xhemal peroviqi

Ulqinit ia marrin Valdanozin
Gjiri i Valdanozit, perla e Mesdheut, dikur ishte pronë private, pastaj pushimore për ushtrinë e ish-Jugosllavisë, tani do t’u jepet në shfrytëzim biznesmenëve nga Rusia e Kroacia. Aty thuhet se do t’i ndërtojnë vilat miliarderi rus, Roman Ambramoviq, e kryeministri i Italisë, Silvio Berluskoni. Bashkë me gjirin do të shkojnë edhe 18 mijë rrënjë ullinj. Ulqin,28 qershor – Rreth katër kilometra në veri të qytetit të Ulqinit, rrugës për në Tivar, shtrihet gjiri i Valdanozit, i rrethuar me ullinj... Vazhdo
Pakicat në Mal të Zi dhe e drejta e përdorimit të gjuhës së tyre
Gjuha tregon identitetin e një populli Në kuadër të realizimit të projektit “Liria e të shprehurit në Mal të Zi”, i cili mbështetet nga Ambasada e Mbretërisë së Norvegjisë, Nisma e të Rinjve për të Drejtën e Njeriut organizoi ditë më parë në Ulqin tribunën me temë “E drejta e përdorimit të gjuhëve të pakicave në Mal të Zi”. Për këtë temë ligjëruan Xhemal Peroviq nga Qendra për Marrëdhënie Ndëretnike “Pax”, dr. Nail Draga, profesor, dhe Leon Gjokaj, koordinator i... Vazhdo

May 15, 2008  :: Kulturë / Kultura, Shoqëria / Društvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Pakicat në Mal të Zi dhe e drejta e përdorimit të gjuhës së tyre
Tags: , , ,

Organizatat joqeveritare “Horizonti i Ri” dhe “Pax” reagojnë ndaj kuvendit të komunës së Ulqinit
Kuvendi shkel parimet e vetëqeverisjes lokale Ulqin – Organizatat joqeveritare “Horizonti i Ri” dhe “Pax” kanë reaguar ndaj Kuvendit të Komunës së Ulqinit dhe kryetarit të tij për shkak të moslejimit të përfaqësuesit të tyre që të marrë pjesë në seancën e fundit të Kuvendit të Komunës së Ulqinit. “Me veprimet e tilla u shkelën parimet e vetëqeverisjes lokale të reformuar, por edhe Statuti i Komunës së Ulqinit – neni 178, i cili thotë: “Kryetari i Kuvendit do t`i... Vazhdo