UDSH-së

Përplasjet që nuk na duhen
Nëse votuesit u kanë dhënë një vend në politikë sipas sjelljeve të tyre, është e kotë të pritet një trajtim tjetër po nuk e ndryshuan vetën. Përplasjet që po na ndodhin kohët e fundit rreth asaj se a duhet Tuzi të jetë komunë më vete apo komunë urbane në kuadër të Podgoricës, janë më tepër politike e që janë shdërruar në një front lufte në mes të të taborreve të përfaqësuesve të UDSH-së dhe përfaqësuesve të LD, në MZ. Deklaratat e bëra si nga njëri krah ashtu edhe nga krahu tjetër na duken... Vazhdo

July 7, 2009  :: Politika :: Comments Off on Përplasjet që nuk na duhen
Tags: , ,

Të premten u mbajt kuvendi i Komunës së Tuzit
Opozita nuk mori pjesë Tuz – Seanca e 19-të e Kuvendit të Komunës Urbane të Tuzit u mbajt të premten, pa praninë e opozitës. Në fakt, i vetmi këshilltar i pranishëm nga opozita ishte Halil Dukoviqi (PDS) i cili, pas miratimit të rendit të ditës, mori fjalën duke shfrytëzuar të drejtën procedurale sa për të njoftuar se këshilltarët e opozitës nuk do të marrin më pjesë në asnjë seancë të Kuvendit. Ai akuzoi partitë e pozitës duke i quajtur ata një bashkim jofunksional të cilët, për mossuksesin e... Vazhdo
Nuk morën pjesë përfaqësuesit e UDSH-së dhe PDS-së
Të shtunën në ulqin u bë konstituimi i këshillit nacional shqiptar Ulqin – Të shtunën në Ulqin u bë konstituimi i Këshillit Nacional Shqiptar. Në mbledhjen konstituive morën pjesë 26 nga 35 anëtarë sa ka Këshilli Nacional Shqiptar. Në mbledhjen konstitutive nuk morën pjesë përfaqësuesit e UDSH-së të zgjedhur sipas parimit të funksionit, me përjashtim të ministrit për Mbrotjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Fuad Nimani, si dhe deputetët e PDS-së, Luigj Shkreli dhe Omer Axhoviq. Kryetari i UDSH-së,... Vazhdo
Si përfaqësohemi me këshillin nacional Shqiptar
Abuzim me ligjin Abuzimi me ligj nga Ministria, me siguri për të ruajtur qetësinë në shtëpi, “lejoi” që në Kuvendin e lektorëve të zgjidhej nga kuota që parasheh ligji për personalitete të shquara të artit, kulturës, arsimit, nënkryetari i LD-së, kryetarët e degëve, kryetarët e forumeve rinore të degëve, koordinatorët e partisë, këshilltarët e kështu me radhë, e kur kësaj strukture tzi bashkohet kryetari i Partisë, shefat e klubeve dhe deputeti rezulton që për drejtorë të institucioneve publike... Vazhdo

April 29, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Si përfaqësohemi me këshillin nacional Shqiptar
Tags: , , , ,

Seanca e kuvendit të komunës urbane të Tuzit shtyhet për një herë tjetër
Dy ditë pa kuorum Tuz- Këshilltarët e Kuvendit të KU të Tuzit as të hënën dhe as të martën nuk mbajtën mbledhje, pasi që këshilltarët e PDS-së, PSD-së, PB-së, UDSH-së dhe PSP-së nuk morën pjesë. Kuvendi i KU të Tuzit kishte paraparë që si pikë kryesore e seancës të jetë Propozimi i vendimit për organizimin e referendumit për komunë të mëvetësishme të Tuzit, propozim ky të cilin e kishte dorëzuar kohë më parë, Vasel Sinishtaj në emër të IQ-së. Seanca e të hënës filloi me urimet për Pavarësinë... Vazhdo

February 26, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Seanca e kuvendit të komunës urbane të Tuzit shtyhet për një herë tjetër
Tags: , , , , , , ,

Kryetari i UDSH-së, Ferhat Dinosha, përgëzoi drejtuesit më të lartë të Kosovës me rastin e shpalljes së Pavrësisë së Kosovës
Pavarësia, gëzim edhe për shqiptarët në Mal të Zi Ulqin – Kryetari i UDSH-së, Ferhat Dinosha, u dërgoi telegram urimi drejtuesve më të lartë të Kosovës, Presidentit Fatmir Sejdiu, kryeministrit Hashim Thaçi dhe kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi, të cilët i përgëzoi me rastin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. “Pavarësia e Kosovës ka krijuar gëzim dhe festë të madhe edhe në mesin e shqiptarëve në Malin e Zi. Presim që Kosova e pavarur të jetë shtet demokratik i të gjithë... Vazhdo

February 24, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Kryetari i UDSH-së, Ferhat Dinosha, përgëzoi drejtuesit më të lartë të Kosovës me rastin e shpalljes së Pavrësisë së Kosovës
Tags: , , , , , , , ,

Iniciativa qytetare ia dorëzoi kuvendit të ku të Tuzit propozimin e vendimit për organizimin e referendumit për komun të plotë
T`u ofrojmë qytetarëve atë që u kemi premtuar Tuz- Këshilltarët e Kuvendit të KU të Tuzit, në mbledhjen e ardhshme që do të mbahet më 18 shkurt, do të kenë si temë kryesore diskutimin rreth organizimit të referendumit për Komunë të mëvetësishme të Tuzit, pasi që ditë më parë, Vasel Sinishtaj, në emër të IQ ia dorëzoi Kuvendit të KU të Tuzit Propozimin e vendimit për organizimin e referendumit, dita e mbajtjes së të cilit parashikohet të jetë në datën e mbajtjes së zgjedhjeve presidenciale në Mali... Vazhdo

February 19, 2008  :: Politika :: Comments Off on Iniciativa qytetare ia dorëzoi kuvendit të ku të Tuzit propozimin e vendimit për organizimin e referendumit për komun të plotë
Tags: , , , , , , , , , , , , ,