Vaso Radovic

Turistička sezona na ulcinjskoj rivijeri ocijenjena kao veoma uspješna
Najbolja u posljednje dvije decenije Ulcinj – Predstavnici vlasti, hotelijeri, vlasnici plaža, privrednici i poznavaoci turističkih prilika se slažu da je ovogodišnja sezona bila najuspješnija u posljednje dvije decenije. – Turistička sezona ove godine bila je jedna od najboljih kako po broju dolazaka turista i ostvarenih noćenja, tako i po finansijskim efektima – rekao je sekretar Sekretarijata za privredu u opštini Ulcinj Vaso Radović na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Gradonačelnik Gzim Hajdinaga... Vazhdo

September 14, 2010  :: news :: Comments Off on Turistička sezona na ulcinjskoj rivijeri ocijenjena kao veoma uspješna
Tags: , , ,

Fjalimi i Nazif Cungut ne hapjen e panairit “Proagro 2010” Ulqin
Të nderuara Zonja dhe Zotërinj, Kam nder të ju përshëndes në  panairin e  parë bujqësor Ulqini Pro Agro 2010 dhe të uroj mirëseardhjen për të gjithë  të pranishmit. Dëshiroj të shpreh befasinë dhe kënaqësinë  time të madhe për faktin që edhe pse ky panair zhvillohet për herë të parë pjesëmarrja është kaq e madhe dhe cilësore . Përfitoj nga rasti për të përshëndetur një mysafir të veçantë, ministrin e bujqësisë, zotin Milutin Simovic i cili na ka nderuar me vëmendjen... Vazhdo
Ulcinjska rivijera: 13% više turista nego prošle godine
ULCINJ – U Ulcinju ovoga ljeta se ?uju razni jezici, što potvr?uje potpuno novu strukturu gostiju, koji su u rekordnom broju stigli iz zemalja regiona, ali i iz zapadne i isto?ne Evrope. Sadašnje stanje 13 odsto bolje nego krajem avgusta prošle godine. Iako je kraj avgusta, kada se, po pravilu, osjetnije smanjuje broj turista u svim ljetovalištima, zbog po?etka školske godine, u našem najjužnijem se to ne osje?a. Dobra posjeta i dalje traje. Prema zvani?nim podacima, na podru?ju ulcinjske opštine odmara blizu 20 hiljada registrovanih... Vazhdo

August 30, 2009  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Ulcinjska rivijera: 13% više turista nego prošle godine
Tags: , , , , , ,

“Ljeto 2009” : na Ulcinjskoj rivijeri i dalje dobra posjeta turista
“Ljeto 2009” : na Ulcinjskoj rivijeri i dalje dobra posjeta turista, a o?ekuju se rekordi i u Septembru Povratak starih gostiju U našem najjužnijem ljetovalištu voga ljeta se ?uju razni jezici, što potvr?uje potpuno novu strukturu gostiju, koji su u rekordnom broju stigli iz zemalja regiona, ali i iz zapadne i isto?ne Evrope. Sadašnje stanje 13 odsto bolje nego krajem avgusta prošle godine Iako je kraj avgusta, kada se, po pravilu, osjetnije smanjuje broj turista u svim ljetovalištima, zbog po?etka školske godine, u našem... Vazhdo
U Ulcinju ce se 14-17 organizovati,valorizacije prostora Delte rijeke Bojane
Postovani, U Ulcinju ce se 14-17 organizovati medjunaroda konferencija o mogucnostima valorizacije prostora Delte rijeke Bojane u turisticke svrhe. Ucesce je potvrdilo preko sto  ucesnika iz 16 zemalja Evrope i Afrike. Otvaranje Konferencije ce se odrzati u utorak 14/04/2009. u Domu kulture sa pocetkom u 17,00h. Osim sto vas pozivamo da prisuustvujete otvaranju konferencije , ovo je prilika da vas propagandni materijal izlozite na jednom standu/stolu u holu Doma kulture u dijelu koji je predvidjen za koktel, kako bi  gosti iz inostranstva... Vazhdo

