Tahir Tahiri

Organizimi teritorial në Mal të Zi nën prizmin e dy projektligjeve aktuale
Cenim i të drejtës kushtetuese Projektligji për Organizimin Territorial të Malit të Zi, ka të bëjë drejtpërdrejt me interesat e trevës së Malësisë, dhe në bazë të asaj se çka ofron ky Projektligj mund ta quajm lirisht edhe si Projektligj kundër Komunës së plotë të Tuzit. Është pra kjo një tentativë që Malësisë definitivisht ti merret e drejta për tu organizuar dhe per të pasur vetëqeverisjen e vet lokale ashtu sikur janë njësitë e tjera territoriale në Mal të Zi. Banorëve të Malësisë, me popullsi... Vazhdo

October 16, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Organizimi teritorial në Mal të Zi nën prizmin e dy projektligjeve aktuale
Tags: , , ,

Skupština Ulcinj: Dva sata za 100 kvadrata
Odbornici u Ulcinjskom parlamentu teško se „razdvojili” od placa u vladimiru namijenjenog penzionerima za gradnju doma Ulcinj – Odbornici u ulcinjskom parlamentu ju?e su ve?inom glasova usvojili odluke o dodjeli gradskog gra?evinskog zemljišta Udruženju penzionera Vladimira i Komunalnoj policiji i otvorili raspravu o predlogu odluke o regulisanju saobra?aja u opštini, koju ?e nastaviti sjutra. Na po?etku sjednice, bez prisustva opozicije, odbornici vladaju?e koalicije i PDP, kojima je kvorum ?inio njihov kolega iz DJA Ragip... Vazhdo
Kada i od cijih para
Predizborna groznica ve? trese Ulcinj, opozicija i vlast oštro odmjerili snage na programu ure?enja prostora za 2009 Ulcinj – Da predizborna groznica uo?i lokalnih izbora naredne godine ve? trese Ulcinj, potvrdilo je ju?erašnje skupštinsko zasjedanje koje je obilježila žustra polemika lidera DPS i Force Ljui?a Škrelje i Nazifa Cungua o programu ure?enja prostora za 2009, kao i najava Partije demokratskog prosperiteta da ?e uskoro zvani?no zaklju?iti savez sa koalicijom “Za evropski Ulcinj” (DUA, DPS i SDP), kojoj sada... Vazhdo
Urime Fiter Bajrami nga KNSH në Mal të Zi
KËSHILLI NACIONAL I SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI NACIONALNI SAVJET ALBANACA U CRNOJ GORI NATIONAL CONCIL ALBANIANS IN MONTENEGRO Ulqin, më 18. 09. 2009 URIM PËR FESTËN E BAJRAMIT  TË MADH Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Malin e Zi të gjithë besimtarëve të fesë Islame Ju uron gëzuar Bajramin e Madh me dëshirën që kjo Festë që vjen pas muajit të shenjtë të Ramazanit, muajit të forcimit të besimit, të tolerancës, e të pastrimit shpirtërorë, të na bashkojë akoma mes veti duke mënjanuar ndarjet  e  duke ... Vazhdo
Intervistë me kryetarin e KNSH-së në Malin e Zi, Tahir Tahiri
Për harmoninë duhet respekti i dyanshëm Koha javore: Z. Tahiri, ne në redaksinë e gazetës “Koha javore” kemi hapur temën në lidhje me pjesëmarrjen e pakicave në jetën publike. Na tregoni, cili është qëndrimi i Këshillit Nacional të Shqiptarëve lidhur me pjesëmarrjen e pakicave në jetën publike? T. Tahiri: Pjesëmarrja e pakicave në jetën publike është tejet e rëndësishme, por edhe e domosdoshme, jo vetëm për pakicën përkatëse por edhe për shoqërinë, gjegjësisht shtetin në të cilin ajo pakicë jeton... Vazhdo

August 10, 2009  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Intervistë me kryetarin e KNSH-së në Malin e Zi, Tahir Tahiri
Tags: ,

U mbajt tryeza me titull “konsolidimi i Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Mal të Zi”
Pa konsensus për çështjet që brengosin shqiptarët Podgoricë – Projekti për Marrëdhënie Etnike, një organizatë joqeveritare amerikane, organizoi të hënën në Podgoricë tryezën me titull “Konsolidimi i Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Mal të Zi”. Përveç temës themelore që ka të bëjë me rolin e Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Mal të Zi, në tryezë është diskutuar mbi temat që brengosin pakicën shqiptare në Mal të Zi dhe se a ekziston konsensusi në skenën politike shqiptare në Mal të... Vazhdo
Ulcinjska Skupština i ju?e je vodila jalovu raspravu
Miloševi? i mra?ne sile u sali Ulcinj – Ulcinjska Skupština i ju?e je vodila jalovu raspravu o Izvještaju o radu organa lokalne samouprave za prošlu godinu u diskusijama i replikama, ali kao i prethodnog dana, nije uspjela do kraja radnog vremena da se izjasni o njemu. Odbornici se uglavnom nijesu doticali ta?ke dnevnog reda, neke diskusije trajale su i po skoro pola sata, a replike nerijetko i više od deset minuta. Bilo je rije?i i o Miloševi?u, mra?nim silama, deklaraciji, prodaji mlijeka i još mnogo ?emu drugom. Odbornik... Vazhdo
Tahiri: Ligjet nuk jetësohen në praktikë
Podgoricë – Kryetari i Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Malin e Zi, Tahir Tahiri, me bashkëpunëtorët, Ali Gjeçbritaj e Musa Gjokaj, u takua të premten në Podgoricë me përfaqësuesit e Komitetit të ekspertëve të Këshillit të Evropës për çështje të gjuhës së pakicave. Ai i njoftoi mysafirët evropianë me rolin e KNSH-së, funksionimin e tij dhe me disa projekte që ky këshill ka realizuar deri më tani. Pasi çështje kryesore e interesimit të mysafirëve nga Evropa ishte implementimi i Kartës Evropiane... Vazhdo
Kumtesë për opinion: Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Malin e Zi
Foto nga :www.ulqini.de ...Tahir Tahiri - Kryetar i Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Malin e Zi Këshilli  Nacional i Shqiptarëve në Malin e Zi shprehë shqetësimin për mënyrën dhe procedurën e shpalljes së tenderit për shitjen  afatgjatë të pjesëve më atraktive të rivierës së Ulqinit. Jemi të bindur se me këtë nuk i kontribohet rrespektimit të të drejtave të popujve pakicë, por as   pushtetit vendorë të Ulqinit   as të qytetarëve të saj për të qenë zot të pasuris së vet, e drejt e cila u... Vazhdo
Tahiri: Prodaja Valdanosa šteti Albancima
Podgorica – Predsjednik Albanskog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori Tahir Tahiri je pozvao Vladu da obustavi prodaju dijela ulcinjske obale, jer bi tako nanijeli štetu Ulcinju ali i Albancima u Crnoj Gori. Vlada Crne Gore odlu?ila je da sa britanskom kompanijom Kabus luks pregovara o u projektu turisti?ke valorizacije Valdanosa . Britanska kompanija je na tenderu ponudila da u Valdanos investira 222,51 milion eura. “Smatramo da se time ne pomaže poštovanju manjinskih prava, ali ni gra?anima Ulcinja kojima se uskra?uje pravo na vlasništvo,... Vazhdo

Page 11 of 13« First...910111213