Ulqinin

Tkurrja e shqipes vazhdon
Teksti “Rrezikimi i gjuhës shqipe” ka karakter kërkimor-shkencor, i përket fushës së studimeve sociolinguistike, por ka rëndësi multidisiplinare. Libri është rezultat i hulumtimeve sistematike, shumëvjeçare, që Haxhi Shabani bëri gjatë përgatitjes së tezës së magjistraturës, të cilën e mbrojti me sukses në vitin 2006 në Universitetin e Prishtinës.Plot 452 vjet pas botimit të të ashtuquajturit “Meshari” të Dom Gjon Buzukut – për të cilin shkencëtarët supozojnë se ka jetuar (vepruar)... Vazhdo
Ministria e turizmit shpalli konkursin për valorizimin e komplekseve turistike në bregdetin malazias
Ftohen të interesuarit të shpalosin synimet Qeveria e Malit të Zi, e cila është pronare e ujdhesës Ada, me një sipërfaqe prej 520 hektarësh, synon të nënshkruajë kontratën për dhënien me koncesion shumëvjeçar të rreth 100 hektarëve të kësaj ujdhese, duke i dhënë të drejtën për zhvillimin dhe menaxhimin e këtij kompleksi turistik. Ministria e Turizmit dhe Mbrojtjes së Mjedisit Jetësor i ka ftuar të hënën investitorët e interesuar ndërkombëtarë me përvojë në fushën e turizmit që të bëjnë vlerësimin... Vazhdo

February 21, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Ministria e turizmit shpalli konkursin për valorizimin e komplekseve turistike në bregdetin malazias
Tags: , , , , , , , ,

Jo vetëm “Kujtime”, por kronikë e Ulqinit
Libri i Shaban Dollakut Ngritjen e flamurit shqiptar si dhe kërkesat për të drejta nacionale. Shabani si dhe shumë të tjerë ndihmuan sidomos gjatë periudhës së tërrmetit. Ai flet për kontributin që dha Kosova, por edhe për prishjen e pushimores K-1 ku ishin investuar shumë mjete. Autori i kushton një faqe të rëndësishme edhe viteve të 90-ta. Libri i Shaban Dollakut është një kronikë jo vetëm familijare, por edhe kronikë për veprat e tyre, të cilat nuk mund të shënohen në një libër. Libri i ri i Sh. Dollakut... Vazhdo

February 13, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Jo vetëm “Kujtime”, por kronikë e Ulqinit
Tags: , , , , , , , , , ,

Forca e Re demokratike kritikon punën e komunës së ulqin këtë qytetit në fushën e urbanizmit në
Pa vizion për zgjidhjen e kaosit urbanistik Ulqin – Forca e Re Demokratike ka kritikuar edhe një herë pushtetin ekzekutiv në Ulqin për kaosin urbanistik që ekziston në Komunën e Ulqinit dhe për mungesën e veprimeve konkrete për zgjidhjen e këtij problemi. “As edhe 16 muaj pas ardhjes në pushtet, Koalicioni “Për Ulqinin Europian” nuk ka pas vetes të aprovuar asnjë dokument urbanistik, si parakusht për ndërtim legal në komunën e Ulqinit. Ndonëse mbi dhjetë plane detaje urbanistike i janë shtruar... Vazhdo

February 12, 2008  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Forca e Re demokratike kritikon punën e komunës së ulqin këtë qytetit në fushën e urbanizmit në
Tags: , , , ,

Në “Maestral” 250 klientë nga Shqipëria për vitin e ri
Rreth 250 klientë nga Shqipëria fqinje do t`i festojnë Kërshëndellat katolike në Hotelin “Maestral” në Përzhno. Menaxheri i hotelierisë në këtë hotel Vazhdo  Vazhdo

January 7, 2008  :: Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Në “Maestral” 250 klientë nga Shqipëria për vitin e ri
Tags: , , , , , , , , , ,