turizmi

Mali i Zi një nga 10 destinacionet botërore për turizëm – Video
Revista botërore e turizmit “ Lonely Planet ” në botimin e saj më të ri “Best travel 2013” ka renditur edhe Malin e Zi, si një nga 10 destinacionet më të mira për udhëtim dhe turizëm. Rajonet dhe vendet turistike janë zgjehdur sipas rritjes së popullsisë, rëndësisë së përparimit të atyre vendeve gjatë 2012 apo për nga atraksionet turistike që ofrohen për turistët e huaj. Lidhur me këtë Mali i Zi është radhitur në vendin e dytë. Në listën e destinacioneve më të mira gjenden: Shri Lanka, Korea e... Vazhdo

October 24, 2012  :: Turizmi / Turizam :: Komente (2)
Tags: , , ,

Bien çmimet deri në 50 për qind më lirë,zgjat sezoni turistik
Hotelierët dhe turoperatorët në Mal të Zi parashikojnë ta mbyllin sezonin turistik në fund të tetorit. Ka mundësi që pushimet sivjet të zgjatin një muaj më shumë se zakonisht. Kjo ide mbështetet në parashikimin e motit dhe temperaturat e favorshme për pushime. Sezoni i shkurtër turistik, i cili në Mali I Zi zakonisht zgjat jo më shumë se tre muaj, është njëra nga arsyet që hotelierët vendas të mos nxjerrin fitime të mira dhe të mos gëzojnë qëndrimin e gjatë të turistëve. Vendpushimet detare në Mali I... Vazhdo

September 5, 2012  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Bien çmimet deri në 50 për qind më lirë,zgjat sezoni turistik
Tags: , , ,

Teoria e turizmit të Ulqinit
Ne teorinë disa specialist vendas por edhe të huaj, që thonë së Ulqini më atë ç’ ka ka bërë, nuk ka shanse të konkurrojë ndonjëherë në turizmin elitar, prandaj duhet të fokusohet tek llojet e tjera të turizmit si ajo e kulturës dhe natyrës.Edhe pas 20 viteve të kaluara Ulqini nuk ka arritur ende të ketë resorte të vërteta turistike,nuk ka ende një hotel në bregdet me mbi 100 dhoma, kur minimumi duhet të kenë 200 që të konsiderohen nga turoperatorët e huaj, nuk kemi një investim të huaj apo me emër në... Vazhdo

May 23, 2012  :: Opinione :: Comments Off on Teoria e turizmit të Ulqinit
Tags: , , , , ,

Prof.Ismet Kaleziqi: Kualiteti  i kuadrave për  nji  turizem konkurent dhe të suksesëshem
Turizmi është nji ndër degët ma përspektive të zhvillimit në Mal të Zi respektivisht në Ulqin , në pikë pamje globale nji gjenerator i randësishëm për hapjen e vendeve të reja të punës. Simbas te gjitha të dhanave randësija e turizmit për nji zhvillim të mirë ekonomik të Malit të Zi ne tërsi është e pa zbuluar edhe pse sektori i turizmit shenon nj i rritje të dukëshme në disa vitet e fundit. Qendron fakti se në këtë perjudhë në nivel të Malit te Zi janë bër investime të shumëta në ndertimin e kapaciteteve... Vazhdo

May 10, 2012  :: Lajmet / Vijesti, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Prof.Ismet Kaleziqi: Kualiteti i kuadrave për nji turizem konkurent dhe të suksesëshem
Tags: , , , , , , , , ,

Ulqini në një ditë pranvere, në prag të sezonit turistik – Video
Kozeta Bruçi Më 1961 Ulqini renditej ndër vendet e para të rajonit, përsa i përket të ardhurave të turizmit, kurse sot ndër të fundit. Këtë fakt nuk e ndryshon as e dhëna tjetër, se Ulqini është qyteti me sipërfaqen më të madhe afër detit. Problemet e turizmit në Ulqin nisin që nga mungesa e përvojes në regjistrimin e taksës turistike, mungesa e një plani hapësinor dhe strategjik për Ulqinin, mungesa e koordinimit mes qeverisjes vendore dhe asaj qendrore, mungesa e investimeve të huaja, aftësimi i personelit... Vazhdo

