UNESCO

Liqeni i Shkodrës në UNESCO – Video
Flet drejtori i Institutit për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri, Zamir Dedej Në Shkodër u mbajt një trajnim me specialistë të ambientit në kuadër të projektit i cili shpallë Liqenin e Shkodrës “Rezervë e Biosferës”. Ky trajnim u organizua nga Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri dhe Organizata “Green Home” nga Podgorica në partneritet me Forumin Ndërkufitar “Liqeni i Shkodrës”. Zamir Dedej, drejtori i Institutit për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri, shprehet se miratimi i propozimit “Rezervë... Vazhdo

October 27, 2011  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Liqeni i Shkodrës në UNESCO – Video
Tags: , , , , ,

Kalaja e Ulqinit e meriton vendin në familjen e Unescos…
Shtresat në murin kryesor në bedenin e Kalasë të Ulqinit nga ana e verit, mbi Portën kryesore të Kalasë tonë… ende mungojnë hulumtime arkeologjike për pregaditjen kandidimin, dhe kyçjen e Kalasë tonë nën mbrojtje të Uneskos si vlerë univerzale për tër njerzimin. Pa dyshim Kalaja e Ulqinit e meriton dhe e ka vendin në familjen e madhe, të dalluar të Unescos… Neophodno je, da se na ovom dijelu zidina Starog grada obave dodatna arheološka istraživanja, kako bi se i pripremila dokumentacija za kandidovanje... Vazhdo

May 1, 2010  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Kalaja e Ulqinit e meriton vendin në familjen e Unescos…
Tags: ,

Stari grad Ulcinj za Listu UNESCO-a
Stav Dobra kulturnog naslje?a imaju osnovni zna?aj za razvoj kulturnog turizma. Kako navodi Konrad (1982): “Želja za retrospekcijom, koja je prouzrokovana psihološkom potrebom za kontinuitetom ili traganjem za korijenima, dovodi do interesa za prošlost”. Dobra kulturnog naslje?a, kao što je milenijumski Stari grad Ulcinj, nije više samo reprezentacija prošlosti, nego predstavlja i mjesto susreta razli?itih kultura. Kako se navodi u ?lanku UNESCO-a: “Svako od nas, svaki gra?anin svijeta ima svoj ‘dio’ u zajedni?kom... Vazhdo

March 17, 2010  :: news :: Comments Off on Stari grad Ulcinj za Listu UNESCO-a
Tags: , ,

Mi?unovi?u, jeste li ?uli za Ulcinj?
U„Kaljaji” ljuti što u delegaciji koja je išla u Ljubljanu nije bilo nikog iz najjužnijeg grada Ulcinj – NVO “Kaljaja” iz Ulcinja oštro je kritikovala ministra kulture Branislava Mi?unovi?a što u delegaciji koja je po?etkom novembra u Ljubljani prisustovala Konferenciji o oporavku zajedni?ke kulturne i prirodne baštine Jugoisto?ne Evrope, nije bilo nikog iz najjužnije opštine. “Postavlja se pitanje da li ministar zna za Ulcinj i njegove kulturno-istorijske vrijednosti iz anti?kih vremena, najpoznatije na ovim prostorima”,... Vazhdo
Vujanovic: Ja perse nuk e ftuam Kosoven
Presidenti i Malit te Zi, Filip Vujanovic ka sqaruar ne nje konference per shtyp arsyet perse Kosova nuk eshte ftuar ne samitin e vendeve te Evropes Juglindore qe po zhvillohet ne Cetine. Vujanovic ka deklaruar se samiti organizohet nga UNESCO dhe per pasoje vendet pjesemarrese duhet te jene anetare te OKB-se. “Ne jemi te interesuar te kemi marredhenie te mira me Kosoven, por kemi marre parasysh rregullat e UNESCO-s dhe per pasoje ne samit marrin pjese vetem vendet e paralajmeruara”, ka pohuar Vujanovic. Ai ka kujtuar se edhe vitin... Vazhdo
Presidenti Sejdiu nuk ftohet në samitin rajonal në Mal të Zi
Presidenti Fatmir Sejdiu nuk është ftuar në samitin e shteteve të Europës Juglindore që mbahet të enjten në Cetinjë të Malit të Zi. Presidenca kosovare thotë ky takim organizohet nga UNESCO, e cila nuk ka ftuar Sejdiun. Prishtinë, 2 qershor – Vetëm Presidenti i Kosovës, Fatmir Sejdiu, do të mungojë në Samitin e presidentëve të shteteve të Europës Juglindore, që mbahet këtë enjte në Cetinjë, të Malit të Zi. Në uebsajtin zyrtar të presidentit malazias thuhet se do të marrin pjesë presidentët e shtatë... Vazhdo

