ULQINAKËT

Ulqinakët e Durrësit, ura më e mirë e bashkëpunimit mes dy qyteteve
Program 1-vjeçar bashkëpunimi në kulturë, art dhe sport me Ulqinin Gjatë takimit në mjediset e bashkisë së Ulqinit, grupet e drejtuara nga kryetarët Gëzim Hajdinaga dhe Vangjush Dako, vlerësuan se komuniteti me prejardhje nga Ulqini që banon në Durrës përbën urën më të mirë të komunikimit për të ardhmen. – Bashkia e Durrësit dhe komuna e Ulqinit (Mali i Zi) kanë firmosur të shtunën një Program konkret Bashkëpunimi me afat 1-vjeçar në fushat e kulturës, artit dhe sportit. Gjatë takimit në mjediset... Vazhdo

October 4, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Ulqinakët e Durrësit, ura më e mirë e bashkëpunimit mes dy qyteteve
Tags: , , , , , , , ,

SHKA “Zana” mori pjesë në festivalin ndërkombëtar të fëmijëve “Ylberi i Prishtinës”
Prezantuan shqiptarët në Mal të Zi Shoqeria Kulturo Artistike “Zana” mori pjese ne Festivalin Nderkombetar te Femijeve “Ylberi i Prishtines” qe u mbajt ne Prishtine nga 17-19 shtator. “Zana” ishte perfaqesuesi i vetem qe prezantoi shqiptaret ne Mal te Zi ne kete festival ku moren pjese gjithsej 18 grupe dhe ansamble te femijeve nga Kosova, Shqiperia, Maqedonia, Mali i Zi, Kroacia dhe Bosnja e Hercegovina. Koreografi i ketij ansambli, Kabil Mehmeti, tregon se “Zana” eshte prezantuar diten e dyte te Festivalit... Vazhdo

September 29, 2010  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on SHKA “Zana” mori pjesë në festivalin ndërkombëtar të fëmijëve “Ylberi i Prishtinës”
Tags: , , , ,

Ftesë për perurimin e librit për Ulqinin dhe Ulqinakët – Foto
Te nderuar Ju njoftojme se te maretn me 14 shtator 2010 me fillim ne ora 20, ne sallen e bibliotekes se qytetit behet perurimi i librit LIBRI PER ULQININ DHE ULQINAKET te autorit HAJRO ULQINAKU. Per librin do te flase prof. dr. Maksut Haxhibrahimi. Oragnizatore: Qendra per kulture – Biblioteka e qytetit Bashkimi i krijuesve shqiptar ne MZ Asociacioni Ulqini Jeni te mireseardhur #gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-2... Vazhdo

September 13, 2010  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Ftesë për perurimin e librit për Ulqinin dhe Ulqinakët – Foto
Tags: , , , ,

Mesazhi i Nazif  Cungut qytetarëve të Ulqinit
Lideri i Forces Nazif Cungu kërkon edhe një herë qytetarët për tu përcaktuar, në mënyrë që së bashku ne të ndërtojmë një Ulqin më të mirë, dhe së bashku te jemi në  ekzekutivin e komunës së Ulqinit. Lideri i Forces Nazif Cungu thotë se qytetarët e Ulqinit me 17 tetor mund të votojnë  për premtimet e rrejshme ose të votojn për një Ulqin më të mirë. Qytetarët e Ulqinit votojnë për jetën apo për realitetin virtual. realiteti  ajo  që siguron  koalicioni “Për Ulqinin evropian” në zgjedhjet... Vazhdo
Shpërngulja e Ulqinakëve me barkat e veta
Kongresi i Berlinit (l878-80), padrejtësisht e shkëputi Ulqinin me rrethinë nga trualli shqiptar, duke ia aneksuar Malit tëZi. Me humbjen e Ulqinit, tregtia e jashtme e Shkodrës u dëmtua rëndë (Ulqini konsiderohej skele e Shkodrës). Ulqinakët u gjendën në mes dy rrugëve: Turqia nga njëra anë u premtonte ndihma të mëdha dhe ua fali një gji deti pranë Stambollit,. duke ia përngjarë atij të Ulqinit, në të cilin do të vendoseshin dhe, vet Porta do ta ndërtonte qytezën për muhaxhirët ulqinakë, ndërsa në... Vazhdo

March 7, 2010  :: Shoqëria / Društvo :: Komente (1)
Tags: , ,