Tuzë

Sh.Peraj: Mendimi për mirë…………
Fakti që secili nga subjektet politike shqiptare në Mal të Zi i sheh udhëheqësit dhe prijësit e vet si novatorë, i jep shkak përçarjes edhe nëse ky këndvështrim është naiv. Dukuria e mosçuarjes deri në fund e shumë proceseve politike të nisura mbarë, përveçse i kënaq interesat strategjike të armiqve tanë, ajo karakterizohet edhe me bekimin dhe përkrahjen e parezervë të elitës sonë politike. Se çfarë ishin pasojat politike në të kaluarën historike kjo tashmë dihet, ajo që nuk dihet për momentin është... Vazhdo
Me shqiptarët nuk mund të manipulojë askush
Podgoricë, – Alternativa Shqiptare (ASH) ka porositur sot funksionarin e Partisë Demokratike të Socialistëve Nikollë Gegajn se me shqiptarët e Malit të Zi nuk mund të manipulojë askush, por këtë nuk mund ta themi për të. “Zotëri Gegaj, me ne nuk mund të manipulojë askush, gjë të cilën nuk do të mund ta konstatonim në lidhje me juve. Për neve i manipuluar mund të jetë vetëm ai i cili nuk mendon me kokën e vet dhe për të cilin deklaratat e porositura i dikton dikush tjetër”, është cekur në reagimin e... Vazhdo

September 12, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Me shqiptarët nuk mund të manipulojë askush
Tags: , ,

International Youth Day 2008
Me rastin e dites nderkombetare e te rinjve Forca Rinore organizoi nje performans ne Tuz ku jane shperndare fletushka rreth kesaj dite dhe me te cilin rast eshte lexuar nje deklarate. Në mbrëmje është mbajtur edhe koncerti për te rinjët në të cilën morrën pjesë më tepër se 1000 te rinj nga Malësia. Deklarata për media Në konferencën që u mbajt me 17 dhjetor në Asamblenë e përgjithshme te OKB, u pranua propozimi qe u be nga Konferenca Botërore e Ministrave ku u vendos qe dita ndërkombëtare e te rinjve te... Vazhdo

August 21, 2008  :: Kulturë / Kultura, Shtypi / Mediji, Zbavitje / Zabava :: Comments Off on International Youth Day 2008
Tags: , , , , , ,

Të mësojmë nga të tjerët
Paradigma norvegjeze Vendet si kjo monarki parlamentare (Norvegjia) janë të destinuara në përjetësi. Për të parë se si më së mirit mund të mbrojnë pakicën e vet lapone, ata kanë studiuar dhe kanë hulumtuar shembujt më të mirë dhe kanë shkuar deri aty sa që sot kjo pakicë autoktone ka parlamentin e vet të garantuar, gjuhën e vet dhe një mori mjetesh të tjera mbrojtëse për këtë popullsi prej jo më shumë se 70.000 vetëve në të gjithë vendin. Testi më i mirë për një vend dhe demokracinë e tij janë gjithsesi... Vazhdo

August 19, 2008  :: Anketë / Anketa, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Të mësojmë nga të tjerët
Tags: , ,

Kumtesë për opinion e LD në MZ
Me gabime nuk mund të ndreqen gabimet Aktgjykimet e shqiptuara në Gjykatën e Lartë në Podgoricë kundër të pandehurve në aksionin policor “Fluturimi i Shqiponjës”, vetëm vërteton dyshimet tona të shprehura në vazhdimësi mbi pavarësinë e gjyqësisë dhe mbi procesin e montuar politikisht. Ndonëse duke ndjekur ecurinë e gjykimit përmes mediave, ka pasur raste kur kemi shpresuar se duke parë që nuk ka prova, drejtësia do të triumfojë, pakkush ka mundur tzi besojë kësaj, duke vërejtur se kemi të bëjmë... Vazhdo

August 18, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Kumtesë për opinion e LD në MZ
Tags: , ,

Shqiptarët me 4.700 grame heroinë arrestohen në Tuz
Dy shqiptarë nga rrethi i Shkodrës janë arrestuar natën e mbrëmshme në Tuz të Malit të Zi, gjatë një aksioni të gjerë në asgjësimin dhe goditjen e grupeve kriminale. Ernando Dulaj dhe Albert Gjonaj nga Malësia e Madhe, si dhe Pren Thaçi nga Kosova me vendbanim në Osiek të Kroacisë, janë arrestuar teksa në autoveturën e tyre tip “Mercedes Benz 124” me targë MA 1297 D është gjetur 4 kg e 700 gramë drogë e llojit heroinë, e cila ishte e paketuar dhe e sistemuar në pesë pako, e mbështjellë me natriban... Vazhdo

August 13, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Shqiptarët me 4.700 grame heroinë arrestohen në Tuz
Tags: , ,

Me rastin e ditës ndërkombëtare të të rinjve,Forca rinore organizon
International Youth Day 2008 Dita ndërkomtare e të rinjve 2008 HYRJA GRATIS TUZË 2008 Me rastin e ditës ndërkombëtare të të rinjve, këtë vit Forca do fillojë me kremtimin kësaj dite në Tuz. Kemi përgatitur një Koncert për të rinj në lokalin “Cavalieri” me yjet e muzikës argëtuese ku do marrin pjesë: Produkt 28, Amanda, Cani dhe DJ Mani. Koncerti do filloje ne ora 21:00. Jeni të mirëseardhur Sponsor Gjeneral dhe Organizator. Forca e Re Demokratike  Vazhdo

August 9, 2008  :: Shtypi / Mediji, Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Me rastin e ditës ndërkombëtare të të rinjve,Forca rinore organizon
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Në Ulqin u mbajt tryeza e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”
Shqiptarët nuk kanë trajtim të barabartë Në organizim të Lëvizjes ” Atdheu na Bashkon”, që përfaqëson shumicën e organizatave dhe shoqatave të shqiptarëve nga Mali i Zi në Shtete të Bashkuara të Amerikës organizoi në Ulqin, më 4 priill 2008, tryezën e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”. Në këtë takim, ku morën pjesë përfaqësues të jetës politike, të sektorit civil dhe intelektual të pavarurë nga trevat etnike shqiptare në Malin e Zi, u trajtua e ardhmja politiko-juridike,... Vazhdo

April 17, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Politika, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Në Ulqin u mbajt tryeza e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Zhduket Flamuri shqipëtarë nga zyra e LD-së në Tuz
Flamuri shqipetare i cili gjendej ne shtize para zyres se Lidhjes demokratike ne Tuz, ishte larguar ne mbremje ne mes te dieles dhe te henes (te dielen u mbajten zgjedhjet presidenciale), ndersa shtiza ne te cilen ishte i vendosur u gjet e thyer. Kryetari i Lidhjes Demokratike per degen e Tuzit, z. Nikolle Camaj deklaroj qe flamuri shqipetare eshte keqperdor per te treten here dhe eshte ne shenjester e siper nga vandali i Tuzit.Anetareve te kesaj partije ky vandal u ra i papritur aq me shume se votat ende as nuk ishin numeruar. Sipas... Vazhdo

April 10, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Zhduket Flamuri shqipëtarë nga zyra e LD-së në Tuz
Tags: , ,

Page 2 of 212