mbi këtë bazë edhe parimin e aksionit afirmativ për to. “Shqiptarët në Malin e Zi janë popull autokton, krahasuar me pakicat e tjera. Ata kanë specifikat e veta gjuhësore dhe kulturore. Mendoj se duhet një ligj, i cili do të definonte cilat janë pakicat në Malin e Zi dhe mbi këto baza duhet përfillur edhe parimin e aksionit afirmativ. Njeri ndër rekomandimet... Vazhdo
Sinishtaj: Shqiptarët në Malin e Zi s’e kanë hallin e “Shqipërisë natyrale”
Podgoricë, 3 nëntor – Shqiptarët në Malin e Zi nuk duket se kanë treguar ndonjë interesim, dhe askush nga përfaqësuesit e tyre legjitimë nuk ka marrë pjesë në aktin e promovimit të “Listës për Shqipërinë Natyrale”. Liderët shqiptarë, siç raporton KosovaLive, Bardhi, Dinosha kanë pohuar se nuk kanë marrë ftesë e as që janë në dijeni për këtë, kurse deputeti Amir Hollaj është shprehur se shqiptarët në Malin e Zi e kanë zgjedhur rrugën e tyre, dhe ajo është rruga drejt integrimeve evropiane. Ndërkaq,... Vazhdo
Shqiptarët në Malin e Zi përsëri shfaqen të përçarë
Kodi i ri zgjedhor për Malin e Zi, i cili vlerësohet si një akt shumë i rëndësishëm politik, ndodhet në procedurë parlamentare dhe ka ngjallur reagime të ndryshme, por edhe me këtë rast shqiptarët, përsëri shfaqen të përçarë, raporton KosovaLive. Derisa tre deputetët e tri partive nacionale shqiptare, Genci Nimanbegu i Forcës së Re Demokratike, Mehmet Bardhi i Lidhjes Demokratike dhe Amir Hollaj nga Perspektiva, e quajnë të papranueshëm Kodin e ri zgjedhor, Ferhat Dinosha ka mendim tjetër. Kryetari i UDSH, Ferhat... Vazhdo

August 8, 2010  :: Opinione :: Komente (1)
Tags:

Dinosha: Të respektohet vullneti i shqiptarëve
Malli më i mirë se mostra Koha është për sjellje korrekte politike të subjekteve shqiptare, që do të respektonte vullnetin e shqiptarëve të shprehur në zgjedhjet e fundit parlamentare. Korrektësia ndaj këtij vullneti do të definonte qartë rolin dhe vendin e secilit nga subjektet që ka marrë pjesë në zgjedhje, gjë që do të çelte rrugë për një bashkëpunim të mirëfilltë të subjekteve nacionale shqiptare, në të mirë të interesit shqiptar, në Mal të Zi e më gjerë. Rezultati i zgjedhjeve të 29 marsit të... Vazhdo

May 11, 2009  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Dinosha: Të respektohet vullneti i shqiptarëve
Tags: , , ,

Përkujtohet 60-vjetori i lindjes së shkrimtarit dhe publicistit Ibrahim Berjashi
Pionier në shumë fusha Duke folur për ndihmesën e Berjashit në publicistikë, kryetari i SHAI “Art Club”, mr. Haxhi Shabani tha se ndihmesa e tij “për shqiptarët në Malin e Zi është e dorës së parë, sepse ai duke qenë korrespondent i “Rilindjes” për shumë vjet, arriti që me dhënien e informacioneve për trevat shqiptare të kësaj ane, të bëjë integrimin e tyre ne mediumin themelor për shqiptarët e ish Jugosllavisë”. Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”... Vazhdo

Page 6 of 6« First...23456