shqiptarëve nga Mali i Zi në Shtete të Bashkuara të

KK Forca e kall Ulqinin, fitojnë 16 medalje
Klubi i karatesë “Forca” ka bërë gërdi në turneun ndërkombëtar “Samurai Cup 2011” që u zhvillua gjatë fundjavës në Mal të Zi, duke fituar 16 medalje. Me arri janë stolisur: Abdurahim Idrizi (2000, -30kg),  Usame Bajrami (2000, 35kg), Jusuf Rexhepi (1998, -40kg), Marigona Ahmeti (1988, +47kg), Veli Qamili (1996, -63kg), Jeton Dardhishta (1996, +63kg) dhe Driton Idrizi. Me argjend Adil Mehmed (1997, -63kg), Aida Rexhepi (1996, -54kg) e Avdil Selimi (1995, -57kg), kurse me bronz Jusuf Rexhepi (1998, 40kg), Mahmut Qamili... Vazhdo
Fundi i një epoke: Milo Gjukanoviçi jep dorëheqjen si kryeministër i Malit të Zi – Video
Në shtetin e vogël ballkanik të Malit të Zi po merr fund një epokë. Pas gati 20 vjetësh në pushtet në Podgoricë, kryeministri Milo Gjukanovic tërhiqet nga posti. “Që prej dy dekadash ai është ylli politik i padiskutueshëm i Malit të Zi: kryeministri Milo Gjukanoviç, shenja dalluese të të cilit janë kostumet e prera sipas trupit, kravatat moderne perfekte dhe orët e shtrenjta. Këmbëngulja e tij për të arritur synimin – kundërshtarët flasin për qëndrim të pamëshirshëm – ka bërë që atë... Vazhdo
Si i shoh unë marrëdhëniet ndërmjet Malit të Zi dhe NATO-s
DUKE PRITUR “NA (fakën) – TO (në)” NATO, pa dyshim, do të thotë siguri dhe ai për ne është gjithmonë i rëndësishëm dhe do të thotë mundësi më të madhe të progresit në të gjitha sferat. Rrëfimi ka filluar, vetëm se pritet epilogu i tij! Rrëfimi ka filluar në momentin kur Mali i Zi u përcaktua në mënyrë të qartë për integrime euro-atlantike dhe në këtë mënyrë i ka caktuar vetvetes objektiv që të bëhet anëtare e Aleancës së NATO-s. Mirëpo, çdo tregim ka versionet e veta të cilat,... Vazhdo

May 18, 2009  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Si i shoh unë marrëdhëniet ndërmjet Malit të Zi dhe NATO-s
Tags: , , ,

Bisedë me Muhamed Gjokaj, përfaqësues i zyrës së shoqatës  “Atdheu na Bashkon” në Tuz
Për promovimin e lirisë dhe demokracisë Koha javore: Në fillim të këtij muaji lëvizja “Atdheu na Bashkon” hapi zyrën në Tuz, cili do të jetë misioni i saj? M. Gjokaj: Disa nga pyetjet më me rendësi për popullin tonë janë zgjidhur, siç është çështja e Kosovën, për të cilën është shpenzuar një energji padyshim e madhe nga ana e diasporës sonë. Pra, mërgata shqiptare në momentet më delikate ka luajtur rol të rëndësishëm, pothuajse edhe vendimtar, për internacionalizimin e çështjes së... Vazhdo