vujanovic

Kosovo Neighbours Wary Of Recognition
26 February 2008 Brussels _ Macedonian and Montenegrin Presidents visiting Brussels Tuesday said their countries will not begin the process of recognising Kosovo immediately. Macedonia’s Branko Crvenkovski said his country as a European Union and NATO candidate has obligations to follow the common foreign policy in both blocs, and consensus there appears to be absent as yet. He added there are other factors too. “One of them is that in defining our position towards the independence of Kosovo, we are obliged to take into account... Vazhdo

February 26, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Kosovo Neighbours Wary Of Recognition
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Djukanovic kryeministër, ashtu siç edhe pritej
Kryetari i Malit të Zi, Filip Vujanovic, ia besoi mandatin qeveritar liderit të Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS), ish-kryeministrit, Milo Djukanovic. Vujanovic për 28 shkurt ka caktuar seancën e jashtëzakonshme të Kuvendit, në të cilën do të zgjidhet qeveria e re. Duke arsyetuar vendimin e tij, Vujanovic pohoi se Djukanovic “kreu detyrën e kryeministrit dhe të kryetarit në periudhën më të vështirë të historisë moderne malazeze”, por edhe se, duke kryer këto detyra “kontribuoi pamasë në respektin... Vazhdo

February 22, 2008  :: Politika :: Comments Off on Djukanovic kryeministër, ashtu siç edhe pritej
Tags: , , , , , , , ,

Mali i Zi i përmbajtur për pavarësin e Kosovës
Presidenti i Malit të Zi, Filip Vujanovic,tha të mërkurën se vendi i tij duhet të deklarohet për Kosovën duke pasur kujdes rrethanat e brendshme, pozitën rajonale dhe qëllimet integruese.”Në këtë ndërlidhje, një rëndësi shumë të madhe kanë marrëdhëniet e mira midis serbëve e shqiptarëve në Malin e Zi. Duhet patjetër që t’i ruajmë këto marrëdhënie, sepse është një pasuri për Malin e Zi dhe për rajonin”, tha Vujanovic.Ai ka shtuar se me Qeverinë e Prishtinës, Podgorica edhe më parë... Vazhdo

February 22, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Mali i Zi i përmbajtur për pavarësin e Kosovës
Tags: , , , , ,

Montenegro’s president nominates Djukanovic to again become premier
PODGORICA, Montenegro: Montenegro’s president on Wednesday officially nominated former, long-serving leader Milo Djukanovic to return to the premiership for another term. “I’m convinced that (Djukanovic) will be fully devoted to the economic development of Montenegro … and the government will be devoted to continuation of the process of European and Euro-Atlantic integration,” President Filip Vujanovic told journalists in the capital, Cetinje.Djukanovic will replace outgoing Prime Minister Zeljko Sturanovic,... Vazhdo

Page 2 of 212