April 13, 2009  :: news :: Comments Off on U Ulcinju ce se 14-17 organizovati,valorizacije prostora Delte rijeke Bojane
Tags: , , , , ,

Le Monténégro mise sur le tourisme de luxe
Le Monténégro a décidé de transformer ses plages en stations balnéaires de luxe pour donner un nouvel élan à l’activité touristique, principal moteur de son développement économique depuis qu’il s’est séparé il y a deux ans de la Serbie. Au moins six emplacements le long de la côte monténégrine seront prochainement ouverts aux investisseurs étrangers, la plupart dans le sud, négligé pendant des années et qui reste le moins développé. Le ministère de l’Economie et du développement a appelé... Vazhdo
Ulcinj – Montenegro eyes high-end tourist market
ULCINJ, Montenegro (AFP) — Looking beyond another summer for its record-breaking tourism industry, Montenegro plans to turn a chain of beaches into upscale resorts to shore up a post-independence economic bonanza. Singled out for development are around half a dozen locations along the tiny Adriatic state’s cove-indented coastline, including several communist-era military facilities. Central to the plans is Velika Plaza — a 13 kilometre-long beach of sweeping fine sands for which the government is seeking foreign investors... Vazhdo

April 29, 2008  :: Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Ulcinj – Montenegro eyes high-end tourist market
Tags: , , , ,

Radha e Plazhit të Madh të Ulqinit
Plazhit të Madh të Ulqinit do t’i ndryshojë shumë shpejt pamja.Qeveria malazeze ka ftuar për të investuar në këtë pjesë investitorët e fuqishëm botërorë.Pas investimeve të mëdha në pjesët e tjera të bregdetit, qeveria malazeze i ka hedhur sytë nga Ulqini. Ajo është në kërkim të investitorëve që do ta shndërronin Plazhin e Madh në pushimore të klasit botëror. “Zhvillimi i Plazhit të Madh dhe lokacioneve të tjera në bregdetin e Malit të Zi… mund të ndryshojnë komplet të ardhmen ekonomike... Vazhdo

April 28, 2008  :: Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Radha e Plazhit të Madh të Ulqinit
Tags: , , , , , , , ,

Postpavarësia, Mali i Zi zbulon turizmin luksoz
ULQIN- Dy vjet pas shkëputjes nga Serbia, Mali i Zi vendos të shndërrojë plazhet e tij në qendra të rëndësishme turistike për t’i dhënë një zhvillim të mëtejshëm aktivitetit turistik, si një ndër treguesit kryesorë të zhvillimit të tij ekonomik. Të paktën gjashtë qendra të tilla do të ndërtohen nga investitorët e huaj, kryesisht në pjesën jugore. Ministria e Ekonomisë dhe Zhvillimit, u bëri thirrje investitorëve të huaj për investime në plazhin e madhë”Velika Plaza” pranë qytetit të... Vazhdo

April 27, 2008  :: Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Postpavarësia, Mali i Zi zbulon turizmin luksoz
Tags: , , , , , ,

Komunalne takse Ulcinja moraju biti realne
Predstavnici preduzetni?kih udruženja traže bolju saradnju sa lokalnim vlastima Ulcinj(MINA-BUSINESS) – Predstavnici udruženja crnogorskih preduzetnika predložili su odre?ivanje maksimalnih iznosa lokalnih taksi i naknada, kao i da njihovo uskla?ivanje prate precizni kriterijumi koji moraju biti jasni i mjerljivi, kao, na primjer, inflacija. Na okruglom stolu “Lokalne komunalne takse i naknade – barijere za biznis”, održanom u Ulcinju, ocijenjeno je da administracija ne bi trebalo da kreira naknade i takse prema orjentacionim... Vazhdo

March 31, 2008  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Komunalne takse Ulcinja moraju biti realne
Tags: , , , , ,

Page 1 of 212