ulqini

Shoqata Ana e Malit në Staten Island,(NY), me kryesi të re
Me 13 Janar 2013 u mbajt Kuvendi Zgjedhor i ShoqatĂ«s Shqiptaro-Amerikane “Ana e Malit”, nĂ« Staten Island,(NY), ku muarĂ«n pjesĂ« njĂ« numĂ«r i konsiderueshĂ«m i pjesĂ«tarĂ«ve tĂ« diasporĂ«s sĂ« AnĂ«s Malit qĂ« jetojnĂ« nĂ« New York dhe rrethinĂ«. PĂ«r punĂ«n dhe aktivitetin e ShoqatĂ«s nĂ« tre vitet e kaluara foli kryetari i deritashĂ«m, z. Naser Çobaj.I ftuar special nga vendlindja ishte mr. Sabri Salaj, kryetar i BashkĂ«sisĂ« Lokale nĂ« KatĂ«rkollĂ«  (nĂ« AnĂ« tĂ« Malit), i cili foli pĂ«r mundĂ«sitĂ« e bashkĂ«punimit nĂ« mes... Vazhdo

January 15, 2013  :: Bota :: Komente (7)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mbahet Kuvendi VI Zgjedhor të UDSH-së në Ulqin
NĂ« Kuvendin e gjashtĂ« Zgjedhor  tĂ« Unionit Demokratik tĂ« ShqiptarĂ«ve, tĂ« mbajtur nĂ« Ulqin, mĂ« 23.12.2012 vit, prej 102 delegatĂ«ve tĂ« ftuar nga Ulqini,Tuzi,Rozhaja,Plava dhe Gucia marrĂ«n pjesĂ« 90 delegat  dhe e zgjodhĂ«n kryesin e re tĂ« KĂ«shillit Qendror (organit ma tĂ« lart tĂ« partisĂ«) prej 25 anĂ«tar dhe kryetarin e partisĂ« sĂ« UDSH-sĂ«. Kryesia e punĂ«s sĂ« Kuvendit tĂ« VI Zgjedhor Mehmed Zenka Hadixhe Gjoni Enver Dedushaj Fadil Kajoshaj Jasmina Hasa PĂ«r anĂ«tarĂ« tĂ« KĂ«shillit Qendror  u zgjodhĂ«n :  Dega e... Vazhdo

January 15, 2013  :: Intervista / Intervju, Lajmet / Vijesti, Politika :: Komente (7)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dino Zhygjeli, finalisti i “The Voice of Albania 2”
MbremĂ« nĂ« emisionin  Voice of Albania u bĂ« e ditur se Aleksandri, Matej, Jozefina, Dino, Mjellma, Keleri, Venera dhe Lindi jane gjysmefinalistet e Voice of Albania 2! Dino Zhygjeli njĂ« emĂ«r qĂ« ka kapluar shume zemra dhe admirues nga Shqiperia,Kosova  nga Mali i Zi e sidomos nga vendlindja e tijĂ«Ulqini. U shfaq kohĂ«t e fundit si njĂ« talent nĂ« spektaklin mĂ« tĂ« njohur pĂ«r pĂ«rzgjedhje tĂ« talenteve “The Voice of Albania 2”, nga ku sot, para finales se madhe pas disa shfaqjesh, nĂ« mĂ«nyrĂ« ekzemplare kualifikohet, pĂ«rmes... Vazhdo

January 12, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Dino Zhygjeli, finalisti i “The Voice of Albania 2”
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Raporti financiar për realizimin e buxhetit 2012 në Komunen e Ulqinit nga Mr. Agron Ibrahimi
Viti 2012: Rritem realizimin e buxhetit dhe zvogluam evazionin fiskal Realizimi i Buxhetit pĂ«r vitin 2012 nĂ« bazĂ« tĂ« Vendimit mbi ndryshimin e Vendimit tĂ« Buxhetit tĂ« KomunĂ«s sĂ« Ulqinit Ă«shtĂ« realizuar pothuajse nĂ« pĂ«rmasa 100%. Realizimi i tĂ« hyrave vetanake nĂ« krahasim me vitin 2011 ishte 25% mĂ« i madh çka Ă«shtĂ« fillimi i suksesshem i mĂ«nyrĂ«s sĂ« vjeljeve tĂ« taksave komunave dhe tatimeve ku pĂ«rgjegjĂ«se Ă«shtĂ« vetĂ« komuna. VlenĂ« tĂ« pĂ«rmendet se pikat buxhetore Tatimet u realizuan nĂ« pĂ«rmasĂ« 101,12% posaçarishtĂ«... Vazhdo

