ZGJEDHJET

Çka mendon Diaspora nga SHBA për zgjedhjet  parlamentare në Mal të Zi 2012

October 15, 2012  :: Opinione :: Komente (2)
Tags:

Rezultatet e zgjedhjeve parlamentare në Mal të Zi 2012
Pas mbylljes se qendrave te votimit ne Mal te Zi, rezultatet e para jo zyrtare pervijojne nje fitore te koalicionit te kryeministrit Milo Gjukanovic më 45,6%. Shqiptarët fitojnë vetëm 2 deputet Sipas 94.7% të votave të numëruara Koalicioni Mali i Zi Pozitiv – Milo Djukanovic  ka fituar 45.6% të votave apo 39 mandate. Fronti Demokratik 23.8% apo 20 mandate, SNP 10.6% – 9 mandate, Mali i Zi Pozitiv 9.8% – 7 mandate. Nga partitë nacionale (pakicë) Partia Boshnjake ka fituar 4.5% apo 3 mandate, Iniciativa Qytetare Kroate 0.5%... Vazhdo

October 14, 2012  :: Lajmet / Vijesti, Rajoni / Region :: Komente (21)
Tags: ,

Shans historik i partive shqiptare të qeverisin Ulqinin

October 19, 2010  :: Lajmet / Vijesti :: Komente (17)
Tags: , , , ,

LD në Ulqin pas asnjë mandat
Ulqin, 18 tetor – Sipas rezultateve preliminare, asnjë parti apo koalicion nuk ka siguruar mandate të mjaftueshme për të themeluar vetëm shumicën parlamentare. Befasia më e madhe e zgjedhjeve të përsëritura lokale të dielës në Ulqin është shuarja e Lidhjes Demokratike në Mal të Zi e Mehmet Bardhit. Partia e parë shqiptare në pluralizëm, gati 15 vjet me shumicë absolute në Kuvendin e Ulqinit, kësaj radhe nuk arriti të marrë asnjë mandat të vetëm. Forca e Re Demokratike ka marrë 11, Koalicioni Unioni Demokratik... Vazhdo

October 18, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Komente (1)
Tags: , ,

Zgjedhjet në Ulqin, sjellin befasi
Sipas rezultateve preliminare, asnjë parti apo koalicion nuk ka siguruar mandate të mjaftueshme për të themeluar vetëm shumicën parlamentare. Befasia më e madhe e zgjedhjeve të përsëritura lokale të dielës në Ulqin është shuarja e Lidhjes Demokratike në Mal të Zi e Mehmet Bardhit. Partia e parë shqiptare në pluralizëm, gati 15 vjet me shumicë absolute në Kuvendin e Ulqinit, kësaj radhe nuk arriti të marrë asnjë mandat të vetëm. Forca e Re Demokratike ka marrë 11, Koalicioni Unioni Demokratik i Shqiptarëve-Partia... Vazhdo

October 18, 2010  :: Politika :: Komente (1)
Tags: , ,

Zhvillohen zgjedhjet e përsëritura lokale për Kuvendin Komunal të Ulqinit
Në Komunën e Ulqinit janë duke u mbajtur zgjedhjet e përsëritura lokale për Kuvendin Komunal të Ulqinit. Në orën 8 të mëngjesit në rajonin e Ulqinit janë hapur 35 vendvotime ku të drejtën e votës e kanë mbi 18 mijë votues. Sipas Komisionit Zgjedhor Komunal zgjedhjet janë duke u zhvilluar në mënyrë të qetë dhe pa ndonjë parregullsi të theksuar, ndërkohë që në zgjedhje kanë dalë mbi 60% e votuesve. Në zgjedhjet e përsëritura lokale garojnë 9 subjekte politike, kurse partitë pretenduese për të fituar... Vazhdo

October 18, 2010  :: Politika :: Comments Off on Zhvillohen zgjedhjet e përsëritura lokale për Kuvendin Komunal të Ulqinit
Tags: , ,

Nazif Cungu – Bartës i listës Forca e re demokratike
Lideri i Forces Nazif Cungu kërkon edhe një herë qytetarët për tu përcaktuar, në mënyrë që së bashku ne të ndërtojmë një Ulqin më të mirë, dhe së bashku te jemi në ekzekutivin e komunës së Ulqinit. Lideri i Forces Nazif Cungu thotë se qytetarët e Ulqinit me 17 tetor mund të votojnë për premtimet e rrejshme ose të votojn për një Ulqin më të mirë. Qytetarët e Ulqinit votojnë për jetën apo për realitetin virtual. realiteti ajo që siguron koalicioni “Për Ulqinin evropian” në zgjedhjet... Vazhdo