ulqini

Shqiptarët në Mal të Zi nga Albinot Maloku
Shkruan: Albinot Maloku Trajektoren e proceseve historiko-politike e shoqĂ«rore tĂ« Malit tĂ« Zi pa mĂ«dyshje e pĂ«rshkon edhe populli autokton shqiptar i kĂ«tij shteti. Prej formimit tĂ« DuklĂ«s, ZetĂ«s e deri tek Mali i Zi i sotĂ«m shqiptarĂ«t janĂ« pjesĂ« e pandashme e rrjedhave pĂ«rmes tĂ« cilave ka gjarpĂ«ruar historia e kĂ«tij vendi. Populli shqiptar gjatĂ« tĂ« gjitha rrjedhave historike tĂ« Malit tĂ« Zi ka ofruar dĂ«shmi tĂ« fqinjĂ«sisĂ« sĂ« mirĂ«, mirĂ«po nuk ka pranuar tĂ« njĂ«jtĂ«n gjĂ« nga malaziasit. Nga fundshekulli i VI... Vazhdo

January 24, 2013  :: Opinione :: Comments Off on ShqiptarĂ«t nĂ« Mal tĂ« Zi nga Albinot Maloku
Tags: , , , , ,

Përmbytje nga reshjet e dendura ne Shtojë të Ulqinit + Foto
Situate hidroologjike nĂ« komunĂ«n e Ulqinit ende nuk ka dalur nga kontrolla, madje nĂ« muajtĂ« e fundit nuk kishte pĂ«rmbytje tĂ« kĂ«saj pĂ«rmase nĂ« rrugĂ«t dhe lagjen Shtojë  te Ulqinit.KanĂ« mjaftuar vetĂ«m disa orĂ« shi, qĂ« livadet e shtojit tĂ« grumbullohet kjo sasi e dendur uji. GjatĂ« mesdites sĂ« sotme, rrugĂ«t dhe livadet e lagjes ShtojĂ« janĂ« pĂ«rmbytur nga ujĂ«rat e shiut, duke e vĂ«shtirĂ«suar sĂ« tepĂ«rmi kalimin e qytetarĂ«ve dhe tĂ« automjeteve nĂ« keto zona. Ndersa bllokimi i kanalit tĂ« Bratices ka sjell edhe permbytjen... Vazhdo

January 24, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Rajoni / Region :: Comments Off on PĂ«rmbytje nga reshjet e dendura ne ShtojĂ« tĂ« Ulqinit + Foto
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Komuna e Ulqinit : Kufiri në Sukubinë të jet i hapur për mallrat komerciale
Komuna e Ulqinit kĂ«rkon qĂ« vendkalimi SukubinĂ« – Muriqan tĂ« pĂ«rdoret edhe pĂ«r qarkullimin e mallrave, mirpo ekspertĂ«t janĂ« kundĂ«r pĂ«r shkak tĂ« infrastrukturĂ«s. Ulqin – Me kĂ«rkesĂ«n e afaristĂ«ve, Komuna e Ulqinit ka kĂ«rkuar nga Sektori pĂ«r menaxhimin e integruar të kufijve dhe vendkalimeve kufitare të MinistrisĂ« sĂ« PunĂ«ve tĂ« Brendshme qĂ« vendkalimi kufitar SukubinĂ« – Muriqan tĂ« hapet sa mĂ« shpejt edhe pĂ«r qarkullimin e mallrave. Komuna e Ulqinit i Ă«shtĂ« drejtuar me kĂ«rkesĂ« mĂ« 17 tetor tĂ«... Vazhdo

January 21, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Komente (1)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

