Vasel Sinishtaj

Vasel Sinishtaj: Nëse Djukanovic mashtron, do të braktisi qeverinë
Foto: Vijesti Funksionari i koalicionit “Forca pĂ«r Bashkim” dhe kryetari i Iniciaties Qytetare – Tuz, Vasel Sinishtaj tha se do tĂ« largohet nga koalicioni qeverisĂ«s nĂ«se kryeministri Djukanovic nuk i respekton marrĂ«veshjet e arritura me partitĂ« e pakicave pĂ«r formimin e shumicĂ«s qeveritare, shkruan gazeta Vijesti. Sinishtaj nĂ« seancĂ«n e kaluar tĂ« KomunĂ«s urbane tĂ« Tuzit tha se nga Djukanovic para sĂ« gjithash pritet pĂ«rmbushja e premtimit pĂ«r formimin e KomunĂ«s sĂ« plotĂ« tĂ« Tuzit. “UnĂ« besoj se kryeministri duhet... Vazhdo

December 24, 2012  :: Reportazh / ReportaĆŸa :: Comments Off on Vasel Sinishtaj: NĂ«se Djukanovic mashtron, do tĂ« braktisi qeverinĂ«
Tags:

Sinishtaj: Qeveria e unitetit e nevojshme për Malin e Zi
Rezultatet e zgjedhjeve parlamentare tregojnĂ« se koalicioni nĂ« pushtet Ă«shtĂ« tronditur, por me gjithĂ« atĂ« do tĂ« mbaj pushtetin sepse , sipas tĂ« gjitha gjasave, nuk ka dilemĂ« qĂ« Millo Gjukanoviq, tĂ« arrijĂ« marrĂ«veshjen me partitĂ« e pakicave dhe qĂ« tĂ« formojĂ« qeverinĂ«, konsideron kryetari i kĂ«shillit ekzekutiv tĂ« Malit tĂ« Zi tĂ« drejtĂ«, Rade Bojoviq. Nga ana tjetĂ«r, anĂ«tari i ForcĂ«s pĂ«r bashkim , Vasel Sinishtaj ka deklaruar se Malit tĂ« Zi i nevojitet qeveria e unitetit nacional duke vlerĂ«suar se as pushteti ,... Vazhdo

October 15, 2012  :: Politika :: Komente (4)
Tags:

9 Arsyet per te votuar koalicionin Forca per bashkim
1. Mbrojtja dhe pĂ«rdorimi i simboleve nacionale. Ruajtja e kultivimi i identitetit kombĂ«tar. 2. Zhvillimi ekonomik duke nxitur turizmin dhe bujqĂ«sinĂ«. Eleminimi i papunĂ«sisĂ« dhe ndalim i emigracionit. 3. Mbrojtja e tĂ« drejtave tĂ« pronarĂ«ve legjitim. Kthimi i pronave tĂ« ShqiptarĂ«ve kudo qĂ« ndodhen. 4. Bashkimi shqiptarĂ«ve nĂ«pĂ«rmjet infrastrukturĂ«s rrugore. NdĂ«rtimi i rrugĂ«s sĂ« PlavĂ«s, kalimit kufitar tĂ« Zogajt dhe lidhjes Shtoj-VelipojĂ«. 5. Krijimi i KomunĂ«s sĂ« MalĂ«sisĂ«. Zgjerimi i kompetencave tĂ« qeverisjes vendore. 6.... Vazhdo

October 3, 2012  :: Ekonomia / Ekonomija, Politika :: Komente (26)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Listat zgjedhore e Koalicioneve Shqiptare në Mal të Zi
Komision Zgjedhor i Malit tĂ« Zi ka bere publike listat e plota te te gjithe subjekteve politike qe do marrin pjese ne zgjedhjet parlamentare me 14 tetor ne Mal te Zi. Ne do paraqesim listat e plota zgjedhore te 4 koalicioneve shqiptare qe do marrin pjese ne keto zgjedhje. Lista zgjedhore e Koalicionit Shqiptar “Koalicioni Shqiptar – Lidhja Demokratike nĂ« Mal tĂ« Zi, Partia Demokratike dhe Alternativa Shqiptare“ Fatmir Gjeka, Mehmet Bardhi, Gjergj Camaj, Saubih Mehmeti, Zylfije Duraku, Marash Dedvukaj, Nik Gjeloshaj, Feim... Vazhdo

