Ekonomia / Ekonomija

Cungu: Prodhuesit vendorë, të rrezikuar nga importi
Prodhuesit në komunën e Ulqinit do të kenë përherë përkrahjen e strukturave komunale Importi i produkteve të njëjta nga vendet e tjera, mungesa e energjisë dhe mos mbështetja nga Qeveria e Malit të Zi, janë disa nga sfidat me të cilat përballën prodhuesit vendor nga Ulqini. Kryetari   i Komunës Nazif Cungu dhe bashkëpunëtorët e  tij  pritën në një takim  prodhuesit  agrarë, të cilët shprehën shqetësimin e  tyre  për  prodhimet  e  ndryshme  që  hyjnë në treg  ilegalisht , duke i bërë atyre... Vazhdo

July 6, 2017  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Cungu: Prodhuesit vendorë, të rrezikuar nga importi
Tags:

Avdiu për KfW: Projekti me vlerë 20 milionë euro ka mbetur në pritje
Projekti i rikonstruktimit të rrjetit të ujësjellësit dhe kanalizimit në komunë të Ulqinit, për çgjë para disa viteve janë ndarë mjetet e bankës gjermane KfW, asesi të nis, transmeton portali Ul.info. Drejtori i NP „Ujësjellës dhe kanalizimi“ (UdheK) Fehim Avdiu tha se për këtë gjë fajtore është administrata lokale. „Ato akoma nuk i kanë marrë përsipër gjashtë punëtorë të Ujësjellsëit, që ishte një nga kushtet kyçe të KfW bankës. Nuk e di pse e bëjnë këtë gjë, por e di që kemi të bëjmë... Vazhdo

July 4, 2017  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Avdiu për KfW: Projekti me vlerë 20 milionë euro ka mbetur në pritje
Tags:

Cungu: Avdiu si drejtor mban përgjegjësi për situatën e krijuar – Video
I pyetur nga TV Teuta, Kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu i hodhi poshtë të gjitha akuzat që vijnë nga drejtori i ndërmarrjes komunale “Ujësjellës-Kanalizime” Fehim Avdiu , duke u shprehur se ndërmarrjet publike kanë probleme të shumta, sidomos “Ujësjellës Kanalizime” ,me funksionimin të cilës ai nuk është i kënaqur .“Përgatitjet që jemi duke i bërë për investime në përmirsimin e infrastrukturës së kanalizimit dhe furnizimit me ujë janë shumë të mëdha,ndërsa kapacitetet e ndërmarrjes... Vazhdo

July 2, 2017  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Cungu: Avdiu si drejtor mban përgjegjësi për situatën e krijuar – Video
Tags:

Cungu ne inagurimin e Hypermarketit Voli në Ulqin
I pranishëm në ceremoninë e inagurimint e Hypermarketit Voli në Ulqin, ishte kryetari i Ulqinit Nazif Cungu i cili preu shiritin bashkë me zherantin e Hypermarketit. Në një postim në facebook, Nazif Cungu shkruan: Sot mora pjesë në përurimin e hipermarketit Voli në Ulqin, një nismë e re private që ka hapur 55 vende të reja të punës. Ky investim nuk do të ishte i mundur të bëhej nëse nuk do të kishim aprovuar paraprakisht planin hapësinor urbanistik të Komunës së Ulqinit. Ky investim serioz tregon se ia kemi dalë... Vazhdo

June 22, 2017  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Cungu ne inagurimin e Hypermarketit Voli në Ulqin
Tags:

Hapet marketi “Voli” ne Ulqin, garanci dhe cilësi të produkteve
Me një  ceremoni  solemne dhe  atmosferë  festive nesër në orën 11 do te  hapet hipemarketi i kompanisë  ,,Voli,, Me  këtë rast do të flasin Drejtori i kompanisë dhe Kryetari I Ulqinit Nazif Cungu. Është ky një moment shumë I rëndësishëm  jo vetëm për  sipërmarrësit e këtij  hipermarketi , por për të gjithë qytetarët e Ulqinit dhe mysafirët  në këtë fillim sezonë. Ky investim ka për qëllim  të ofrojë për konsumatorët  një llojllojshmëri  produktesh , mbi 13000 dhe  cilësi të lartë ... Vazhdo

June 21, 2017  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Hapet marketi “Voli” ne Ulqin, garanci dhe cilësi të produkteve
Tags:

Komuna e Ulqinit akuzon Fatmir Gjekën
Kumtese: Kabineti i Kryetarit të Komunës së Ulqinit Njohtojmë opinionin se më datën  12.06.2017, me vendim të  Gjykatës së Apelit të Malit të Zi, nga  llogaria  rrjedhëse e Komunës së Ulqinit  janë hequr  mjete  në vlerën e përgjithshme  rreth 68.000 nga ana e SHPK Milki Way , për  mospagesën  e mjeteve për grumbullimin e  qumshtit  në vitet 2008,2009,2010 dhe llogaritjen e kamatës deri në ditën e sotme. Kjo nuk është hera e parë që në këtë mënyrë dëmtohet  buxheti  i Komunës së Ulqinit... Vazhdo

June 13, 2017  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Komuna e Ulqinit akuzon Fatmir Gjekën
Tags:

Elezaga: Pse për “Rivierën e Ulqinit” nuk vlen ajo që vlen për “Rivierën e Budvës”
Kumtesë për opinion e KK PSD Ulqin, të cilën e nënshkruan kryetari Skender Elezaga, raporton portali Ul.info. Këshilli komunal i PSD Ulqin vlerson se vendimi i Ministrisë së finansave që ta verifikoj Aktvendimine zyres lokale të Drejtorisë për patundshmëri, me të cilën refuzohet  kërkesa ligjore e SHA “Riviera e Ulqinit” për transferim  e të drejtës së shrytëzimit në pronësi, paraqet dhunë e të drejtës dhe shembull klasik i veprimit të ndryshëm të organeve shtetërore, në raste të njëjta. Përkujtojmë... Vazhdo

June 1, 2017  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Elezaga: Pse për “Rivierën e Ulqinit” nuk vlen ajo që vlen për “Rivierën e Budvës”
Tags:

Vjen një lajmi i mirë: Prej sot në Ulqin do të ketë 24 orë ujë
Sot në mënyrë solemne u bë dorëzimi i donacionit të Agjencisë Turke për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Zhvillim – TIKA për NP “Ujësjellës dhe Kanalizim”. Në pyetje është pompa për ujë me kapacitet 35 litra në sekond, e cila është montuar në burimin e Klleznës. Me këtë rast përshëndetën kryetari i Komunës së Ulqinit Nazif Cungu dhe Koordinatori i TIKË-s Ahmet Alltun. Kryetari i Ulqinit iu falenderua Agjencisë Turke për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Zhvillim për këtë dhe të... Vazhdo

May 25, 2017  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Vjen një lajmi i mirë: Prej sot në Ulqin do të ketë 24 orë ujë
Tags:

Aksionet e NHT “Riviera e Ulqinit” vazhdojnë të pësojnë rënie 18.89%
Aksionet e NHT “Riviera e Ulqinit” po vazhdojnë të bien për 1 javë radhazi me një çmim prej 8.50€ për aksion, ku javën e kaluar aksioni është ndruar me çmim prej 10.44€. Duke parë uljen e aksioneve dita-ditës, investitorët janë të shqetësuar mbi të ardhmen e NHT “Riviera e Ulqinit”. Këtë javë, aksioni ka rënë rreth  -18.89% përqind, duke tronditur të gjitha tregjet globale në Mal të Zi. Gjithashtu indeksi i aksioneve ka rënë pothuajse me  -19.05% për qind që nga fillimi i muajit,... Vazhdo

May 2, 2017  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Aksionet e NHT “Riviera e Ulqinit” vazhdojnë të pësojnë rënie 18.89%
Tags:

Vazhdojnë përpjekjet për revitalizimin dhe rikonstruimin e “Beledijes” dhe “Shtëpisë së Pashës”
Mbrëmë me 28.04.2017 në Qendrën për kulturë të Ulqinit, Bashkësia islame e Ulqinit, Qendra për kultur dhe Bashkimi i krijuesve shqiptarë në Malin e Zi, kanë organizuar një “Tryezë të rumbullaktë” për revitalizimin dhe rikonstruimin e “Beledijes” dhe “Shtëpisë së Pashës”. Këto dy objekte kanë një rëndësi të veçantë për qytetin tonë, mirëpo, sipas vendimit e Entit Republikan për mbrojtjen e momenteve të kulturës nga Cetina, kanë qenë të kategorizuar në grupin e dytë të përmendorëve të... Vazhdo

April 29, 2017  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Vazhdojnë përpjekjet për revitalizimin dhe rikonstruimin e “Beledijes” dhe “Shtëpisë së Pashës”
Tags:

Page 1 of 7012345...102030...Last »