PD dënon ashpër aktin antishqiptar të Serbisë në Preshevë
Ulqin,20 janar 2013- Partia Demokratike(PD) me seli nĂ« Ulqin,e ka dĂ«nuar ashpĂ«r aktin antidemokratik tĂ« SerbisĂ« nĂ« PreshevĂ«. “Ne, si parti e re parlamentare shqiptare nĂ« Kuvendin e Malit tĂ« Zi,jemi befasuar me aksionin e forcave tĂ« mĂ«dha tĂ« xhandarmerisĂ« serbe,tĂ« cilat ,siç transmetojnĂ« mediat e atjeshme,dhunshĂ«m kanĂ« hequr lapidarin e dĂ«shmorĂ«ve tĂ« UÇPMB-sĂ« tĂ« ngritur nĂ« mesin e qytetit tĂ« PreshevĂ«s”,- thuhet ndĂ«r tĂ« tjera nĂ« reagimin e PD. Kjo parti nacionale shqiptare nĂ« Mal tĂ« Zi shton se “kemi... Vazhdo

January 21, 2013  :: Rajoni / Region :: Komente (2)
Tags: , ,

Konkurs për ndarjen e bursave për studentë nga Komuna e Ulqinit
Komuna e Ulqinit shpall konkurs pĂ«r ndarjen e bursave pĂ«r student tĂ« dalluar   KOMUNA E ULQINIT SEKRETARIJATI PER ADMINISTRATË DHE VEPRIMTARI SHOQERORE NĂ« barĂ« tĂ« nenit 2 te Rregulores per kriteret e bursĂ«s pĂ«r studentĂ«t e talentuar te Komunes se Ulqinit, shpallĂ« KONKURS Per ndarjen e bursave studenteve te talentuar per vitin shkollor 2012/2013 Komuna Ulqinit do t’u ndajĂ« bursĂ« studentĂ«ve tĂ« rregulltĂ« mĂ« tĂ« mirĂ« tĂ« talentuar tĂ« vitit tĂ« II – tĂ« dhe viteve tĂ« tjerĂ« tĂ« fakulteteve dhe akademisĂ«... Vazhdo

January 18, 2013  :: ShoqĂ«ria / DruĆĄtvo :: Comments Off on Konkurs pĂ«r ndarjen e bursave pĂ«r studentĂ« nga Komuna e Ulqinit
Tags: , , , ,

Dasmat dhe ceremonite martesore ne AnĂ« tĂ« Malit – Video
E kaluara gjithmonĂ« tĂ«rheq… Pas sugjerimeve tĂ« lexuesve tanĂ« nga treva tĂ« ndryshme tĂ« AnĂ«s sĂ« Malit, menduam tĂ« nisim njĂ« cikĂ«l tĂ« traditĂ«s sĂ« hershme dhe ritualeve mbi proceset mĂ« tĂ« rĂ«ndĂ«sishme jetĂ«sore, siç janĂ« dasma. VendosĂ«m ta nisim nga  Ana Malit, pĂ«r respekt tĂ« lexuesve tanĂ« atje, tĂ« cilĂ«t kanĂ« qenĂ« tĂ« parĂ«t qĂ« na kanĂ« dhĂ«nĂ« njĂ« ide tĂ« tillĂ«. PĂ«r tĂ« folur pĂ«r dasmĂ«n e AnĂ«s sĂ« Malit, sigurisht qĂ« mĂ« parĂ« duhej parĂ« me pleqrit e AnĂ«s Malit e tĂ« takoheshin njerĂ«zit e duhur.... Vazhdo

January 18, 2013  :: KulturĂ« / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Komente (1)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Doli nga shtypi numri 38 i revistĂ«s Buzuku – Video
Material nga fusha tĂ« ndryshme NĂ« numrin e saj mĂ« tĂ« ri (38), i cili doli nĂ« fund të dhjetorit, revista “Buzuku” ofron materiale me vlerĂ« dhe shumĂ« interesante pĂ«r lexuesin e saj. Krahas raporteve mbi veprimtaritĂ« e ndodhura nĂ« periudhĂ«n ndĂ«rmjet botimit tĂ« dy numrave, siç janĂ« manifestimet kushtuar 100-vjetorit tĂ« PavarĂ«sisë sĂ« ShqipĂ«risĂ« dhe shfaqja e premierĂ«s sĂ« koreodramĂ«s “Kalendari”, ndarja e Çmimit “Nderi i Kombit” pĂ«r MalĂ«sinĂ« e Madhe, manifestimi “Ora e Maleve” në RozhajĂ«,... Vazhdo

