Xhelal Hoxha

Adën e Ulqinit po e hanë ndërtimet
Ulqin, 10 maj – Njëra ndër pushimoret më atraktive në Detin Adriatik, plazhi nudistik me renome ndërkombëtare në grykën e lumit Buna, është duke u “fundosur” dhe kjo humbje në det ka filluar në dy dekadat e fundit si rezultat i pakujdesisë njerëzore dhe shtetërore. Mali i Zi, edhe pse në fillim të këtij shekulli është shpallur shtet ekologjik, në breg të pushimores së njohur nudistike Ada dhe në Grykën e lumit Buna ka lejuar  ndërtimin ilegal të mbi 500 vilave dhe restoranteve, që kanë degraduar... Vazhdo

May 10, 2011  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Adën e Ulqinit po e hanë ndërtimet
Tags: , , , , , ,

OJQ “Hapi i gjelbër”shfaq filmin dokumentar “Ulqini jemi ne” – “Mi smo Ulcinj”
Mesazhe për ruajtjen e vlerave të Ulqinit Filmi dokumentar “Ulqini jemi ne” si dhe ekspozita me karakter promovues kulturor – ekologjik paraqesin dy pamje të ndryshme të këtij qyteti: nga njëra anë peizazhin e tij të bukur natyror që ia ka dhuruar Zoti, të ndërthurur me trashëgiminë kulturore të krijuar ndër vite, ndërsa nga ana tjetër pamjet e krijuara nga pakujdesia e popullsisë ndaj natyrës Me moton “E dua qytetin tim”, të shtunën në Qendrën e Kulturës në Ulqin, OJQ “Hapi i gjelbër” organizoi... Vazhdo
Në Ulqin zbulohen delfinë të vrarë
Valët e detit, gjatë dy ditëve të fundit kanë nxjerrë në zonën e Plazhit të madh të Ulqinit tre delfinë të vrarë. Ata kanë gjatësinë rreth 1.80 m, ndërsa peshojnë 70- 80 kg. Ekspertët dhe shoqëria civile që merren me mbrojtjen e vlerave të mjedisit, vrasjen e delfinëve e vlerësojnë si incident të rëndë dhe të katastrofë ekologjike. Drejtori i Qendrës së veterinës në Ulqin, Xhemal Ravja, por edhe inspektorët e policisë dhe autoritetet e Ndërmarrjes së mbrojtjes së gjahut, u shprehen të shtunën se... Vazhdo