Cungu zove posmatrače

August 18, 2010   | news

Forca počela predizbornu kampanju, lider partije očekuje dostojanstven izborni proces
Ulcinj – Lider Force Nazif Cungu izrazio je uvjerenje da će njegova partija trijumfovati na vandrednim lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar “ukoliko kampanja i izborni proces proteknu u regularnom ambijentu”.
On je na jučerašnjoj konferenciji za novinare kazao da su aktivisti Force na prošlim izborima 23. maja uočili brojne neregularnosti i sumnjive aktivnosti.
“Znamo za otvaranje fiktivnih radnih mjesta radi pridobijanja glasača, površne predizborne investicije, izgradnju puteva četiri-pet dana prije izbora zatim za raspodjelu džakova cementa, željeza, šljunka i postavljanja stubova javne rasvjete, razne zloupotrebe poput udaljavanja sa posla kao i druge aktivnosti vezane za kupovinu glasova. Investicije koje su vršene prije izbora, još su finansijski nepokrivene. To su novi dugovi koje ćemo mi morati da vratimo”, kazao je Cungu.
On je pozvao građane Ulcinja “da zajedno organizujemo dostojanstvenu kampanju u kojoj ćemo sučeliti alternative i programe bez podmetanja i predizbornih investicija kao što se dešavalo do sada”.
“Poražavajući rezultati koje je ova vlast doživjela na majskim izborima, jasno pokazuju da su oni izgubili povjerenje naroda i da ih ovaj očaj može navesti da pojačaju napore kako bi izmanipulisali tok kampanje i izborni proces. Zato Forca poziva međunarodne organizacije prisutne u Crnoj Gori, domaće organizacije civilnog društva i medije, da sa velikom pažnjom prate ove izbore. Takođe pozivamo i građane Ulcinja da pokažu opreznost u odbrani svog glasa i da ne dozvole pritiske koji mogu doći s pozicija vlasti”, istakao je Cungu.
On je konstatovao “da je lokalna vlast u Ulcinju sve gora i da sve više opterećuju budžet opštine milionima eura duga, te da su javna preduzeća došla u kritičnu poziciju”.
“Odluka o ponavljanju lokalnih izbora jasno je potvrdila volju građana Ulcinja od 23. maja koji su glasali protiv postojeće vlasti. Vjerujemo da će predstojeći izbori pokazati jasnu odlučnost birača za konstituisanje nove vlasti koja će zaustaviti haos u našoj opštini. Zato pozivam građane da ovoj nesposobnoj vlasti i u oktobru kažu “dosta je bilo”, poručio je Cungu.

SNP za koaliciju
Socijalistička narodna partija (SNP) trebalo bi na predstojećim izborima u Ulcinju da nastupi u koaliciji Bolji Ulcinj, Bolja Crna Gora, saopštio je danas funkcioner te stranke Andrija Ćetković.
„Ne postoji nijedan razlog da i na narednim izborima ne izađemo u okviru koalicije Bolji Ulcinj, Bolja Crna Gora. Tako da je vrlo izvjesno da će tako i biti“, kazao je agenciji MINA Ćetković, koji je na majskim izborima bio nosilac koalicione liste u Ulcinju. On je rekao da u koaliciji očekuju da će izborni rezultat na narednim izborima biti bolji, između ostalog i zbog toga što sve više građana Ulcinja prihvata „građansku opciju kao najbolje rješenje“ za razvoj tog grada.
Ćetković je naveo da je koalicija Bolji Ulcinj, Bolja Crna Gora dominantno građanski profilisana.
„U periodu nakon majskih izbora pokazali smo da nama nijesu važne funkcije i lični interes, da su nama uvijek na prvom mjestu interesi građana i grada. Za razliku od nas, neki drugi, koji sebe vole da nazivaju ključnim političkim faktorima, su uvijek u prvi plan stavljali svoje fotelje i lične interese“, ocijenio je on.
Ćetković vjeruje da su to građani u prethodnom periodu prepoznali i da će tu činjeniciu znati da vrednuju na pravi način. Prema njegovim riječima, „glavni pregovarači“ su u prethodnom periodu pokazali „veliku dozu neozbiljnosti i tako, umnogome, sebe diskvalifikovali kao ozbiljne pregovarače u nekom narednom periodu“.

S.A.
Vijesti

3