Xheladin Zeneli

Xheladin Zeneli: Asnjëri kandidat, nuk meriton votën e shqiptarëve
( Vështrim lidhur me zgjedhjet presidenciale në Mal të Zi ) Të Dielën e ardhshme, me 7 Prill 2013 do të mbahen zgjedhjet presidenciale në Mal të Zi. Dy kandidatët kryesorë në këtë garë janë, kandidati i partisë në pushtet (PDS),Filip Vujanoviq i cili konsiderohet  dora e djathtë e kryeministrit të Malit të Zi,Millo Gjukanoviq dhe kandidati i dytë është  Miodrag Lekiq i cili në  zgjedhjet e kaluara ishte kandidat i Frontit Demokratik dhe që kësaj rradhe do të paraqitet si kandidat i pavarur,por që njëkohësisht... Vazhdo

April 2, 2013  :: Opinione :: Comments Off on Xheladin Zeneli: Asnjëri kandidat, nuk meriton votën e shqiptarëve
Tags:

Komuna e Malësisë,lojë politike e Podgoricës nga Xh. Zeneli
Çështja e Komunës së Tuzit (Malësisë) është pjesë e programit,pothuajse e të  gjithë subjekteve politike shqiptare dhe të disa organizatave joqeveritare  dhe njëkohësisht është një ndër kërkesat e tyre kryesore.Gjithashtu,kjo çështje ka qenë temë e diskutimeve të niveleve të ndryshme,temë e disa elaborateve e projekteve, si dhe shkak i  protestave paqësore. Kurse, që nga viti 1997 e deri më sot,së paku pesë herë është premtuar jetësimi i Komunës së Tuzit me të drejta të plota nga ana e qeveritarëve... Vazhdo

February 27, 2013  :: Opinione :: Comments Off on Komuna e Malësisë,lojë politike e Podgoricës nga Xh. Zeneli
Tags:

Libri i z. Anamali, zë alarmues pēr tekstet shkollore në gjuhën shqipe
LIBRI I FLAMUR ANAMALIT, ZË ALARMUES PËR GJENDJEN E TEKSTEVE SHKOLLORE NË GJUHËN SHQIPE NË MAL TË ZI Libri ” KULTURA SHQIPTARE NË TEKSTET MËSIMORE  TË SHKOLLËS FILLORE NË GJUHËN  SHQIPE NË MAL TË ZI” i autorit Flamur Anamali ,në mënyrë të argumentuar dëshmon për trajtimin diskriminues ndaj  arsimimit shqip në Mal të Zi ,respektivisht ndaj programeve dhe teksteve shkollore në gjuhën shqipe. Gjithashtu,autori i këtij libri, demaskon qartë qëllimet e politikës arsimore në Mal të ZI, e cila kur... Vazhdo

November 15, 2012  :: Opinione :: Comments Off on Libri i z. Anamali, zë alarmues pēr tekstet shkollore në gjuhën shqipe
Tags: ,

Pse parcializohet çështja shqiptare në Mal të Zi?
Një shkrim i vjetër , por me aktualitet të tanishëm          PSE PARCIALIZOHET ÇËSHTJA SHQIPTARE NË MAL TË ZI?   Një ndër faktorët kryesorë që ka ndikuar në ngecjen e zgjidhjes së statusit të shqiptarëve në Mal të Zi, ka qënë trajtimi në mënyrë të pjesëshme të kësaj çështjeje nga ana e subjekteve politike shqiptare. Megjithëse në fillim të viteve “90-të (pra, pas vendosjes së pluralizmit në Mal të Zi) pati tendenca për një zgjidhje të unifikuar... Vazhdo

September 17, 2012  :: Opinione :: Comments Off on Pse parcializohet çështja shqiptare në Mal të Zi?
Tags:

Shqiptarët në Mal të Zi , në vitin jubilar, pa flamurin e tyre kombëtar
Për nderë  të 100 – vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë,viti 2012 si vit jubilar,është shpallur vit i manifestimeve të ndryshme që po organizohen ,pothuajse në   të gjitha trevat shqiptare dhe në diasporë. Mirpo, një pjesë e popullit shqiptar që jeton jashtë kufijve administrativ të Shqipërisë, respektivisht shqiptarët në Mal të Zi, po iu privohet e drejta e përdorimit të lirë të flamurit kombëtar falë Ligjit të ashtuquajtur  për rendin dhe qetësinë ,aprovuar kohë më parë nga Parlamenti... Vazhdo

