Ulkinon

LulĂ«zimi i detarisĂ« dhe kusarisĂ« – Mbi tĂ« kaluarĂ«n e Ulqinit (10)
Prof. Dr. Ruzhdi Ushaku BanorĂ«t e Ulqinit qĂ« nga shekulli XVII fillojnĂ« ta pranojnĂ« islamin, kĂ«shtu qĂ« shumĂ« shqiptarĂ« tĂ« krishterĂ«, duke kaluar nĂ« islamizĂ«m, fitojnĂ« edhe pozita tĂ« forta nĂ« tregti, detari. Nga kjo kohĂ« ulqinakĂ«t fillojnĂ« tĂ« dallohen si kusarĂ« tĂ« famshĂ«m qĂ« sulmonin anije tĂ« ndryshme nĂ«pĂ«r Adriatik e Mesdhe dhe luftonin kundĂ«r anijeve tĂ« RepublikĂ«s sĂ« Venedikut, tĂ« BokĂ«s sĂ« Kotorrit dhe tĂ« vendeve tĂ« tjera tĂ« DalmacisĂ«. Qe se si e sheh Ulqinin e kĂ«saj kohe udhĂ«pĂ«rshkruesi turk Evlia... Vazhdo
Hotel Mediteran çelĂ« sezonin turistik 2012 nĂ« Ulqin – Video
Hotel Mediteran çelĂ« sezonin turistik 2012  nĂ« Ulqin,ku me organizimin e 8 Marsit,nĂ« menyrĂ« ofisiale formalizoi çeljen e sezonit turistik nĂ« komunĂ«n e Ulqinit.Sipas drejtuesve tĂ« hotel Mediteranit,drejtorit tĂ« hotelit Selatin Gjeloshi dhe menaxherja e marketingut, Valentina Kozinoviq pritet qĂ« kĂ«tĂ« vit tĂ« ketĂ« sezon tĂ« begatshĂ«m dhe se presim vizita tĂ« organizuara tĂ« mysafirĂ«ve nga ShqipĂ«ria,Kosova,Hungaria,Polonia dhe Rumania por edhe vendĂ«ve tjera tĂ« rajonit,pĂ«r shkak tĂ« çmimeve tĂ« favorshme, kushteve optimale... Vazhdo
Vendstrehim i HelenĂ«s sĂ« AnzhuinĂ«ve – Mbi tĂ« kaluarĂ«n e Ulqinit (4)
Prof. Dr. Ruzhdi Ushaku Ulqini kishte edhe peshkopatĂ«n (apo ipeshkvinĂ«) e vet, por tĂ« varur nga peshkopata e Tivarit. Prej vitit 1250 e deri nĂ« fund tĂ« shekullit XIV, nĂ« lokalitetin e KalasĂ« sĂ« sotme janĂ« ndĂ«rtuar disa kisha, siç janĂ« ajo e ZonjĂ«s sĂ« Bekuar, e ShĂ«n Jovanit (Gjonit) tĂ« Ulqinit, ShĂ«n Dominikut, etj. Brenda kĂ«saj periudhe, nĂ« kĂ«tĂ« qytet ka jetuar dhe e ka mbajtur fronin nipi i NemanjĂ«s, Gjorgji (1252) si “princeps Diocliae”, kurse prej vitit 1282-1309 kĂ«tu jetoi si vejushĂ« Helena e AnzhuinĂ«ve,... Vazhdo

February 11, 2012  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Vendstrehim i HelenĂ«s sĂ« AnzhuinĂ«ve – Mbi tĂ« kaluarĂ«n e Ulqinit (4)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Qytet antik atraktiv dhe i rrallĂ« – Mbi tĂ« kaluarĂ«n e Ulqinit (3)
Prof. Dr. Ruzhdi Ushaku Pas humbjes se autonomise se Shtetit Ilir (168-167 p.e r), gjegjesisht ne kohen romake, Ulqini bente pjese ne te ashtuquajtura oppida civium Romanorum, kurse me vone e fiton edhe statusin e qytetit te pavarur apo te municipium-it. Klaud Ptolemeu, ne vepren e tij Geographia (Lib. II,16,3), per Ulqinin shenon trajten Ulkinion (ΟυλÎșÎčÎœÎčÎżÎœ) e cila iu ka sherbyer si mbeshtetje kryesore dijetareve, sic jane Hahn, Majer, Cabej (J. G. Hahn, A. Mayer, E. Cabej), qe emrin e Ulqinit ta lidhin me bazen i.e. *ulkuos,... Vazhdo