January 8, 2013  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Komente (4)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Maqedonia dhe Kosova pranojnë stazhin e punëtorëve në mënyrë reciproke
Shkup,7 janar -Qeveria e RepublikĂ«s se MaqedonisĂ« ka pranuar dhe miratuar kĂ«rkesĂ«n e QeverisĂ« sĂ« KosovĂ«s pĂ«r njohje tĂ« ndĂ«rsjellĂ« tĂ« stazhit tĂ« punĂ«s, pĂ«r tĂ« gjithĂ« ata qytetarĂ« qĂ« para vitit 1998 kanĂ« punuar nĂ« territorin e njĂ«ra – tjetrĂ«s. ZĂ«dhĂ«nĂ«si i QeverisĂ« maqedonase, Muhamet Hoxha ka thĂ«nĂ« se me rregullimin e periudhĂ«s sĂ« stazhit do tĂ« mundĂ«sohet realizimi i sĂ« drejtĂ«s pĂ«r pension nĂ« bazĂ« tĂ« moshĂ«s. Ky lajm ka gĂ«zuar rreth 60 pensionistĂ« tĂ« KosovĂ«s nĂ« Ulqin  edhe vise tjera shqiptare... Vazhdo

January 7, 2013  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Maqedonia dhe Kosova pranojnĂ« stazhin e punĂ«torĂ«ve nĂ« mĂ«nyrĂ« reciproke
Tags:

Ulqini i `59-tës nga Fatmire Duraku
Ulqini i `59-tĂ«s (Lidhur me fotoalbumin e Alfred Vollnerit “Pushimi nĂ« Ulqin”, pĂ«rgatitur nga Gazmend. Çitaku dhe botuar nga “Asociacioni Ulqini” mĂ« 2012) Nga Fatmire Duraku UdhĂ«timi nĂ« kohĂ« i Ulqinit mijĂ«vjeçar Ă«shtĂ« shĂ«nuar pak. VetĂ«m ndonjĂ« udhĂ«pĂ«rshkrues ka lĂ«nĂ« ndonjĂ« fjalë  apo fotografi –  rastĂ«sisht apo  me qĂ«llim, tĂ« na e kujtojĂ« mĂ«nyrĂ«n e jetesĂ«s  sĂ« njeriut, i cili atdheut tĂ« vet tĂ« lashtĂ« i dha shpirt dhe pĂ«rmbajtje… Ja,  ndodhi dhe rasti i vonĂ« me fotografitĂ« e bĂ«ra... Vazhdo

January 7, 2013  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Ulqini i `59-tĂ«s nga Fatmire Duraku
Tags: , , , ,

Forca,LDnëMZ dhe UDSH: Jo referendumit për komunë të Gucisë
NĂ« njĂ« takimi tĂ« zhvilluar me 4 Dhjetor, partitĂ« nacionale shqiptare qĂ« veprojnĂ« nĂ« KomunĂ«n e PlavĂ«s, Lidhja Demokratike nĂ« Mal tĂ« Zi, Unioni Demokratik i ShqiptarĂ«ve dhe Forca e Re Demokratike, kanĂ« ardhur me qĂ«ndrim tĂ« pĂ«rbashkĂ«t qĂ« referendumi konsultativ pĂ«r formimin e KomunĂ«s sĂ« GucisĂ« duhet bojkotuar. Ata apelojnĂ« te tĂ« gjithĂ« qytetarĂ«t e KomunĂ«s sĂ« PlavĂ«s, pjesĂ« e sĂ« cilĂ«s Ă«shtĂ« edhe Gucia, pa dallim nga kombĂ«sia apo feja, qĂ« me 08.01.2013 kur do tĂ« zhvillohet referendumi, tĂ« mos dalin nĂ« votime... Vazhdo

