Unionit Demokratik të Shqiptarëve

Komuna e Ulqinit : Kufiri në Sukubinë të jet i hapur për mallrat komerciale
Komuna e Ulqinit kërkon që vendkalimi Sukubinë – Muriqan të përdoret edhe për qarkullimin e mallrave, mirpo ekspertët janë kundër për shkak të infrastrukturës. Ulqin – Me kërkesën e afaristëve, Komuna e Ulqinit ka kërkuar nga Sektori për menaxhimin e integruar të kufijve dhe vendkalimeve kufitare të Ministrisë së Punëve të Brendshme që vendkalimi kufitar Sukubinë – Muriqan të hapet sa më shpejt edhe për qarkullimin e mallrave. Komuna e Ulqinit i është drejtuar me kërkesë më 17 tetor të... Vazhdo

January 21, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Komente (1)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dasmat dhe ceremonite martesore ne Anë të Malit – Video
E kaluara gjithmonë tërheq… Pas sugjerimeve të lexuesve tanë nga treva të ndryshme të Anës së Malit, menduam të nisim një cikël të traditës së hershme dhe ritualeve mbi proceset më të rëndësishme jetësore, siç janë dasma. Vendosëm ta nisim nga  Ana Malit, për respekt të lexuesve tanë atje, të cilët kanë qenë të parët që na kanë dhënë një ide të tillë. Për të folur për dasmën e Anës së Malit, sigurisht që më parë duhej parë me pleqrit e Anës Malit e të takoheshin njerëzit e duhur.... Vazhdo

January 18, 2013  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Komente (1)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Doli nga shtypi numri 38 i revistës Buzuku – Video
Material nga fusha të ndryshme Në numrin e saj më të ri (38), i cili doli në fund të dhjetorit, revista “Buzuku” ofron materiale me vlerë dhe shumë interesante për lexuesin e saj. Krahas raporteve mbi veprimtaritë e ndodhura në periudhën ndërmjet botimit të dy numrave, siç janë manifestimet kushtuar 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë dhe shfaqja e premierës së koreodramës “Kalendari”, ndarja e Çmimit “Nderi i Kombit” për Malësinë e Madhe, manifestimi “Ora e Maleve” në Rozhajë,... Vazhdo

January 18, 2013  :: Kulturë / Kultura, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Doli nga shtypi numri 38 i revistës Buzuku – Video
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Shoqata Ana e Malit në Staten Island,(NY), me kryesi të re
Me 13 Janar 2013 u mbajt Kuvendi Zgjedhor i Shoqatës Shqiptaro-Amerikane “Ana e Malit”, në Staten Island,(NY), ku muarën pjesë një numër i konsiderueshëm i pjesëtarëve të diasporës së Anës Malit që jetojnë në New York dhe rrethinë. Për punën dhe aktivitetin e Shoqatës në tre vitet e kaluara foli kryetari i deritashëm, z. Naser Çobaj.I ftuar special nga vendlindja ishte mr. Sabri Salaj, kryetar i Bashkësisë Lokale në Katërkollë  (në Anë të Malit), i cili foli për mundësitë e bashkëpunimit në mes... Vazhdo

January 15, 2013  :: Bota :: Komente (7)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mbahet Kuvendi VI Zgjedhor të UDSH-së në Ulqin
Në Kuvendin e gjashtë Zgjedhor  të Unionit Demokratik të Shqiptarëve, të mbajtur në Ulqin, më 23.12.2012 vit, prej 102 delegatëve të ftuar nga Ulqini,Tuzi,Rozhaja,Plava dhe Gucia marrën pjesë 90 delegat  dhe e zgjodhën kryesin e re të Këshillit Qendror (organit ma të lart të partisë) prej 25 anëtar dhe kryetarin e partisë së UDSH-së. Kryesia e punës së Kuvendit të VI Zgjedhor Mehmed Zenka Hadixhe Gjoni Enver Dedushaj Fadil Kajoshaj Jasmina Hasa Për anëtarë të Këshillit Qendror  u zgjodhën :  Dega e... Vazhdo

January 15, 2013  :: Intervista / Intervju, Lajmet / Vijesti, Politika :: Komente (7)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dinosha së shpejti ambasador i Malit të Zi në Tiranë
Qeveria e Malit të Zi ka propozuar për ambasador të ri të Malit të Zi në Shqipëri ministrin aktual të Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave, Ferhat Dinosha, i cili është edhe lider i Unionit Demokratik të Shqiptarëve (UDSH) njofton Kosova live. Me largimin e mundshëm të Dinoshës nga posti i ministrit i të drejtave të njëriut dhe pakicave priten edhe ndryshime në strukturën udhëheqëse të partisë shqiptare, UDSH-së, e cila participon në qeverine e Malit të Zi. Sipas infomacioneve nga e përditshmja... Vazhdo

November 12, 2011  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Dinosha së shpejti ambasador i Malit të Zi në Tiranë
Tags: , ,

Kumtesë për opinion të Unionit Demokratik të Shqiptarëve
UNIONI DEMOKRATIK I SHQIPTARËVE   Ulqin, më  22.08.2011   Kumtesë për opinion Unioni Demokratik i Shqipëtarëve në punën shumëvjeçare asnjëherë nuk i ka ndarë njerëzit në ‘’engjëj’’ dhe ‘’djaj’’. Në kumtesën e fundit, të lëshuar nga ish kryesia e degës së UDSH-së për Anë të Malit, akuzojnë shokët dhe bashkëpunëtorët e tyre për gjoja grumbullim funkcionesh dhe familjarizëm. Për hir të së vërtetës dhe për të njoftuar opinionin e gjerë me përgjegjesi të plotë theksojmë... Vazhdo