ulqin

Pyetja e deputetit Genci Nimanbegut drejtuar Ministrit te arsimit – Video
Pyetja e deputetit Genci Nimanbegut drejtuar Ministrit te arsimit – Video  Vazhdo

March 26, 2013  :: Politika :: Comments Off on Pyetja e deputetit Genci Nimanbegut drejtuar Ministrit te arsimit – Video
Tags: , , ,

Pse manipulohet me borxhet e komunës së Ulqinit?
Deklarata pĂ«r shtyp   PSE MANIPULOHET ME BORXHET E KOMUNËS SË ULQINIT? NĂ« periudhĂ«n e kaluar, sidomos pas marrjes sĂ« detyrĂ«s nga pushteti i ri lokal nĂ« KomunĂ«n e Ulqinit nĂ« opinion Ă«shtĂ« krijuar mendimi pĂ«r borxhe tĂ« theksuara tĂ« KomunĂ«s nĂ« tĂ« gjitha pikat. Por, edhe pas 540 ditĂ« qeverisje, ne nuk fituam tĂ« dhĂ«na tĂ« sakta pĂ«r kĂ«tĂ« gjĂ«, ndĂ«rsa, siç shihet tani, Ă«shtĂ« manipuluar gjatĂ« mbi kĂ«tĂ« temĂ«, kĂ«shtu qĂ« shpesh janĂ« pĂ«rmendur shifra tĂ« borxhit qĂ« shpesh kalonin shumĂ«n prej 22 milion euro. Me... Vazhdo

March 26, 2013  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Pse manipulohet me borxhet e komunĂ«s sĂ« Ulqinit?
Tags: , ,

Shasi mund tĂ« shndĂ«rrohet nĂ« muze arkeologjik – Video
ShumĂ« turist nga viset tjera tĂ« botĂ«s kan thĂ«nĂ« se falĂ« vlerave historike, arkeologjike, natyrore, etj, rrĂ«nojat  arkeologjike tĂ« Shasit po ndikojnĂ« nĂ« zhvillimin e njĂ« turizmi masiv nĂ« kĂ«tĂ« zonĂ«. “GĂ«rmimet e bĂ«ra gjatĂ« viteve nĂ« qytetin e lasht tĂ« Shasit, duke pĂ«rfshirĂ« edhe ekspeditat e fundit arkeologjike, kanĂ« nxjerrĂ« nĂ« dritĂ« njĂ« sĂ«rĂ« zbulimesh interesante, tĂ« cilat do tĂ« pasqyrohen nĂ« njĂ« muze arkeologjik, qĂ« mund tĂ« ngrihet nĂ« fshatin Shas, afĂ«r kĂ«saj pike arkeologjike”, ka thĂ«nĂ« njĂ«... Vazhdo

March 26, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Shasi mund tĂ« shndĂ«rrohet nĂ« muze arkeologjik – Video
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

FtesĂ« pĂ«r pjesĂ«marrje nĂ« ekspozitĂ« tĂ« fotografive – Dan XhurretĂ«s – Audio
Ftoheni tĂ« merrni pjesĂ« nĂ« EkspozitĂ«n e Fotografive tĂ« fotografit tĂ« parĂ« nga Ana Malit, tĂ« ndjerit Dan XhurretĂ«s. Expozita do tĂ« mbahet nĂ« QendrĂ«n pĂ«r KulturĂ«, me datĂ«n 30.03.2013, nĂ« ora 19:00. Falenderoj shoqatĂ«n shqiptaro-amerikane “Ana e Malit” nĂ« New York dhe “NdĂ«rmarrjen pĂ«r veprimtari komunale”-Ulqin, si edhe QendrĂ«n pĂ«r KulturĂ«, qĂ« mundĂ«suan realizimin e kĂ«ti projekti Me respekt kryetarja e shoqatĂ«s “LabeatĂ«t” Liljeta Avdiu Cura Lajme nga Ulqini  Vazhdo

March 26, 2013  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on FtesĂ« pĂ«r pjesĂ«marrje nĂ« ekspozitĂ« tĂ« fotografive – Dan XhurretĂ«s – Audio
Tags: , , ,

Bahri Brisku feston 80 vjetorin
Bahri Brisku ka festuar tĂ« ejten e kaluar 80 vjetorin e tij tĂ« lindjes por tĂ« njejten ditĂ« u be dhe perurimi i librit “KĂ«ngĂ« popullore tĂ« shqiptarĂ«ve nĂ« Mal tĂ« Zi”. “Nderi i Kombit” e festoi ditĂ«lindjen e tij tek shtĂ«pia, ndĂ«rkohĂ« qĂ« urimet e shumta nga miqtĂ« e kolegĂ« i mori pĂ«rmes telefonit dhe postimet tĂ« urimeve nĂ« faqen e tij nĂ« Facebook. Bahri Brisku lindi mĂ« 14.03.1933 nĂ« Ulqin. ShkollĂ«n normale e kreu nĂ« Shkup mĂ« 1954, kurse shkollĂ«n e lartĂ« pedagogjike (gjuhĂ« dhe letĂ«rsi shqipe) po ashtu nĂ«... Vazhdo

March 21, 2013  :: KulturĂ« / Kultura, ShoqĂ«ria / DruĆĄtvo :: Comments Off on Bahri Brisku feston 80 vjetorin
Tags: , , ,

