Sukubinë

Mogul: Ulqinit po i rrëmbehen resurset natyrore
Të mirat detare në 10 vitet e para të punës së vet nuk ka investuar as edhe një cent në komunën e Ulqinit, ka thënë  drejtori i Mogul-it, Xhemal Peroviq. Ai poashtu tha se nga Ulqini janë thithur sasi të mëdha të parave. Dritan Abazoviqi ka thënë se investimi i vetëm i Të mirave detare në Ulqini është ndërtimi i portit të vogël Kacema. ‘’Në vitin 2010 nga Ulqini në Budva (selia e Të mirave detare) kanë shkuar 915523€ dhe atë vitë Të mirat detare kanë nda 460000€ për Ulqin ku 420000€ kanë qenë... Vazhdo

December 8, 2011  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Komente (1)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Delegacioni i perfaqesuesve shqiptare nga Mali i Zi,në ceremoninë e varrimit të Leka Zogut
Delegacioni i perfaqesuesve shqiptare nga Mali i Zi, morën pjesë në ceremoninë e varrimit të Leka Zogut I në Tiran. Në ceremoni ishin të pranishëm Tahir Tahiri, kryetar i KNSH-së, në delegacion ka marr pjesë edhe kryetari dhe deputeti i UDSH-së Mehmet Zenka,deputetët ne parlamentin e Malit të Zi, Mehmet Bardhi dhe Vasel Sinishtaj,nënkryetari i komunës së Ulqinit, Xhaudet Cakuli, kryetari i partisë së bashkimit demokratik, Ali Doda, Ali Rexha, kryetar i  partisë se prosperitetit demokratik,Ferid Kurti,Kadri Sinani,Sabri... Vazhdo

December 4, 2011  :: Lajmet / Vijesti, Ngjarjet - Events :: Comments Off on Delegacioni i perfaqesuesve shqiptare nga Mali i Zi,në ceremoninë e varrimit të Leka Zogut
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Potencialet  turistike të Anes se Malit
Vlera turistike kanë pothuaj të gjitha trevat e Ulqinit në format dhe dimensionet, varësisht nga resurset dhe shkalla e zhvillimit.Fizionomia e elementeve tërheqës të Ulqinit udhëzon qartë në rajonet malore,drejtimet e transitit turistik sikurse pika kufitare Sukubin – Muriqan, qytetet e mëdha që rrethojnë këto vise të Ulqinit dhe Shkodrës, komplekset turistike dhe pasuritë e trashëgimisë natyrore dhe kulturore, lokalitetet e gjuetisë dhe fshatrat turistike. Ne etapën e parë të zhvillimit të turizmit theksi... Vazhdo
Shasi ilir i 365 kishave
Qytetërimi shqiptar më shumë ndodhet nën dhe sesa mbi të. Në viset etnike shqiptare në Mal të Zi, e mbi të gjitha në rajonin e Ulqinit, janë një numër i madh i monumenteve të trashëgimisë sonë nga historia jonë e hershme, ku zë vend edhe qyteti i lashtë i Shasit, sot qytet që nuk banohet. Shasi është vendbanim antik ilir, i cili ngrihet në malin po me të njëjtin emër. Këndej pari, në periudhën antike ka kaluar rruga e lashtë lidhëse në mes Ulqinit dhe Shkodrës. Shasi në literaturë njihet si: Suatio,... Vazhdo
Ana Malit,problemet e saja dhe zhvillimi ekonomik
Foto nga Zaim Halili Kjo trevë përbehet nga popullsia fshatare. Struktura e popullsisë në përbërje të saj ka të gjitha grupmoshat, por pjesa më e madhe e saj është në moshë aktive, në moshë pune. Mosha mesatare e popullsisë është relativisht e re, por për shkak të papunësisë kjo popullsi aktive është pakësuar kryesisht për shkak të migrimit të ndjeshëm të rinisë. Popullsia e kësaj treve malore përballet përditë me kushte relativisht të vështira jetese për vetë faktin se këtu mungojnë investime... Vazhdo
Ana Malit : Turizmi Rural dhe Malor i Ulqinit
Pothuajse të gjithë banorët e Kosoves dhe  veriut të Shqipërisë që jetojnë dhe punojnë si emigrantë në Itali dhe vende të tjera të Evropës Perëndimore kanë zgjedhur pikën e kalimit kufitar Sukubin – Muriqan, 13 km nga Shkodra, për të hyrë në Shqipëri dhe për të vazhduar rrugën ne destinacione tjera. Ky fakt është më bindës kur statistikat e marra nga pika e kufitare e Muriqanit flasin për rreth 3500 deri 4500 persona që hyjnë çdo ditë nga kjo pikë kufitare. Kostoja më e lirë, rruga më e mirë,... Vazhdo
Ana Malit pret Leopold Mauer ne vizite zyrtare me Levizjen qytetare Perspektiva
Te merkuren, me datë 16.02.2010 Shefi i delegacionit të Unionit Europian, ambasadori Leopold Maurer ,ishte në vizitë zyrt…are në Ulqin dhe Ane te Malit ku u takua me subjektet politike opozitare shqiptare qe veprojn ne keto treva. Ne Katerkolle u takua me Deputetin e Koalicionit shqiptare Perspektiva z.Amir Hollaj si dhe me nje numer te aktivisteve te Levizjes Qytetare Perspektiva- Ana e Malit, takimi u zhvillua ne lokalet e LQ Perpsktiva ne Katerkolle. Se bashku me ambasadorin Maurer ishin edhe shefi i sektorit politik, integrime... Vazhdo
Regjistrimi mund t’i pakësojë shqiptarët në Mal të Zi – Video
Ulqin, 17 shkurt – Ndonëse ka mbetur edhe një muaj e më shumë kur duhet të fillojë regjistrimi i popullsisë në Malin e Zi, proces i cili do të realizohet nga data 1 deri më 15 prill, shqiptarët duhet të sensibilizohen me kohë për të mos pasur mëdyshje me rastin e deklarimit të përkatësisë kombëtare, edhe pse ata e kanë të qartë se cilit komb i takojnë. Kështu deklaroi ditën e enjte për KosovaLive Nail Draga, funksionar i lartë i Forcës së Re Demokratike, njëri ndër njohësit më të spikatur të çështjeve... Vazhdo