January 6, 2013  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Forca,LDnĂ«MZ dhe UDSH: Jo referendumit pĂ«r komunĂ« tĂ« GucisĂ«
Tags: , , ,

ULQINI, nĂ« vitin 2012 – I.Karamanaga
PavarĂ«sishtë  se nĂ« shumĂ« aspekte ka qenĂ« i vĂ«shtirĂ« dhe me njĂ« krizĂ« ekonomike  globale, viti sa po kalon,   ka pasur edhe   momente  pozitive, tĂ« cilat duhet tĂ« pĂ«rmenden. Si njeri i cili vite me radhĂ« i  pĂ«rcillĂ«ngjarjet  nĂ« qytetin tonĂ« nĂ« shumĂ« aspekte, vlerĂ«soj se duhet tĂ« pĂ«rmenden disa ngjarje tĂ« cilat e kanĂ« shĂ«nuar kĂ«tĂ« vitĂ«.              Ky vitĂ« pa dyshim ka qenĂ« i vĂ«shtirĂ« nĂ« tĂ«rĂ« sferat e jetĂ«s. Kriza ekonomike globale pa dyshim ka pasur ndikim edhe tek ne, posaçërishtĂ«... Vazhdo

January 6, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / ReportaĆŸa :: Komente (3)
Tags:

Parodi Politike – by Sejdo Ismaili
GEZUAR 2013 – Politika si GURI NE UJE NĂ« pĂ«rdorimin e tanishĂ«m, parodia Ă«shtĂ« njĂ« formĂ« e satirĂ«s qĂ« imiton vepra apo krijime tjera tĂ« artit si porosi pĂ«r tĂ« pĂ«rqeshur njĂ« dukuri tĂ« shĂ«mtuar. Mund tĂ« pĂ«rdoret pĂ«r tĂ« futur humorin e dhembshur. Parodia ekziston nĂ« tĂ« gjitha artet dhe mediat, pĂ«rfshirĂ« literaturĂ«n, muzikĂ«n, dhe filmin. Edhe lĂ«vizjet kulturore mund tĂ« parodizohen. Si vepra janĂ« nganjĂ«herĂ« nĂ« gjuhĂ«n e folur. teprimi, imitimi, shtrembĂ«rimi apo pĂ«rqeshja. Parodi Politike – by Sejdo... Vazhdo

January 2, 2013  :: Lajmet / Vijesti, ShoqĂ«ria / DruĆĄtvo :: Komente (2)
Tags:

Prezantohet pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ«  ShoqĂ«ria Artistike “ Tradita”   nga Ana e Malit
Me 29.12.2012 ne mbremjen e te shtunes nĂ« kompleksin “ Lamiga” nĂ« KrythĂ« tĂ« AnĂ«s sĂ« Malit, pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ« Ă«shtĂ« prezantuar  ShoqĂ«ria Artistike “ Tradita” nga Ana e Malit. Po atĂ« mbrĂ«mje BKA-ja  festoi edhe 1-vjetorin e punĂ«s sĂ« vet ku udhĂ«heqĂ«sit e kĂ«saj organizate shpalosen edhe tĂ« arriturat e tyre gjatĂ« kĂ«tij viti. NĂ« themelimin dhe fillimin e punĂ«s sĂ« SHA “ Tradita” meritĂ«n mĂ« tĂ« madhe e ka vet BKA-ja me shpresĂ«n e vetme qĂ« tradita e kĂ«saj zone tĂ« shpaloset mĂ« sĂ« miri jo vetĂ«m nĂ«... Vazhdo

December 31, 2012  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Prezantohet pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ« ShoqĂ«ria Artistike “ Tradita” nga Ana e Malit
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Page 9 of 153« First...7891011...203040...Last »