Unioni Demokratik Shqiptar

Partite shqiptare në Mal të Zi kritikojnë Vujanoviqin
Unioni Demokratik Shqiptar dhe Alternativa Shqiptare ne Mal te Zi kane kritikuar presidentin malazez, Filip Vujanovic pasi nuk ftoi ne Samitin e krereve te Shteteve te Evropes Juglindore, kreun kosovar, Fatmir Sejdiu.Samiti po zhvillohet ne Cetinje dhe ne te marrin pjese kreret e Shqiperise, Sllovenise,  Serbise, Kroacise, Maqedonise, Malit te Zi, Bullgarise dhe kreut te radhes ne BeH. Shkak per mungesen e fteses eshte bere fakti qe mes Podgorices dhe Prishtines nuk jane vendosur ende marredheniet diplomatike. Top Channel  Vazhdo
Dinosha: Kosova, kauza më e madhe e shqiptarëve në Ballkan
Ferhat Dinosha, kryetari i partisë kryesore shqiptare në Mal të Zi, e njohur si Unioni Demokratik Shqiptar, thotë se “Kosova duhet të jetë kauza më e madhe e shqiptarëve në Ballkan”. Gjatë një bisede për gazetën “Shqip”, ai analizon rolin e shqiptarëve në rajon, ndërsa shpjegon edhe bashkëpunimin e partisë si tij me Milo Gjukanoviçin, Kryeministrin aktual të Malit të Zi. Cili është historiku dhe roli i partive shqiptare në Malin e Zi? Në fazën e tanishme të pluralizmit politik në Mal... Vazhdo