sukubin

Gjendja e infrastrukturës shkollore në anë të malit
Cenim i së drejtës elementare Këto inspektime lidhen pak a shumë me realizimin e orarit të punës së inspektorëve të punësuar sipas linjës partiake. Në anën tjetër, nëse flasim për arsim atëherë kemi një çudi e cila do të thoshte: ”nuk ka rëndësi se në çfarë kushtesh kemi për të zhvilluar një proces mësimor, por me rëndësi është që mësimi të realizohet ,qofshin ato kushte makabre”. Themi kështu sepse për një konkluzë të tillë kemi edhe fakte si, gjendja e oborrit të shkollës, gjendja e kabineteve,në... Vazhdo

December 5, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Gjendja e infrastrukturës shkollore në anë të malit
Tags: , , ,

Doli nga shtypi libri “Shasi i lashtë, monument i kulturës”
Doli nga shtypi libri “Shasi i lashtë, monument i kulturës” Këto ditë doli nga shtypi libri “Shasi i lashtë, monument i kulturës”. Libri është përmbledhje e kumtesave të mbajtura në Sesionin shkencor me të njëjtin emër i cili u organizua nga Shoqata “Ora” më 16-17 maj 2008 në Ulqin. Në libër përfshihen kumtesat e 13 studiuesve nga Mali i Zi, Shqipëria dhe Kosova që morën pjesë në Sesion. Kumtesat trajtojnë në mënyrë kronologjike dhe multidisiplinare Shasin, që nga periudha e lindjes së tij deri... Vazhdo
Intervistë me këngëtarin Valdet Luka
Kur këndoj “live”, e ndiej këngën Koha javore: Ju bëni pjesë tek ata këngëtarë që kanë filluar të luajnë me instrument për të kaluar më pas te kënga. Pse e keni lënë fizarmonikën, apo më saktë e keni në plan të dytë, për t’u marrë me këngën? Si ndodhi kjo? V. Luka: Ndodhi krejt papritmas dhe as që më shkonte ndërmend se karrierën time do ta vazhdoja si këngëtar sepse isha i dashuruar pas fizarmonikës, por ja që ndodhi. Unë e shpjegoj këtë si një dukuri të pashmangshme që mund t’i ndodhë... Vazhdo

May 11, 2009  :: Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Intervistë me këngëtarin Valdet Luka
Tags: , , , , , , , , , , ,

Ali Rexha, bartës i Listës për deputetë i Partisë së Prosperitetit Demokratik
1. Ndryshe nga zgjedhjet e deritashme, pres që premtimet e dhëna, disa bile edhe të përsëritura gjithmonë para zgjedhjeve, kësaj radhe të plotësohen. Pres që të drejtat e pakicave, në veçanti të shqiptarëve, të garantuara me ligjet dhe konventat evropiane dhe të përfshira në Kushtetutën e Malit të Zi si një nga kushtet kryesore për pranimin e Malit të Zi në Bashkimin Evropian, të jetësohen në tërësi. Pres që këto të drejta të garantuara, si e drejta e identitetit, e drejta e përdorimit të gjuhës amtare... Vazhdo

March 16, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ali Rexha, bartës i Listës për deputetë i Partisë së Prosperitetit Demokratik
Tags: , , , , , , , , , ,

IN MEMORIAM: Dr. Arben (Abdullah) Kurti
Dr. Arben (Abdullah) Kurti (2.7.1979 – 3.1. 2009) Në moshën 29-vjeçare ndërroi jetë dr. Arben Abdullah Kurti. Shkollën fillore dhe gjimnazin e përfundoi në Ulqin. Në vitin 2003 diplomoi në Fakultetin e Mjekësisë pranë Universitetit të Tiranës. Në Shtëpinë e Shëndetit në Ulqin erdhi menjëherë pas diplomimit dhe filloi punën në praktikën e obliguar. Prej kolegëve, menaxhmentit e posaçërisht prej pacientëve dallohet për cilësitë e veçanta: si mjek me dituri, i angazhuar për të sëmurin, përcjellje... Vazhdo
Uhapšen još jedan policajac zbog primanja mita
Policajac B.C. uhapšen je zbog sumnje da je po?inio krivi?no djelo “primanje mita”, saopšteno je ju?e iz Uprave policije. On se sumnji?i da je 4. avgusta na grani?nom prelazu Sukobin uzeo 15 eura od švedskog turiste N.F., da bi njega i suprugu puštio da u?u u Crnu Goru. “N.F. iz Švedske je, 05, avgusta ove godine, Operativno komunikacionom centru prijavio da mu je, dan ranije, prilikom ulaska u Crnu Goru iz Albanije, na grani?nom prelazu “Sukobin“, policajac zatražio i uzeo 15 eura, kako bi njemu i supruzi dozvolio... Vazhdo

August 8, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Uhapšen još jedan policajac zbog primanja mita
Tags: ,

U mbajt edicioni i pestë i manifestimit “Pranvera në Anë të Malit”
Festa e madhe anamalase Pas organizimit me sukses të Sesionit shkencor “Shasi i lashtë, monument i kulturës”, i cili u mbajt më 16 dhe 17 maj e që tuboi studiues nga Mali i Zi, Kosova dhe Shqipëria, të shtunën dhe të dielën u mbajt pjesa tjetër e manifestimit “Pranvera në Anë të Malit 2008”. Të shtunën u mbajt dita e sportit, në kuadër të së cilës u mbajt gara në vrapim, turneu në shah dhe turneu në volejboll, kurse dita qendrore e cila sivjet u mbajt në një ambient tjetër, pranë restorantit... Vazhdo
Mr.Haxhi Shabani flet për librin e tij të fundit
Shqipja e kërcënuar nëse nuk merren masa Para disa ditësh doli nga shtypi libri “Rrezikimi i gjuhës shqipe” i mr. Haxhi Shabanit, në të cilin ai trajton problemin e dygjuhësisë te shqiptarët e Ulqinit. Duke u bazuar në treguesit e ndryshimeve që kanë ndodhur vetëm për një dhjetëvjeçar, Shabani parashikon të ardhme të errët të gjuhës shqipe,nëse nuk ndërmerren masa të gjithanshme e të menjëhershme. Madje, sipas tij, nëse prirjet e rrezikimit vazhdojnë, duhet pritur që gjuha shqipe në Malin e Zi... Vazhdo

January 2, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Mr.Haxhi Shabani flet për librin e tij të fundit
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Page 2 of 212