Xhoana Perkaj

Në Këshillin Nacional të shqiptarëve në Mal të Zi,s’u zgjodh asnjë femër
S`u zgjodh asnjë femër Në Këshillin Nacional s`u zgjodh asnjë femër. Kjo është ajo që më nxiti të shkruaj. Dhe është turp, se vetëm një femër kishte konkuruar, por edhe ajo s`i mori votat. Turp i madh, që flet se ne jemi ende në të kaluarën. Ne s`e kemi bërë asnjë hap drejt Europës, por ajo s`na duhet, ndjehemi mirë ku jemi. Në vend që kandidatja të mos hidhej fare në votë, por së paku të thuhej se fatkeqësisht nuk pati femra të tjera për të zgjedhur, ajo shkon pa vota. Turpi bëhet më i madh, kur ajo... Vazhdo

May 18, 2008  :: Anketë / Anketa, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Në Këshillin Nacional të shqiptarëve në Mal të Zi,s’u zgjodh asnjë femër
Tags: , ,

Libri i Carla Del Pontes “Gjuetia”
Shqiptari në shtyllën e turpit Nuk është fjala se ne duhet ta paraqesim veten më të mirë se çka jemi dhe tani, dikush na e prish këtë pamje të mrekullueshme për vetveten tonë. Jo, edhe ne jemi si të gjithë popujt e tjerë, jemi popull i ndershëm, por ka edhe njerëz që merren me kriminalitet të organizuar. Dhe nuk duhet të shqetësohemi. Kështu ndodh edhe me popujt më të qytetëruar të botës. Qe disa javë, opinioni shqiptar dhe botëror është tronditur nga pohimet e ish kryeprokurores së Gjykatës për krime... Vazhdo

May 11, 2008  :: Anketë / Anketa, Politika :: Comments Off on Libri i Carla Del Pontes “Gjuetia”
Tags: , , ,

Aktualizohet ndërtimi i përmendores së Gjergj Kastriotit – Skënderbeut në Tuz
Ditë më parë, Këshilli për ndërtimin e përmendores së heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastrioti-Skënderbeu, organizoi në mbledhje, ku në të morën pjesë edhe kryetari i KU të Tuzit, Smajl Çunmulaj dhe këshilltarja për kulturë, Xhoana Perkaj, të cilët e mbështetën realizimin e këtij projekti. Këshilli për ndërtimin ka shprehur dëshirë që përmendorja të ndërtohet në qendër të Tuzit, jo larg shadërvanit. . Për kryetarin e Këshillit për ndërtim, akademik Gjelosh Gjokaj, problem më të madh paraqet financimi... Vazhdo

May 5, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Aktualizohet ndërtimi i përmendores së Gjergj Kastriotit – Skënderbeut në Tuz
Tags: , , , , ,

Situata zgjedhore presidenciale 2008 nga Muhamet Nika
Terri nuk hiqet duke përmendur llambën Për situatën e krijuar tani në prag të zgjedhjeve presidenciale më duhet të them që kjo në masë të bukur e arsyeton daljen tonë nga ish koalicioni shqiptar. Pra ne e kemi vlerësuar me kohë se ku do të përfundojnë dhe nëse jo atëherë, tashti koalicioni medoemos do të duhej të prishet. Pikënisja A – situata – A Kandidati për kryetar të Malit të Zi në zgjedhjet presidenciale i Lëvizjes për Ndryshime z. Nebojsha Medojeviq pasi që kishte siguruar koalicion parazgjedhor... Vazhdo