February 5, 2012  :: Reportazh / ReportaĆŸa :: Comments Off on Qytet antik atraktiv dhe i rrallĂ« – Mbi tĂ« kaluarĂ«n e Ulqinit (3)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Vikend ne Hotel Mediteran Ulqin per 2 pers -119€ me 1/2 pansion
Kaloni njĂ« vikend tĂ« paharrueshĂ«m nĂ« qytetin Ulqinit nĂ« hotel Mediteran pĂ«r vetĂ«m 119 euro pĂ«r 2 persona me gjysmĂ« pansion. … Akomdimi ne hotel 3* me mĂ«ngjes dhe darka nĂ« bazĂ« tĂ« 2 netĂ«ve tĂ« vikendit… Ofertat tona turistike jane te aranzhuara ne menyre te atille qe gjithkush te mund te gjej diçka interesante per vete nĂ« Hotelin Mediteran Ulqin. Per nje familje te akomoduar ne nje apartament tĂ« Hotelit Mediteran me pamje nga deti me njĂ« dhomĂ« per çift. Hotel Mediteran Ulqin dhe resortet turistike tĂ« saja... Vazhdo
Hotel Mediteran ne Ulqin pret sezon të bereqetshme
Ulqini Ă«shtĂ« njĂ« destinacion i popullarizuar i turistĂ«ve. MegjithĂ«se akoma i pazbuluar nga shumĂ« udhĂ«tarĂ« prej vendeve mĂ« tĂ« mĂ«dha, turistĂ«t e pĂ«rsĂ«ritur dhe njĂ« sasi rritĂ«se e vizitorĂ«ve pĂ«r radhĂ« tĂ« parĂ« e bĂ«jnĂ« Ulqinin njĂ« vend tĂ« zjarrtĂ« pĂ«r pushuesit ndĂ«rmjet muajve Maj dhe Shtator. Ulqini Ă«shtĂ« i famshĂ«m pĂ«r plazhet e tij, tĂ« clat konsiderohen si mĂ« tĂ« bukurat nĂ« Mal tĂ« Zi. NjĂ«ri ndĂ«r hotelet mĂ« tĂ« njohura nĂ« Ulqin Hoteli “Mediteran”, i cili gjendet pak metra lart plazhit Rana, kĂ«to... Vazhdo
UDSH-ja: Kokteji i Fundvitit – 29.12.2011
Kokteji i Fundvitit   Kemi kĂ«naqĂ«sinĂ« tĂ« ftojmĂ« tĂ« gjithĂ« anĂ«tarĂ«t dhe simpatizuesit tĂ« UDSH-sĂ« tĂ« marrin pjesĂ« nĂ« koktejin tradicional tĂ« fundvitit . Kokteji do tĂ« mbahet tĂ« enjten mĂ«, 29 Dhjetor 2011, nĂ« hotel “Mediteran” , nĂ« ora  19:00.  MirĂ«presim praninĂ« e juaj nĂ« kĂ«tĂ« solemnitet    Vazhdo

December 27, 2011  :: Lajmet / Vijesti, Ngjarjet - Events :: Komente (11)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Forca: Kokteji i Fundvitit – Novogodisnji Koktel – 28.12.2011
Kokteji i Fundvitit FtojmĂ« tĂ« gjithĂ« anĂ«tarĂ«t dhe simpatizuesit tĂ« marrnin pjesĂ« nĂ« koktejin tradicional tĂ« fundvitit qĂ« organizon FORCA. Me 28 Dhjetor 2011 nĂ« ora 19:00 nĂ« Hotelin “Mediteran” Novogodisnji Koktel Pozivamo sve članove i simpatizere na tradicionalnom novogodisjem koktelu koji organizuje FORCA. 28. decembra 2011 u 19:00 u hotelu “Mediteran” Forca Press  Vazhdo

December 27, 2011  :: Lajmet / Vijesti, Ngjarjet - Events :: Comments Off on Forca: Kokteji i Fundvitit – Novogodisnji Koktel – 28.12.2011
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Oferta e hotel Mediteranit Ulqin,rrini 2 ditë,e muzafiret e juaj falas
Ofertat tona turistike jane te aranzhuara ne menyre te atille qe gjithkush te mund te gjej diçka interesante per vete nĂ« Hotelin Mediteran Ulqin. Per nje familje te akomoduar ne nje apartament tĂ« Hotelit Mediteran  me pamje nga deti me njĂ« dhomĂ« per ciftin ose vetem ju,Oferta e hotel Mediteranit Ulqin,rrini 2 ditĂ«,e muzafiret e juaj do qĂ«ndrojnĂ« falas,ofert kjo qĂ« e benĂ« Hotel Mediteran Ulqin. Hotel Mediteran Ulqin dhe resortet turistike tĂ« saja ofrojne per turistet te gjitha sherbimet dhe lehtesirat per te kaluar pushime... Vazhdo
Hotel Mediteran Ulqin dhe Oferta Familjare 2.paguajn + 2 femijë Gratis
Hotel Mediteran Ulqin dhe Oferta Familjare 2.paguajn + 2 femijĂ« Gratis Ofertat tona turistike jane te aranzhuara ne menyre te atille qe gjithkush te mund te gjej diçka interesante per vete Per nje familje te akomoduar ne nje apartament tĂ« Hotelit Mediteran  me pamje nga deti me njĂ« dhomĂ« per ciftin dhe femijet,Ă«shtĂ« Oferta Familjare 2 paguajn + 2 femijĂ« Gratis,ofert kjo qĂ« e benĂ« Hotel Mediteran Ulqin. Hotel Mediteran Ulqin dhe resortet turistike tĂ« saja ofrojne per turistet te gjitha sherbimet dhe lehtesirat per te kaluar... Vazhdo

Page 1 of 41234