January 18, 2013  :: KulturĂ« / Kultura, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Doli nga shtypi numri 38 i revistĂ«s Buzuku – Video
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sukses i Nikolla Hotit dhe Tomazino Kaçinarit
Karateisti i KK “Albulena”,Nikolla Hoti, u shpall kampion nĂ« kategorinĂ« -78 kg, nĂ« Kampionatin e 13-tĂ« MbarĂ«kombĂ«tar nĂ« Karate, tĂ« mbajtur nĂ« TiranĂ«. NjĂ« sukses tjetĂ«r pĂ«rklubin “Albulena” arriti Tomazino Kaçinari, i cili nĂ« Turneun e kick-box-it “Cetinje Open” u shpall kampion nĂ« disiplinĂ«n low kick, nĂ« kategorinĂ« -75 kg. Kohapress  Vazhdo

January 18, 2013  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Sukses i Nikolla Hotit dhe Tomazino Kaçinarit
Tags: , , , , ,

Zona Ulqin – LezhĂ« me Mmax=7.0 nĂ« 9 zonat e burimeve sizmike – Video
TĂ« rrezikuar nga tĂ«rmetet, akademikĂ«t nxjerrin hartĂ«n e re sizmike http://www.wbseismicmaps.org/Documents/Albania_Ig.pdf Sulstarova: KĂ«rkojmĂ« nga qeveria qĂ« kĂ«to harta tĂ« futen, si kusht normativ pĂ«r tĂ« gjitha ndĂ«rtimet antisizmike qĂ« bĂ«hen nĂ« ShqipĂ«ri dhe tĂ« zĂ«vendĂ«sojnĂ« hartĂ«n sizmike tĂ« vendit, atĂ« tĂ« viteve ’80, qĂ« Ă«shtĂ« edhe sot nĂ« fuqi SizmologĂ«t kanĂ« detajuar njĂ« hartĂ« tĂ« re sizmike tĂ« vendit, e cila sipas tyre duhet tĂ« respektohet pĂ«r ndĂ«rtimet e ndryshme qĂ« kryhen nĂ« vend. KatĂ«r emra... Vazhdo
Ulqini kërcënohet nga përmbytjet nga reshjet e dendura shiu
Situate hidroologjike nĂ« komunĂ«n e Ulqinit ka dalur nga kontrolla, madje nĂ« 3 muajtĂ« e fundit nuk kishte pĂ«rmbytje tĂ« kĂ«saj pĂ«rmase nĂ« rrugĂ«t e Ulqinit.KanĂ« mjaftuar vetĂ«m disa orĂ« shi, qĂ« nĂ« rrugĂ«t e Ulqinit tĂ« vĂ«rshojĂ« uji. GjatĂ« mesdites sĂ« sotme, rrugĂ«t e Ulqinit janĂ« pĂ«rmbytur nga ujĂ«rat e shiut, duke e vĂ«shtirĂ«suar sĂ« tepĂ«rmi kalimin e qytetarĂ«ve dhe tĂ« automjeteve. Ndersa bllokimi i kanalit tĂ« Bratices ka sjell edhe permbytjen e te dyja kraheve te rruges,ku pastrimi i ketyre te fundit duket se ka... Vazhdo

January 15, 2013  :: Reportazh / ReportaĆŸa :: Comments Off on Ulqini kĂ«rcĂ«nohet nga pĂ«rmbytjet nga reshjet e dendura shiu
Tags: ,

Page 8 of 153« First...678910...203040...Last »