May 3, 2012  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Ulqini në një ditë pranvere, në prag të sezonit turistik – Video
Tags: , , , , , ,

Çfarë gabimesh sduhet bere Ulqini në turizëm
Këshilla më e rëndësishme është që Ulqini të ketë durim. Kjo s’do të thotë të mos bëjë gjë, por të mos presë përfitime të menjëhershme. Ulqini duhet të investojë dhe të mos gabojë e të tërheqë turizëm të lirë. Pasi të krijohet imazhi i një vendi të lirë, me operatorët që u thonë klientëve se mund të shkojnë në Ulqin për pak para e të kënaqen, s’do ta hiqte dot më atë imazh. Ka shumë vende të tjera që e kanë bërë atë gabim, dhe nuk di se kur do të arrijnë ta ndryshojnë atë imazh. Pra,... Vazhdo
Hapet panairi ndërkombëtar i Turizmit – Video
Me më shumë kompani se çdo herë tjetër, e veçanërisht me më shumë kompani vendore, në pallatin e Rinisë dhe Sporteve, është hapur panairi i nëntë ndërkombëtar i Turizmit, Udhëtimeve dhe Gastronomisë.1 Panairi ka mbledhur kompanitë nga të gjitha vendet e rajonit, të cilëve u ipet mundësi të shpalosin ofertat e reja që kanë bërë këtë vit. Ajo që është vërejtur më së shumti është numri i madh i kompanive nga Kosova. Skender Thaçi, drejtor i hotel Magra Austria që është hapur së voni në Bogë të... Vazhdo

April 22, 2012  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Hapet panairi ndërkombëtar i Turizmit – Video
Tags: , , , , ,

Hotel Mediteran çelë sezonin turistik 2012 në Ulqin – Video
Hotel Mediteran çelë sezonin turistik 2012  në Ulqin,ku me organizimin e 8 Marsit,në menyrë ofisiale formalizoi çeljen e sezonit turistik në komunën e Ulqinit.Sipas drejtuesve të hotel Mediteranit,drejtorit të hotelit Selatin Gjeloshi dhe menaxherja e marketingut, Valentina Kozinoviq pritet që këtë vit të ketë sezon të begatshëm dhe se presim vizita të organizuara të mysafirëve nga Shqipëria,Kosova,Hungaria,Polonia dhe Rumania por edhe vendëve tjera të rajonit,për shkak të çmimeve të favorshme, kushteve optimale... Vazhdo
Vikend ne Hotel Mediteran Ulqin per 2 pers -119€ me 1/2 pansion
Kaloni një vikend të paharrueshëm në qytetin Ulqinit në hotel Mediteran për vetëm 119 euro për 2 persona me gjysmë pansion. … Akomdimi ne hotel 3* me mëngjes dhe darka në bazë të 2 netëve të vikendit… Ofertat tona turistike jane te aranzhuara ne menyre te atille qe gjithkush te mund te gjej diçka interesante per vete në Hotelin Mediteran Ulqin. Per nje familje te akomoduar ne nje apartament të Hotelit Mediteran me pamje nga deti me një dhomë per çift. Hotel Mediteran Ulqin dhe resortet turistike të saja... Vazhdo
Hotel Mediteran ne Ulqin pret sezon të bereqetshme
Ulqini është një destinacion i popullarizuar i turistëve. Megjithëse akoma i pazbuluar nga shumë udhëtarë prej vendeve më të mëdha, turistët e përsëritur dhe një sasi rritëse e vizitorëve për radhë të parë e bëjnë Ulqinin një vend të zjarrtë për pushuesit ndërmjet muajve Maj dhe Shtator. Ulqini është i famshëm për plazhet e tij, të clat konsiderohen si më të bukurat në Mal të Zi. Njëri ndër hotelet më të njohura në Ulqin Hoteli “Mediteran”, i cili gjendet pak metra lart plazhit Rana, këto... Vazhdo

Page 1 of 3123