Vera Katana

Leterisa ure lidhese midis popujve – Video
Në kuadër të projektit ndërkombëtarë “ Dy gjuhë një libër” të cilin sëbashku e realizojnë  organizata joqeveritare “ Prostori” nga Podgorica  dhe Universiteti “ Luigj Gurakuqi “nga Shkodra, në Podgoricë u bë promovimi i librit  “ Darka e Gabuar ” e Ismail Kadarese  në gjuhën malazeze. Pas veprës  “Gjenerali i  Ushtrise së Vdekur” ky ështe romani  i  dytë me rradhë i Kadaresë që vjen ne gjuhën sllave. Interesimi  per veprimtarine letrare të   Ismail  Kadarese në qarqet intelektuale... Vazhdo
Gjuha gjermane në shkollat e Ulqinit që nga klasa e parë
Në gjashtë vitet e fundit, në shkollat e Ulqinit, lëndën e gjuhës gjermane e ligjerojnë dhe profesorë nga Gjermania. Ky projekt i Qeverisë Gjermane ka zgjuar interesim të madh tek nxënësit dhe prindërit. Gjuha është diçka më shumë se sa vetëm një mjet komunikimi. Gjuha është çelësi për t’u kuptuar me njëri-tjetrin, mjet i cili të ofron shoqëri dhe mundësi të reja. Mësimi i gjuhës dhe njohja e kulturës gjermane kanë vite e dekada që janë institucionalizuar në sistemin edukativo – arsimor në Mal... Vazhdo

May 9, 2011  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Gjuha gjermane në shkollat e Ulqinit që nga klasa e parë
Tags: , , , , , , , ,

Radio Elita nga Ulqini me nje manifestim  kulturor  kujtoi dy figura te shquara te popullit anglez,  Lord  Bajronin dhe Mis  Edith Durhamin dhe lidhjet e tyre me boten shqiptare
Emra anglezesh te shquar si Lord Bajroni  dhe Mis Edith Durhami  jane pika referimi  per shqiptaret, per lidhjet e hershme  shpirterore  dhe kulturore me  boten anglosaksone. Ata  ishin miq te sinqerte  andaj  eshte ne nderin e cdo shqiptari  te nderojne  dhe te duan  mikun dashamires  e te  vertete  qe sollen Evropen NDER SHQIPTARE  DHE I BENE ATA TE  NJOHUR NE BOTE. Keta dy personalitete  erdhen permes   nje manifestimi kulturor  qe  organizoi Radio Elita  ne  kuader te projektit ,,Dialogu i Kulturave,,  qe ... Vazhdo