silver korda

Silver Korda: 1-shi ishtë shpetimi jonë
1.  O popull i katunit e i qytetit në fusha, në male dhe afër detit 2. Kam për ju nji parasi si Ulqinak, e ja si parti 3. Ka veç nji të  vërrtetë, e ja tri,ashtu siç ka veç nji Pereni 4. Erdhi dita e 23. majit,1-shi i drejtëse, e 3-shi i fajit 5. Mas i merrni në qafë  nipat e mesat,se s`keni me ja ditë as adresat 6. Veç nji Forcë  munet këtu mi nal me punë e fakte, e ja veç  me fjalë 7. Për Ulqin ishtë shansa e funit,Forca ka derdhë djersën e munit 8. Programi i 1-shit ishtë  pështimi jonë,se 3-shit e... Vazhdo

May 17, 2010  :: Opinione :: Komente (12)
Tags: , , ,

Portret: Silver Korda dhe “Rikthimi” i bejteve
“Fuqia e bejtes është në shprehjet e shkurtra, të qarta, shumë domethënëse. Në këtë mënyrë mund t’i shpreh më qartë preokupimet që ngufat tek unë”, thotë Korda, duke shtuar se “ato janë të konsumueshme sidomos për ulqinakët që lexojnë fare pak”. Pas gati njëqind vjetësh, kur shumëkush kishte menduar se një rrymë letrare aq e përhapur dikur në Ulqin, ajo e bejtexhinjve, ishte shuar, bejtet “rikthehen” sërish në këtë qytet. Kjo falë, në radhë të parë Silver Kordës, një ulqinaku që... Vazhdo

September 28, 2009  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Portret: Silver Korda dhe “Rikthimi” i bejteve
Tags: , , , , , ,

Silver Korda; Bejtexhiu i fundit i Ulqinit
Mbi librin më të ri me bejte të Silver Kordës “jam ba me m’qa në pecë të zezë Ndonëse i larguar tash tri dekada nga vendlindja, Silver Korda nga Ulqini është larguar vetëm fizikisht, sepse me botën e tij shpirtërore është vazhdimisht në Ulqin. Dhe se është i tillë dëshmon edhe ky botim me qasjen dhe trajtimin origjinal të çështjeve përkatëse. Sepse duke qenë në emigrim, ai e ndien më tepër se kurrkush mungesën e qytetit të tij të lindjes. Opinioni i gjerë e ka të njohur se letërsia e bejtexhinjve... Vazhdo
Intervistë me piktoren Lirije Milla Korda
Piktorja që bën gjëra të vogla me dashuri të madhe Me shprehjen e saj spontane, të qartë, të fortë dhe krejt analitike duket interesi i kësaj artiste dhe gruaje me shumë profesione, plot me kulturë, por në të njëjtën kohë e drejtpërdrejtë, e sinqertë, pa hipokrizi intelektualizmi, por që paraqitet si vëzhguese e qartë e një bote me ndjenja spirituale. Përkthyese në institucionet zviceriane në gjermanisht, italisht, shqip e sllavisht, mediatore në konfliktet në mes të mërgimtarëve shqiptarë dhe të huaj,... Vazhdo