Ura e Klleznës të evidentohet në regjistrin e monumenteve të kulturës
Ura e vjeter e Klleznes Kjo urĂ« Ă«shtĂ« ndĂ«rtuar prej guri mbi pĂ«rroin e Megjyreçit, nĂ« vitin 1696, nĂ« KlleznĂ«n e SipĂ«rme (komuna e Ulqinit). Ajo ka kĂ«to dimensione: gjatĂ«sia 12m, gjerĂ«sia 3.60m, lartĂ«sia nga fundi i lumit 9.26m, trashĂ«sia e gurĂ«ve te çelĂ«si 80cm. QĂ« nga ndĂ«rtimi i saj nuk Ă«shtĂ« bĂ«rĂ« ndonjĂ« intervenim apo restaurim i saj, ndĂ«rsa nĂ« vitin 1982 ajo pĂ«soi goditje, sepse mbi urĂ«, pasi u hoqĂ«n gurĂ«t, u vendosĂ«n gypat e ujĂ«sjellĂ«sit tĂ« MillĂ«s, duke krijuar kanalin pĂ«rkatĂ«s. Por pĂ«r fat ura... Vazhdo

March 21, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ura e KlleznĂ«s tĂ« evidentohet nĂ« regjistrin e monumenteve tĂ« kulturĂ«s
Tags: , , ,

Bahri Brisku: Krijuesit që sfiduan kohërat (1) + Foto
LetĂ«rsia shqipe nĂ« Mal tĂ« Zi – Krijuesit qĂ« sfiduan kohĂ«rat NĂ« vorbullĂ«n e labirinteve, pellgut, dhe tĂ« pĂ«ngesave, intelektualĂ«t shqiptar, nĂ« Mal tĂ« Zi, kanĂ« shĂ«nuar rezultate tĂ« lakmueshme nĂ« fushĂ«n e krijimeve letrare. KĂ«ta me veprat e veta cilĂ«sore, dukshĂ«m sfiduan kohĂ«rat dhe padrejtĂ«sitĂ« ushtruar nĂ«pĂ«r mote kundra kĂ«tij populli liridashĂ«s. Pjesa mĂ« e madhe e kĂ«tyre krijimeve letrare, Ă«shtĂ« shkruar nĂ« vargje. KĂ«shtu poezia si mbretĂ«resha e artit universal, andaj edhe shkrimtarĂ«t e Ă«tuhit, me... Vazhdo

March 21, 2013  :: Opinione :: Comments Off on Bahri Brisku: Krijuesit qĂ« sfiduan kohĂ«rat (1) + Foto
Tags: , ,

Dervishi: Së shpejti rinovimi i çatisë se qendres për kulturë Ulqin
Duke pasur parasysh gjendjen nĂ« tĂ« cilĂ«n gjendet objekti i ShtĂ«pisĂ« sĂ« kulturĂ«s sĂ« Ulqinit Komuna e Ulqinit nĂ« buxhetin e vitit  2013 ka paraparĂ« mjetet per rinovimin e çatisĂ« se qendres pĂ«r kulturĂ«. Me kĂ«tĂ« qĂ«llim Sekretarijati pergjegjes ka hartuar prijektin per sanim e pullazit dhe ka shpallur tenderin. Menjeher pas kryrjes se procedures ligjore Ă«shtĂ« nĂ«nshkruar kontrata  me ofertuesin i cili ka ofruar kushtet me te volitshmet. Kontraktuesi i cili do te zhvilloje punimet eshte komapnija  “ENERGOGROUP” nga... Vazhdo
Rikthehet Rita me zĂ«rin e saj magjeps! – Video
KĂ«ngetarja Rita Lulgjuraj tashmĂ« e njohur pĂ«r publikun shqiptarĂ«,me zĂ«rin e saj magjeps, pas njĂ« pauze tĂ« gjatĂ«, ka publikuar nĂ« kanalin YouTube coverin e kĂ«ngĂ«s “Blue Jeans”. KĂ«ngetarja shumĂ« simpatike,me vizjone tĂ« gjĂ«ra nĂ« kĂ«tĂ« drejtim, flet pĂ«r fillimet e saja dhe planet pĂ«r tĂ« ardhmen. Kush e zbuloj talentin tĂ«nd,dhe kur? – PrindĂ«rit e mi ishin tĂ« parĂ«t qĂ« vĂ«rejtĂ«n prirjen time pĂ«r muzikĂ«, qĂ« nĂ« fĂ«mijĂ«ri, dhe kĂ«shtu fillova tĂ« ndjek shkollĂ«n e ultĂ« tĂ« muzikĂ«s nĂ« Ulqin. Kush tĂ« mbeshtetĂ«... Vazhdo

March 20, 2013  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Rikthehet Rita me zĂ«rin e saj magjeps! – Video
Tags: , , , , , , , , , , ,

Vujanoviq: Nuk ka President pa mbështetjen e popujve pakicë + Foto
“DĂ«shiroj tĂ« falĂ«nderoj miqtĂ« e mi shqiptarĂ« qĂ« mĂ« mbĂ«shtesin. Me respekt e pĂ«rjetoj kĂ«tĂ«  mbĂ«shtetje, ndĂ«rsa vlerĂ«soj lart mbĂ«shtetjen qĂ« mĂ« japin partitĂ« shqiptare. KĂ«tĂ« e pĂ«rjetoj  si mirĂ«njohje pĂ«r politikĂ«n shtetĂ«rore qĂ« kam udhĂ«hequr”, ka theksuar Vujanoviq.  Presidenti aktual i Malit tĂ« Zi dhe kandidati i PartisĂ« Demokratike tĂ« SocialistĂ«ve pĂ«r president tĂ« ardhshĂ«m, Filip Vujanoviq, ka zhvilluar tubime promovuese nĂ« Ostros, KatĂ«rkollĂ« dhe Ulqin, ku ka marrĂ« mbĂ«shtetjen e partive... Vazhdo

March 17, 2013  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Vujanoviq: Nuk ka President pa mbĂ«shtetjen e popujve pakicĂ« + Foto
Tags:

Page 4 of 181« First...23456...102030...Last »