Unionin Demokratik të Shqiptarëve

Socialistët kërkojnë partnerë për të udhëhequr në Ulqin
Ulqin, 15 korrik – Partia Demokratike e Socialistëve (PDS) e kryeministrit Milo Djukanovic, e cila së bashku me Unionin Demokratik të Shqiptarëve (UDSH), ka siguruar 14 mandate, për herë të parë pas zgjedhjeve lokale të 23 majit ka deklaruar se është e hapur për partnerë për të themeluar qeverisjen e re në Ulqin. Për të bërë shumicën PDS-së i nevojiten edhe 3 këshilltarë, por nuk arrin t’ i gjejë dot, raporton KosovaLive. Shefi i socialistëve të Ulqinit, Luigj Shkreli, deputet i PDS në Kuvendin e Malit... Vazhdo

July 15, 2010  :: Politika :: Comments Off on Socialistët kërkojnë partnerë për të udhëhequr në Ulqin
Tags: , , ,

Në Ulqin,kandidojnë shtatë shqiptarë për zgjedhjet lokale
Të dielën e 23 majit, në 14 komunat e Malit e Zi mbahen zgjedhjet lokale, ku në historinë 20-vjeçare të pluralizmit në këtë vend, asnjëherë nuk ka pasur më shumë shqiptarë në lista që garojnë brenda tyre, në Ulqin e Malësi. Fushatën elektorale e ka karakterizuar një retorikë e ashpër, në Ulqin edhe në Tuz të Malësisë, midis partive nacionale shqiptare dhe koalicionit të Unionit Demokratik të Shqiptarëve të Ferhat Dinoshës dhe Partisë Demokratike të Socialistëve të Milo Gjukanoviqit. Derisa koalicioni... Vazhdo
Nimanbegu: Koalicioni qeverisës heq të drejtat e arritura të shqiptarëve – Video
Partitë politike parlamentre shqiptare, hiq Unionin Demokratik të Shqiptarëve që merr pjesë në qeverinë malazeze, Forca e Re Demokratike – Forca, Lidhja Demokratike në Malin e Zi dhe Lista shqiptare – Perspektiva e quajnë të papranueshëm propozimin e grupit punues për harmonizimin e ligjit zgjedhor me Kushtetutën. Nënkryetari dhe deputeti i Forcës, Genci Nimanbegu, në mbrëmjen e së premtes deklaroi për media se propozimi i mazhorancës që “partive të pakicave , të cilat në strukturën e përgjithshme... Vazhdo

February 6, 2010  :: Politika :: Comments Off on Nimanbegu: Koalicioni qeverisës heq të drejtat e arritura të shqiptarëve – Video
Tags: , , , , , ,