Tahir Tahiri

O?uvanje i razvoj kulture Albanaca u Crnoj Gori
Aktivnosti Centra za o?uvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Nacionalnog savjeta Albanaca Podgorica, 4. juna- Direktor Centra za o?uvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore profesor Senad Ga?evi? i predstavnici Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori, predsjednik Tahir Tahiri sa saradnicima danas su na sastanku razgovarali o djelatnostima, aktivnostima i budu?im planovima Centra vezanim za zaĆĄtitu i promociju kulture ove manjine u Crnoj Gori. Predstavnici Nacionalnog savjeta Albanaca su upoznali gospodina Ga?evi?a o svojim dosadaĆĄanjim... Vazhdo

June 5, 2009  :: news :: Comments Off on O?uvanje i razvoj kulture Albanaca u Crnoj Gori
Tags: , , , ,

Diskriminim i të drejtave të shqiptarëve në Mal të Zi
Reagim i KNSHMZ mbi mundĂ«sinĂ« e reduktimit tĂ« gazetĂ«s nĂ« gjuhĂ«n shqipe “ Koha Javore” KĂ«shilli Nacional i ShqiptarĂ«ve nĂ« Mal tĂ« Zi e vlerĂ«son tĂ« papranueshĂ«m propozimin e QeverisĂ« sĂ« Malit tĂ« Zi, pĂ«rkatĂ«sisht tĂ« MinistrisĂ« sĂ« Financave, qĂ« nĂ« kuader tĂ« reduktimit tĂ« botimeve tĂ« shtojcave dhe revistave,SHAGBG Pobjeda, tĂ« pĂ«rfshij edhe gazetĂ«n e vetme nĂ« gjuhĂ«n shqipe “Koha javore”. KĂ«shilli Nacional i ShqiptarĂ«ve nĂ« Mal tĂ« Zi , me qĂ«llim tĂ« informimit tĂ« lirĂ«, objektiv dhe profesional nĂ« gjuhĂ«n... Vazhdo
Tahir Tahiri uroi presidentin Sejdiu në përvjetorin e pavarësisë së Kosovës
Kryetari i KĂ«shillit Nacional tĂ« ShqiptarĂ«ve nĂ« Malin e Zi, Tahir Tahiri, nĂ«pĂ«rmes njĂ« shkrese,  uroi tĂ« hĂ«nĂ«n presidentin e RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s, Fatmir Sejdiun me rastin e 17 shkurtit, njĂ«vjetorit tĂ« shpalljes sĂ« pavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s, duke u shprehur i bindur se Kosova  do tĂ« dijĂ« tĂ« pĂ«rballet me tĂ« gjitha sfidat e reja nĂ« rrugĂ«n e saj drejt BE-sĂ« dhe integrimeve euro-atlantike.  “NĂ« kĂ«tĂ« pĂ«rvjetor tĂ« rĂ«ndĂ«sishĂ«m pĂ«r popullin e KosovĂ«s, mbarë  kombi shqiptar, dhe ne shqiptarĂ«t nĂ« Malin... Vazhdo
Tahiri u takua në Ulqin me kryetaret e këshillave nacionale në Mal të Zi
Kryetari i KĂ«shillit Nacional tĂ« ShqiptarĂ«ve nĂ« Mal tĂ« Zi, z. Tahir Tahiri  priti tĂ« marten  nĂ« Ulqin nĂ« njĂ« takim pune  kryetarĂ«t e tĂ« gjitha kĂ«shillave nacionale nĂ« Mal tĂ« Zi: prof.dr. Sherbo Rastoder , kryetar i KĂ«shillit Nacional tĂ« BoshnjakĂ«ve, dr. Miroslav Mariq, kryetart i KĂ«shillit Nacional tĂ« KroatĂ«ve, Sabria Vuliq, kryetar i KĂ«shillit Nacional tĂ« MuslimanĂ«ve dhe Muhamed Ukoviq, nĂ«nkretar i KĂ«shillit Nacional të  RomĂ«ve dhe EgjiptianĂ«ve, tĂ« cilĂ«t mbĂ«shtetĂ«n  nismĂ«n e nikoqirit pĂ«r njĂ« bashkĂ«punim... Vazhdo
Predsjednici savjeta manjina odrĆŸali radni sastanak u Ulcinju
Srbi dobrodoĆĄli u manjine ULCINj – Predsjednici savjeta manjina u Crnoj Gori predsjednik BoĆĄnja?kog savjeta prof. dr Ć erbo Rastoder, predsjednik Albanskog savjeta Tahir Tahiri, predsjednik Muslimanskog savjeta Sabrija Vuli?, predsjednik Hrvatskog savjeta dr Miroslav Mari? i potpredsjednik Romskog savjeta Muhamed Ukovi? pozdravili su ju?e u Ulcinju osnivanje Srpskog savjeta i ocijenili da manjinske zajednice u Crnoj Gori imaju istovjetan interes “da na adektvatan na?in participiraju u izgradnji crnogorskog multietni?kog druĆĄtva”. –... Vazhdo
Përfaqësuesit shqiptarë të bashkëpunojnë dhe dialogojnë
Ulqin – Ambasadori i RepublikĂ«s sĂ« ShqipĂ«risĂ« nĂ« Mal tĂ« Zi Tonin Beci Ă«shtĂ« takuar tĂ« mĂ«rkurĂ«n e kaluar nĂ« Ulqin me kryetarin e KĂ«shillit Nacional Shqiptar, Tahir Tahiri, pĂ«rfaqĂ«sues tĂ« partive politike shqiptare dhe kryetarin e KomunĂ«s sĂ« Ulqinit, GĂ«zim Hajdinaga. NĂ« takimin e parĂ« zyrtar me kryetarin e KNSH-sĂ«, Tahir Tahiri, ambasadori Beci Ă«shtĂ« informuar pĂ«r ndĂ«rtimin dhe funksionimin e tij, si dhe problemet me tĂ« cilat ky kĂ«shill ballafaqohet. Kryetari i KĂ«shillit Nacional Shqiptar, Tahir Tahiri,... Vazhdo