August 24, 2012  :: Opinione :: Komente (1)
Tags:

Shqiptarët në Mal të Zi  dhe zgjedhjet e ardhshme  parlamentare
Në zgjedhjet e ardhshme,vetëm me frontin e përbashkët të subjekteve politike shqiptare mund të arrihet rezultati i dëshiruar për shqiptarët Me rastin e zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare ,të cilat janë të parashikuara të mbahen në vjeshtë të këtij viti, është paralajmëruar formimi i të ashtuquajturit “front i përbashët demokratik ” i partive opozitare në Mal të Zi.Me këte rast,siç u njoftua nga mediumet,disa nga subjektet politike shqiptare po shqyrtojnë mundësinë e inkuadrimit të tyre... Vazhdo

July 9, 2012  :: Opinione :: Comments Off on Shqiptarët në Mal të Zi dhe zgjedhjet e ardhshme parlamentare
Tags:

Mali i Zi kushtëzon Kosovën
Hapja e Ambasadës së Malit të Zi në Kosovë ,si kusht i realizimit të të drejtave të pakicës malazeze në shtetin e tyre fqinj ! Lajmi i hapjes së Ambasadës së Malit të Zi në Kosovë u mirëprit dhe u përshëndet nga një pjesë e  faktorit politik shqiptar ,megjithate,  nëse e analizojmë rrjedhjen e ngjarjeve që kulminoi me paralajmërimin e hapjes së Ambasadës në Prishtinë,do të konkludojmë se veprimi i fundit i Qeverisë së Malit të Zi, nuk është thjeshtë i nxitur nga motivi i përforcimint të marrëdhënieve... Vazhdo

June 5, 2012  :: Opinione :: Komente (7)
Tags:

Shqiptarët në Mal të Zi nuk kanë përkrahjen e  duhur të shtetit të tyre amë
Realizimi i aspiratave të një pjese të popullit që jeton jashtë trungut të vet kombëtar,kërkon edhe angazhimin e shtetit amë! Me 25 Janar të këtij viti kryeministri shqiptar z.Sali Berisha vizitoj Malin e Zi, me ç’rast zhvilloj takime me zyrtarët e Podgoricës.por gjithashtu ai u takua edhe me përfaqësuesit e shqiptarëve në Tuz dhe në Ulqin. Shqiptarët në Mal të Zi, pritën shumë nga vizita e kryeministrit Berisha, në aspektin e paraqitjes së problemeve të tyre pranë autoriteteve malazeze dhe  shfrytëzimin... Vazhdo
Ka ardhur koha e radikalizimit të çështjes shqiptare në Mal të Zi
Përfundoj edhe një vit i cili sa i përket realizimit të të drejtave të shqiptarëve në Mal të Zi, mund të karaktarizohet ashtu si edhe vitet e mëparshme, pra një vit i stagnimit  dhe degradimit të të drejtave të tyre qytetare, njerëzore  dhe kombëtare. Edhe përkundër faktit se partitë nacionale shqiptare rimuarën pushtetin në nivel lokal në komunën Ulqinit, në komunën  vetme të plotë me shumicë shqiptare në Mal të Zi,megjithate, shqiptarët në Mal të Zi, në përgjithësi, kanë pësuar një kthim... Vazhdo

December 21, 2011  :: Opinione :: Comments Off on Ka ardhur koha e radikalizimit të çështjes shqiptare në Mal të Zi
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kraja, rendimi i situates ekonomike zbrazet zona
Treva e Krajës e cila ndodhët në territorin e shtetit të Malit të Zi në kufi me Shqipërine shtrihet përgjatë Liqenit të Shkodres dhe nën majen e Malit Rumi. Kjo trevë ashtu si gjithë trveat tjera shqiptare në Mal të Zi është përballur me emigrimin dhe zbrazjen e saj. Ali Gjeçbritja mësues në shkollën 8 vjeçare “Gjergj Kastrioti- Skenderbeu” në Krajë, njëheresh edhe anëtar i i Këshillit Bashkiak të Tivarit shprehet se situata ekonomike e rënduar nga viti në vit ka diktuar largimin e të rinjëve nga kjo... Vazhdo

Page 1 of 212