tradita ulqinake

Dasma dhe tradita Ulqinake
Dasma, ky event kaq i hershëm i bashkimit të dy njerëzve për të krijuar familje, është pasuruar gjatë shekujve me lloj-lloj rritesh. Por e kaluara gjithmonë tërheq… Pas sugjerimeve të lexuesve tanë nga treva të ndryshme të Ulqinit, menduam të nisim një çikël të traditës së hershme dhe ritualeve mbi proceset më të rëndësishme jetësore, siç janë dasma. Ciklin vendosëm ta nisim nga Ulqini, për respekt të lexuesve tanë atje, të cilët kanë qenë të parët që na kanë dhënë një ide të tillë.Ne... Vazhdo

May 29, 2011  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti, Ngjarjet - Events, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Dasma dhe tradita Ulqinake
Tags: , , , , ,

Kengetari i grupit Deti – Suad Mehmeti kalli publikun ne Ulqin
Kengetari i grupit Deti – Suad Mehmeti, këngëtar ky i  mirënjohur nga Ulqini kësaj radhe së bashku me  grupin “Deti” kënduanë në restorantin “Primavera ” në Ulqin.Në kët natë gazmore u bashkangjit festës githë familja e këngtarit . Nata festive vazhdojë  duke u bashkangjitur babai i tijë Kabil Mehmeti me nje spektakel shume i qelluar dhe i udhehequr profesionalisht dhe mund të themë se qe  nje spektakel ne nivel shumë të lart. Sidoqoftë, them se ky spektakël qe me përmasa mbarkomëtare, i  konceptuar... Vazhdo