June 4, 2009  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Presidenti Sejdiu nuk ftohet në samitin rajonal në Mal të Zi
Tags: , , , , , , , , ,

Da nije bilo elite, ne bi bilo ni Ajfelovog tornja
Ulcinj – Prodekan na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici Rifat Alihodži? ocijenio je da lift koji se gradi na Starom gradu u Ulcinju ni?im ne remeti drevne zidine isti?u?i da se najlakše kalkuliše sa naviknutom urbanom sikom, “pri ?emu se zaboravlja da je svaka prethodna gradnja predstavljala promjene za svoje savremenike”. “Lijenost ljudskog uma podrazumijeva strah od promjena. Prvim gra?evinama koje su podignute na poluostrvu iznad Pristana, gdje nije bilo Starog grada, nestala je takozvana “nulta ta?ka”. Tada je... Vazhdo

May 26, 2009  :: news :: Comments Off on Da nije bilo elite, ne bi bilo ni Ajfelovog tornja
Tags: , ,

Hajdinaga: Së shpejti rruga Shasit me dy traka
Në muajin shkurt autoritetet lokale të Ulqini kanë intervenuar për sanimin e gjendjes së rrugës Katërkoll – Shas, e cila është në ndërtim e sipër. Me tamponimin që është bërë dhe me shtrirjen e asfaltit me gjansi 5 metrash ose dy traka për ecjen e automjeteve, kjo rrugë tani mundëson qarkullim pa probleme të automjeteve. Banorët e kësaj ane tanimë janë të kënaqur me gjendjen e rrugës, ndërsa nga komuna njoftojnë se është kjo një zgjidhje e financimit të kësaj rruge pasi rruga për Lima në Ulqin... Vazhdo
Shoqata ORA ben thirrje për të kontribuar
Për mbarëvajtjen e të gjitha aktiviteteve të planifikuara, në kuadrin e të cilëve është edhe manifestimi tradicional “Pranvera në Anë të Malit 2009”, shoqata ORA ka nevojë edhe për kontributin tuaj. Kontributet tuaja brenda Malit te Zi mund te derdhën në xhirollogarinë e shoqatës ORA e cila është: BANKA KOMERCIALE MALAZEZE – Filiali Ulqin, nr i xhirollogarisë: 510 – 10123 – 32 Gjithashtu për bashkëatdhetaret tonë që jetojnë jashtë vendlindjes instruksionet për pagesë... Vazhdo
Kalaja e Ulqinit të kyçet në Unesco
Si përmendore kulturore-historike e kategorisë së parë, si vendbanim i banorëve të cilët gjatë historisë 2500 vjeçare, kurrë nuk e lëshuan këtë kështjellë madhështore, Kalaja kërkon një trajtim më human prej shoqërisë, e posaçërisht prej atyre që janë në pushtet.Në emër të atyre të cilët jetojnë këtu, por edhe në emër të mijëra mysafirëve nga vendi dhe nga bota të cilët gjatë vitit e vizitojnë Kalanë, shoqata kërkon me të drejtë të fillohen më në fund investimet për përmirësimin e jetës... Vazhdo

September 21, 2008  :: Reportazh / Reportaža, Shoqëria / Društvo, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Kalaja e Ulqinit të kyçet në Unesco
Tags: ,

Page 1 of 212