December 4, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on PĂ«rfaqĂ«suesit shqiptarĂ« tĂ« bashkĂ«punojnĂ« dhe dialogojnĂ«
Tags: , , , , ,

Reagim në komentin e z.F.Dinosha rreth këshillave nacionale të pakicave në Mal të Zi
KĂ«shillat e Pakicave janĂ« formuar nĂ« pĂ«rputhje me ligjin A nuk Ă«shtĂ« anomali qĂ« funksionarĂ«t e lartĂ« tĂ« UDSH-sĂ« njĂ«herit anĂ«tarĂ« tĂ« KNSH nĂ« bazĂ« tĂ« automatizmit e injorojnĂ« KĂ«shillin me direktivĂ« partiake duke pĂ«rfshirĂ« kĂ«tu edhe Ministrin i cili ka qenĂ« drejtĂ«pĂ«rdrejt i kyçur nĂ« formimin e KĂ«shillit,a nuk Ă«shtĂ« anomali qĂ« Kryetari i KomunĂ«s sĂ« Ulqinit si anĂ«tar i KĂ«shillit po ashtu me direktivĂ« partiake nuk pranon nĂ« zyrĂ«n e tij qĂ« pesĂ« muaj Kryetarin e KNSH nĂ« njĂ« takim pune pĂ«r tĂ« folur... Vazhdo

October 24, 2008  :: Intervista / Intervju, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Reagim nĂ« komentin e z.F.Dinosha rreth kĂ«shillave nacionale tĂ« pakicave nĂ« Mal tĂ« Zi
Tags: , , ,

Probleme me pakicat thotë Tahir Tahiri
PODGORICË, 6 SHTATOR — Kryetari i KĂ«shillit Nacional tĂ« ShqiptarĂ«ve nĂ« Mal tĂ« Zi (KNSHMZ), Tahir Tahiri tha tĂ« shtunĂ«n pĂ«r KosovaLive se Qeveria e Malit tĂ« Zi e ka bllokuar funksionimin e kĂ«tij kĂ«shilli. “Edhe pse nĂ« kohĂ«n e paraparĂ« ligjore jemi regjistruar nĂ« tĂ« gjitha institucionet pĂ«rkatĂ«se shtetĂ«rore, deri nĂ« ditĂ«n e sotme nuk na Ă«shtĂ« derdhur as njĂ« cent i vetĂ«m nĂ« llogarinĂ« tonĂ« rrjedhĂ«se nga buxheti i RepublikĂ«s”, tha ai. Sipas tij,gjendja e papĂ«rballueshme financiare ka frenuar punĂ«n e kĂ«tij... Vazhdo

September 9, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Probleme me pakicat thotĂ« Tahir Tahiri
Tags:

Odbornici u Ulcinju verifikovali odluke Gzima Hajdinage
Porez na firmu ili naziv od 30 do petsto eura Ulcinj – Odbornici u ulcinjskom parlamentu verifikovali su ju?e, ve?inom glasova, odluku o izmjenama i dopunama odluke o porezu na potroĆĄnju i odluku o porezu na firmu ili naziv, koje je prije nekoliko mjeseci donio gradona?elnik Gzim Hajdinaga. Odlukom o porezu na firmu ili naziv, koja je ju?e zavrijedjela najviĆĄe paĆŸnje odbornika, precizirano je da fizi?ka lica porez od 30 do 100 eura pla?aju u zavisnosti od zone u kojoj vrĆĄe djelatnost, a pravna lica i do 500 eura u zavisnosti... Vazhdo

August 4, 2008  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Odbornici u Ulcinju verifikovali odluke Gzima Hajdinage
Tags: , ,

ZotĂ«ri Tahiri, “Ka pas ken adeti heret kur qet pushk me sy pixheret…”
Reagim nga Muhamet Nika Para se tĂ« filloj tĂ« lexoj intervistĂ«n e Tahir Tahirit dhĂ«nĂ« “KohĂ«s javore”, si kryetar i KĂ«shillit Nacional Shqiptar, them tĂ« vĂ«rtetĂ«n, mĂ« shkuan nĂ« mend me shpejtĂ«si rrufeje njĂ« lum mendimesh, nga i cili dua tĂ« veçoj atĂ« tĂ« parin qĂ« mĂ« bĂ«ri tĂ« qeshi, e qĂ« lidhej me praktikĂ«n e Enver HoxhĂ«s, i cili kur lexonte libra, sipas tij, thoshte se njeriu duhet tĂ« lexojĂ« 3 faqet e para tĂ« tij, dy nga mesi dhe 3 nga fundi. Kjo mĂ« bĂ«ri qĂ« edhe unĂ« tĂ« pĂ«rcaktohem tĂ« lexoj 5 –... Vazhdo

Page 12 of 13« First...910111213