Tivarit

Pyetje Ministrise se Arsimit nga deputeti Nimanbegu – Video
PARLAMENTI I MALIT TË ZI Pyetje parlamentare Pyetje për Qeverinë e Malit të Zi Ministria e Arsimit dhe Shkencës Ju lutem që Ministria të jap informacione mbi përbërjen dhe anëtarët e bordeve drejtuese shkollore për shkollat me mësim në gjuhën shqipe në komunën e Ulqinit, Tivarit, Podgoricës Tuzit, Plavës dhe Rozhajës. Gjithashtu më intereson përbërja e anëtarët të bordeve drejtuese për fëmijët në kopshtet e fëmijëve në Tuz dhe Ulqin. Arsyetim: Ligji i Përgjithshëm mbi Arsimin ( “Fz. e MZ”... Vazhdo

November 12, 2009  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Pyetje Ministrise se Arsimit nga deputeti Nimanbegu – Video
Tags: , , , , ,

Shqiptarët në Mal të Zi në kohën e shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë (1)
Ndryshimi i hartës politike të Ballkanit Shtetet ballkanike duke parë sukseset luftarake të shqiptarëve kundër ushtrisë së Perandorisë Osmane, veçanërisht kryengritjet e vitit 1910-1912, shpejtuan për formimin e Aleancës Ballkanike, për fillimin e luftës kundër Portës së Lartë. Kështu aleancë ne mes veti lidhën Serbia, Mali i Zi, Bullgaria dhe Greqia. Bisedat e fshehta në mes shteteve ballkanike ishin inicuar nga Rusia në vitin 1911, duke përfunduar në shtator 1912, me realizimin e aleancës në mes tyre. Në... Vazhdo
Tkurrja e shqipes vazhdon
Teksti “Rrezikimi i gjuhës shqipe” ka karakter kërkimor-shkencor, i përket fushës së studimeve sociolinguistike, por ka rëndësi multidisiplinare. Libri është rezultat i hulumtimeve sistematike, shumëvjeçare, që Haxhi Shabani bëri gjatë përgatitjes së tezës së magjistraturës, të cilën e mbrojti me sukses në vitin 2006 në Universitetin e Prishtinës.Plot 452 vjet pas botimit të të ashtuquajturit “Meshari” të Dom Gjon Buzukut – për të cilin shkencëtarët supozojnë se ka jetuar (vepruar)... Vazhdo
Intervistë me Ismet Karamanagën,kryetar i shoqatës së miqve të kalas
Kalaja e Ulqinit e ka vendin në UNESCO Koha javore: Z. Karamanaga, çfarë ka bërë deri tani Shoqata “Kalaja” në mbrojtjen, ruajtjen dhe prezantimin e vlerave të Kalasë së Ulqinit? I. Karamanaga: Që në vitin 1995 kur e kemi themeluar këtë shoqatë multietnike, shumëkonfesionale, me një qëndrim kosmopolit, qëllimi ynë kryesor ka qenë ruajtja dhe Vazhdo  Vazhdo

January 6, 2008  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Intervistë me Ismet Karamanagën,kryetar i shoqatës së miqve të kalas
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,