Sllovenia

Trajnim rajonal për luftë kundër krimit të organizuar
Inspektorë të shërbimeve policore nga Maqedonia, Shqipëria, Bullgaria, Serbia, Sllovenia, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi dhe Serbia nisën sot në qendrën e trajnimit në Idrizovë, trajnimin se si të luftojnë krimin e organizuar. Ministrja e Brendshme Jankolluvska, u shpreh optimiste se ky kurs tre ditor, do të krijojë kushte më të mira në luftën kundër këtij fenomeni. Ajo tha se me ndryshimet në bazë të legjislacionit evropian, parashikohen dënime më të ashpra për të përfshirët në krimin e organizuar. Ndërsa... Vazhdo
Njohja e Kosovës nga vendet fqinje
Qeveria e Kosovës thotë se ka bërë mjaft që t’u garantojë Maqedonisë dhe Malit të Zi se shteti i Kosovës paraqet stabilitet për rajonin. Opozita konsideron se nuk është bërë mjaft. Vendet fqinje i kanë garancat e Kosovës se ajo nuk ka pretendime territoriale ndaj tyre dhe se Republika e Kosovës angazhohet për raporte të mira e korrekte me fqinjët, thonë në qeverinë e Kosovës. Duke i komentuar disa deklarata kontradiktore të këtyre ditëve nga Shkupi zyrtar, ku mes tjerash presidenti maqedonas është përfolur... Vazhdo