velipoja

Cungu: Ulqini dhe Velipoja duhet të njohin një zhvillim të përbashkët
Shqipëria ka bërë hapa të mëdhej në zhvillimin e turizmit, situata është shumë favorizuese që rajons si Ulqini ashtu edhe territori shqiptar në kufi të njohin zhvillim të madh. Qeveria Shqiptare në shërbim të turizmit ka bërë përmirësime të mëdha, duke krahasuar periudhen deri në vitin 1989 për Ulqinin e cila sot është krejtësisht ndryshe, kur kjo zonë kishte rritje të madhe turistike, kjo situatë është për shqipërinë, shprehet kështu Kryetari I Komunës Ulqin Nazif Cungu. Ai shton se Si Ulqini si pjesa... Vazhdo

March 3, 2012  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Cungu: Ulqini dhe Velipoja duhet të njohin një zhvillim të përbashkët
Tags: , , , , , ,

Lumi Buna – mrekulli e natyrës
Margaritar i Ulqinit dhe rajonit Nga fillimi i viteve të nëntëdhjeta, sidomos pas kontrabandimit të naftës dhe derivateve të naftës nga Shqipëria, Buna është lumë i plagosur. Për shkak të pakujdesisë së trafikantëve, mazuti disa herë u derdh në lumë e kur ai përzihet me ujin e ftohtë, pasojat për ekosistemin mbesin vite me radhë, pohojnë ekspertët. Si rrjedim i kësaj, nga Buna u zhduk ngjala e kristaltë, peshk ky jashtëzakonisht i rrallë dhe i bukur, i cili kërkon ujë të pastër si kristali. Një kilogram... Vazhdo

June 29, 2009  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Lumi Buna – mrekulli e natyrës
Tags: , , , , ,

Autorrugët e Kroacisë dhe lidhja ma e shpejt Mal të Zi – Kosovë – Shqiperi
Kosovarët simjet do ti përdorin Autorrugët e Kroacisë,kurse kjo do jet shpres e zhvillimit turistik të Malit të Zi në të gjitha domenet turistike Ishte hera e parë që kaloj përmes Kroacisë dhe shqetësimi kryesor ishte se si do të jetë gjendja e rrugëve atje. Bashkë me familjen time kemi udhëtuar shumë viteve të fundit, dhe deri tani i kemi rënë përmes Italisë duke marrë tragetin në Bari, për të hyrë në Mal të Zi (Tivar). Kjo puna e tragetit nuk është vetëm një shpenzim më shumë, por të humbet edhe... Vazhdo

July 8, 2008  :: Turizmi / Turizam, Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Autorrugët e Kroacisë dhe lidhja ma e shpejt Mal të Zi – Kosovë – Shqiperi
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,