Vahide Hasanaga Nimanbegu.

Vahide Nimanbegu prezenton në Shkup pikturat e saj + Foto
Miqtë e saj piktorë thonë se kjo eskpozitë solli diçka të re në Shkup, të bukur për syrin e që të zgjn ndjenja të veçanta. Nga Ardita Imeri Ngjyrat e qiellit detit dhe tokës janë bërë një në telajon e piktorës së re nga Ulqini Vahide Nimanbegu. Ngjyrë e kaltër ajo e ka frymëzim nga deti i vendit ku jeton, tonët e tokës i gjen kudo ku jetojnë shqiptarët duke i ndërthurur edhe me ngjyrën e kuqe, që për të është një simbolike tërësisht harmonike. Ajo prezentoi në Shkup punimet e saj në galerinë Çifte... Vazhdo

October 18, 2012  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Vahide Nimanbegu prezenton në Shkup pikturat e saj + Foto
Tags: , , ,

Intervistë me piktoren Lirije Milla Korda
Piktorja që bën gjëra të vogla me dashuri të madhe Me shprehjen e saj spontane, të qartë, të fortë dhe krejt analitike duket interesi i kësaj artiste dhe gruaje me shumë profesione, plot me kulturë, por në të njëjtën kohë e drejtpërdrejtë, e sinqertë, pa hipokrizi intelektualizmi, por që paraqitet si vëzhguese e qartë e një bote me ndjenja spirituale. Përkthyese në institucionet zviceriane në gjermanisht, italisht, shqip e sllavisht, mediatore në konfliktet në mes të mërgimtarëve shqiptarë dhe të huaj,... Vazhdo