Video

Adonis Markašević osvojio bronzanu medalju
Juniorski karate reprezentativac Crne Gore Adonis Markašević osvojio je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u turskom gradu Kinja. On je u kategoriji do 55 kilograma, u meču za treće mjesto, savladao njemačkog reprezentativca 4:1. To je druga medalja za Crnu Goru, nakon što je Anja Jović juče bila zlatna. Član ulcinjskog kluba Čempion u prvom kolu bio je slobodan, u drugom kolu eliminisao je Švajcarca 4:2, dok je u trećem izgubio od Hrvata 4:0. U repesažu bio je bolji od Belgijanca 7:0, a za treće mjesto pobijedio... Vazhdo
Plehrat ndotin dhe Ulqinin Buna derdh mbetjet në Adriatik
PODGORICE- Pas Kroacisë dhe Mali i Zi denoncon ndotjen me shishe plastike, mbetje mjekësore dhe pajisje elektroshtëpiake të plazhit të Ulqinit,edhe ky i shtrirë në brigjet e Adriatikut. Në një vijë bregdetare prej gati 12 kilometrash vijë bregdetare e plazhit të Ulqinit, në jug të Malit të Zi është mbuluar nga mbeturinat. Ambientalistët e shtetit fqinj thonë se mbetjet janë transportuar në këtë plazh nga lumi Buna, i cili ndan Shqipërinë dhe Malin e Zi dhe ka derdhje në Adriatik Kreu i organizatës jo qeveritare... Vazhdo
Montenegro properties attract foreign investors
Since its establishment in 2006, Montenegro has gained the prestigious status of leading Europe in terms of foreign investment per capita. Recently there has been a surge of interest for the real estate market in Montenegro, which is now being considered as one of the fastest growing property markets in the world. Investors from Europe (UK, Russia), America and the Arab world have pumped hundreds of millions to this growing market in a bid to make quick and significant profits. It should be mentioned that a foreign investor can be the... Vazhdo
ULCINJANI STREPE
Ulcinj 25.02.2008- Ulcinjani strahuju da bi nezavisnost Kosova i eventualno produbljivanje krize u regionu moglo ugroziti nastupaju?u sezonu, ali su odbili da o tome direktno govore. Ipak, turisti?ki poslenici smatraju da ?e “ukoliko stanje bude stabilno a Crna Gora prizna Kosovo sezona biti dobra i ove godine, ali da je to viša politika i da od njih ne zavisi ništa”. Vlasnik poznate turisti?ke agencije “Bonita” Munib Abazovi? izrazio o?ekivanje da ?e Crna Gora priznati Kosovo jer bi u tom slu?aju kako je kazao... Vazhdo

February 25, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on ULCINJANI STREPE
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Zvjezdice 150 hotela na provjeri u Crnoj Gori
22.02.2008 Pomo?nik ministra turizma i zaštite životne sredine Nebojša Popovi? najavio je danas na konferenciji za novinare da ?e tokom naredne sedmice po?eti rekategorizacija oko 150 hotela. “Zakonska obaveza je da se rekategorizacija hotela obavlja svakih pet godina. Obavi?e se kategorizacija turisti?kih objekata koji su zvjezdice dobili 2003. godine. O?ekujemo da posao bude završen do po?etka maja”, objasnio je Popovi?.On je izjavio da se standardi koje hoteli moraju zadovoljiti nijesu mijenjali u odnosu na 2003. godinu. “Naime,... Vazhdo

February 22, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Zvjezdice 150 hotela na provjeri u Crnoj Gori
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kokrrat e shpërndara të shegës nga Naim dhe Sami Flamuri – Video
Spjegimi i Kokrrave të shpërndara të shegës nga Naim dhe Sami Flamuri në Video Në tekst lexuesi do të takojë Fatin e rrallë të një familjeje shqiptare, ulqinake, të familjes së cilës i përkasin autorët e këtij libri. Është jeta që u ra për short. Të detyruar nga rrethanat kjo familje u shtrëngua të shkërmoqet, por jo të zhbëhet. Autorët kanë krijuar kështu një metaforë të pazakontë, metaforën e shegës – kokrrës së shegës, si njësi dhe tërësi, metaforën e një familjeje të shpërbërë... Vazhdo
Intervistë me Ismet Karamanagën,Kryetar i Shoqatës së Miqve të Kalas
Ditet e fundit personi në pyetje të Familjes Zec ka ndermarre nje punë barabare ne Kalan mijera vjecare te Ulqinit.Personi në pyetje te Familjes Zec,pa pyetur kerkend dhe pa i marre leje askujt kane prure eskavatoret dhe po shkaterrojne (duke hedhur ne det) guret,muret,varret dhe monumentet e vjetra te kultures se kombit tone,te trasheguara qysh nga kohet e lashta, te cilat jane nen mbrojtjen e ligjeve te vecanta nderkombetare të UNESCOS,si pasuri boterore tha Ismet Karamanaga,Kryetar i Shoqatës së Miqve të Kalas.Shiko video ... Vazhdo

February 10, 2008  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Intervistë me Ismet Karamanagën,Kryetar i Shoqatës së Miqve të Kalas
Tags: , , , ,