February 17, 2011  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Regjistrimi mund t’i pakësojë shqiptarët në Mal të Zi – Video
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Besnik Adoviqi nga KK Albulena nga Ulqini fitoi medaljen e bronzit – Foto
Sukses i Besnik Adoviqit nga KK Albulena ne kampionatin europian të karatesë Besnik Adoviqi nga KK Albulena nga Ulqini fitoi medaljen e bronzit në kategorinë e rëndë ne kampionatin europian te karatesë për kadetë, junior dhe senior te rinj të mbajtur në Novi Sad, njofton Vijesti. ‘’Kam pritur më shumë edhe pse nuk mund të jem i pakënaqur pasi konkurenca ka qenë jashtëzkonisht e fortë . Më vjen pak keq që kam humbur në gjysëmfinale pasi garuesin nga Spanja e kam pas mundur vitin e kaluar në Izmir, kur edhe kam... Vazhdo
Filmi dokumentar Ana e Malit thesar që nuk shuhet të autorit Nexhmedin Avdiu
“Ah, si nuk zgjati me shumë” – me këto fjalë gazetari dhe shkrimtari Haxhi Shabani e përshkroi filmin dokumentar “Ana e Malit thesar që nuk shuhet“ të autorit Nexhmedin Avdiu. Me këto fjalë mund të përshkruhet edhe e gjithë mbrëmja e promovimit të këtij dokumentari që u shfaq këtë të shtunë në Qendren për kulture në Ulqin. Për të ditur se ku do shkojmë – duhet të dimë se ku kemi qenë. Me pak fjalë ky është edhe mesazhi që autori i këtij dokumentari dëshiron të transmetoj të shikuesi i sotëm... Vazhdo

Page 4 of 7« First...23456...Last »