September 23, 2012  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / ReportaĆŸa :: Komente (20)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nimanbegu – Sinishtaj: Dorzimi i inciativĂ«s nĂ« Kuvend tĂ« MZ,pĂ«r formimin e komunĂ«s sĂ« Tuzit
  PROPOZIMI PER NDRYSHIMIN DHE PLOTESIMIN  E LIGJIT MBI ORGANIZIMIN TERITORIJAL TE MALIT TE ZI   Deputetet shqiptare ne Parlamentin e Malit te Zi, Genci Nimanbegu dhe Vasel Sinishtaj kane dorezuar sot ne  Kuvendin e Malit te Zi propozimin per ndryshimin dhe plotesimin e ligjit mbi organizimin teritorijal te Malit te Zi. Se bashku me propozim ligjin, ne baze te nenit 32 te Ligjit  mbi organizimin territorial te Malit te Zi deputetet dorezuan edhe Studimin/elaboratin mbi arsyetueshmerine e ndryshimit territorial. Elaboratin per... Vazhdo
Sali Berisha “trimĂ«ron” deputetĂ«t shqiptarĂ«
Deklarata e njĂ« ditĂ« mĂ« parĂ« e Kryeministrit shqiptarĂ« lidhur me statusin e komunĂ«s sĂ« MalĂ«sisĂ«, nĂ« tĂ« cilĂ«n dha mesazh qeverisĂ« malazeze se Ă«shtĂ« koha qĂ« MalĂ«sia tĂ« fitoj statusin e komunĂ«s sĂ« plotĂ«, si duket ka trimĂ«ruar edhe deputetĂ«t shqiptarĂ« nĂ« parlamentin malazez. NĂ« mes tjerash Berisha kishte deklaruar se janĂ« plotĂ«suar kushtet qĂ« MalĂ«sia tĂ« fitoj komunĂ«n e plotĂ«, shkruan gazeta “Dnevne Novine”. Deputeti Vasel Sinishtaj e mirĂ«priti deklaratĂ«n e BerishĂ«s dhe shtoi se MalĂ«sia komunĂ«n e plotĂ«... Vazhdo
Shqiptarët kanë të drejtë në përdorimin e gjuhës së vet në procedurat administrative
Kryeministri i Malit tĂ« Zi Igor Llukshiq, deputetit Mehmet Bardhi iu pĂ«rgjigj se nĂ« Mal tĂ« Zi ekzistojnĂ« treguesit e qartĂ« dhe tĂ« dukshĂ«m tĂ« realizimit tĂ« drejtave tĂ« pjesĂ«tarĂ«ve tĂ« pakicĂ«s shqiptare pĂ«r pĂ«rdorimin e gjuhĂ«s dhe shkrimit, e qĂ« do tĂ« pĂ«rforcohen me sjelljen e ligjit tĂ« ri pĂ«r gjuhĂ«n zyrtare dhe gjuhĂ«t nĂ« pĂ«rdorimin zyrtarĂ«. NĂ« procedurat administrative tĂ« cilat zhvillohen nĂ« gjuhĂ«n zyrtare, pjesĂ«tarĂ«ve tĂ« pakicĂ«s shqiptare u lejohet qĂ« gjatĂ« kĂ«saj procedure, me ndihmĂ«n e pĂ«rkthyesit... Vazhdo
Siniơtaj: Nijesmo spremni da i dalje pravimo političke sporazume
Predstavnici Albanaca u parlamentu očekuju da Vlada, tokom pregovora o izmjenama Ustava, pokaĆŸe razumijevanje za njihove zahtjeve, rekao je poslanik Vaselj SiniĆĄtaj, navodeći da nijesu spremni da i dalje prave političke sporazume. On je podsjetio da nijedan poslanik iz albanskih partija nije glasao za crnogorski Ustav, a jedan od glavnih razloga za to bio je ĆĄto taj akt nema dvije bitne odredbe a to su jemstvo stečenih prava i tumačenje manjinskih prava i sloboda. SiniĆĄtaj je agenciji MINA kazao da je izigran i Savjet Evrope,... Vazhdo

March 4, 2012  :: news :: Komente (1)
Tags:

Sinishtaj: Çka u bisedua me Kryeministrin Llukshiq – Video
NĂ« bisedĂ«n me deputetin Vasel Sinishtaj nĂ« lidhje me bisedimet dhe kĂ«rkesat e klubit parlamentarĂ« shqiptarĂ« me Kryeministrin Llukshiq, qĂ« u zhvilluan javĂ«n e kaluar, deputeti Sinishtaj pĂ«r Malesia.Org tregon rrjedhĂ«n e bisedimeve dhe kĂ«rkesat qĂ« i paraqitĂ«n Kryeministrit. NĂ« klubin parlamentarĂ« shqiptarĂ« pĂ«rpos Sinishtajt, janĂ« edhe Mehmet Bardhi nga LDnĂ«MZ dhe Genci Nimanbegu nga Forca. NĂ« klubin shqiptarĂ« nuk Ă«shtĂ« Mehmet Zenka nga UDSH parti e cila Ă«shtĂ« pjesĂ« e koalicionit qeveritarĂ«.   Takimi i grupit... Vazhdo

February 27, 2012  :: Politika :: Comments Off on Sinishtaj: Çka u bisedua me Kryeministrin Llukshiq – Video
Tags: , ,

Ndërrimet kushtetuese në Mal të Zi,nuk shkojnë në favor të  shqiptarëve
Kryeministri i Malit tĂ« Zi, Igor Luksic sot ka nisur bisedimet me partitĂ« opozitare nĂ« lidhje me ndĂ«rrimet kushtetuese qĂ« duhet bĂ«rĂ« pĂ«r rrugĂ«n e mĂ«tejme nĂ« Bashkimin Evropian. Ai po ashtu pati takim me deputetĂ«t e klubit shqiptarĂ« qĂ« gjinden nĂ« opozitĂ«, tĂ« cilĂ«t mbas takimit me Luksic deklaruan se kĂ«to ndĂ«rrime nuk shkojnĂ« nĂ« favor tĂ« pĂ«rmirĂ«simit tĂ« gjendjes sĂ« shqiptarĂ«ve. Deputetit i ForcĂ«s Genci Nimanbegu tha se shfrytĂ«zuan rastin tĂ« shtrojnĂ« shumĂ« pyetje tĂ« cilat kanĂ« tĂ« bĂ«jnĂ« me shqiptarĂ«t... Vazhdo

Page 1 of 612345...Last »