Lajmet / Vijesti

Ilir Harasani: Qeveria e Malit të Zi ka privatizuar për vete 90% të pasurisë së shtetit
Për gjendjen e Shqiptarëve në Mal të Zi dhe Ulqin, për Gazetën Liria prononcohet z. Ilir Harasani përfaqësues i levizjes qytetare URA ne Ulqin. Mundë të na thoni se cili është misioni i Lëvizjes URA në Mal të Zi, cila është shtrirja që ju si subjekt e keni dhe cfarë synoni? Lëvizja URA  është lëvizje qytetare jo formale, e hapur për të gjithë qytetaret e Malit të Zi. Synimi ynë kryesorë është bashkimi i qytetarëve në Mal të Zi pa marrë parasyshë përkatësin e tyre kombëtare, etnike, fetare që proklamojnë... Vazhdo

February 5, 2016  :: Lajmet / Vijesti :: Komentet (0)
Tags:

OTU, pjesëmarrës në Panairin Ndërkombëtar të Tiranës 2016
Tirana 2016 Organizata Turistike e Ulqinit për herë të dytë është duke marrë pjesë në panairin e Tiranës që mbahet me 5 dhe 6 shkurt 2016. Këtë vit Organizata e Ulqinit është edhe bartëse dhe organizatore e këtij panairi dhe në kuadër të stendës sonë janë prezent Organizata Nacionale e Malit të Zi, OT e Budvës, Tivarit, Podgoricës, Zhablakut, Kolashinit, Rozhajës si dhe shumë afaristë dhe hotelijere siç janë Avala, Bianca, The Queen of Montenegro, Riviera e Budvës, Ski Vucje, Pallata Venezia, Giovanni Trade... Vazhdo

February 5, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Turizmi / Turizam :: Komentet (0)
Tags:

Nika: Vizita te Nishani dhe “kthimi në vitin zero…” ?!!
Muhamet Nika Mësuam se Presidenti i Shqipërisë Bujar Nishani organizoi këtyre ditëve në Durrës drekën e punës për drejtuesit e partive shqiptare dhe të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi, ku ai u interesua për problemet që brengosin komunitetin shqiptar në këtë vend. Ndërsa gjithashtu mësohet se “në takim u fol edhe për nevojën e platformës së përbashkët për pozitën e Shqiptarëve, përpilimi i të cilës është në vijim…” Sipas neve , është e vërtetë e madhe që shteti shqiptar... Vazhdo

February 5, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Komentet (0)
Tags:

Mehmeti: Ulqini në krizë të thellë politike dhe ekonomike
Shkruan: Esat Mehmeti, gazetar i Radio Ulqinit Ka vite që Ulqini ballafaqohet me një përkeqësim të madh politk dhe është para një krize të thellë ekonomike. Mirëpo, kohëve të fundit, u bënë tre muaj e më tepër që për arsye politik, të një ngërçi politik, pushteti lokal në Ulqin nuk funksionon dhe askush me rezon të shëndosh nuk mund të thotë se ka përpjekje për të tejkaluar këtë krizë. Askush nuk merr guximin e duhur, të pranojë fajësinë, apo të japë dorëheqje nga pozita që ai mbulon.Këtu përjashtim... Vazhdo

February 4, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Zbavitje / Zabava :: Komentet (0)
Tags:

Investitorët nga Turqia kthehen përseri në Ulqin
Kryetari i Ulqinit Fatmir Gjeka dhe bashkëpunetorët  e tij pritën në një takim  pune perfaqësuesit e kompanisë turke,,Polin ,,të cilët  edhe mëtej  insistojnë  që të realizojnë projektin e  akva  parkut në Shtoj. Pas  bisedimeve të  hapura dhe miqësore  palët  u dakorduan  për dislokimin e parcelës  me siperfaqe te njëtë sa e para , pra rreth 25 mijë  meter katrore  që kompanisë do  ti ofrohet  me qira. U tha që komuna  në kohë  rekorde  do   të kryjë obligimet e saja  dhe pëlqimi nga... Vazhdo

February 4, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Komentet (0)
Tags:

Nika: Bostanxhisë mos i shit bostan – Pse na tradhëtuan deputetët shqiptarë…?!!
Nga Muhamet Nika Kur më qëllon të lexoj në portale , se” partitë shqiptare në Mal të Zi do të vazhdojnë të ngulin këmbë në ndryshimin e ligjit zgjedhor i cili është tejet diskriminues ndaj partive shqiptare…”, them të vërtetën , se kjo më ngjall krupën dhe më bënë të vjellë sepse është një mashtrim perfid i partive nacionale shqiptare . Thjeshtë shihet se edhe këtë punë e kanë bërë sipas zakonit vetëmashtrim. ..?! Shtrohet pyetja pse?! Ligji aktual zgjedhor , me të cilin u bënë zgjedhjet... Vazhdo

February 4, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Komentet (0)
Tags:

Partitë shqiptare për ndryshimin e ligjit zgjedhor në Mal të Zi
Foto: Savo Prelević Partitë shqiptare në Mal të Zi do të vazhdojnë të ngulin këmbë në ndryshimin e ligjit zgjedhor i cili është tejet diskriminues ndaj partive shqiptare, mëson portali Lajm.me. Në takimin e liderave të partive, i cili është planifikuar të premten, pritet që partitë shqiptare të dorëzojnë për diskutim iniciativën e tyre, për të cilën janë marrë vesh të gjitha partitë. Nevojen e ndryshimit të këtij ligji diskriminues, i cili mandatin e partive shqiptare  e bën dyfish më të shtrenjtë... Vazhdo

February 3, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Politika :: Komentet (0)
Tags:

Presidenti Nishani u takua me drejtuesit e partive shqiptare në Mal të Zi
Presidenti i Shqipërisë Bujar Nishani dje në Durrës organizoi një drekë pune për drejtuesit e partive shqiptare në Mal të Zi. Në takim është biseduar kryesisht për problemet me të cilat përballet komuniteti shqiptar në Mal të Zi, raporton portali “Malësia org”. Presidenti premtoi angazhim të Shqipërisë në përmirësimin e statusit aktual të shqiptarëve, i cili nuk është në nivelin e kënaqur. Në takim u fol edhe për nevojën e platformës së përbashkët të cilën janë duke e punuar partitë... Vazhdo

February 3, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Rajoni / Region :: Komentet (0)
Tags:

Mentor Llunji: Partitë shqiptare po bëhen armiku më i madh i vetvetes dhe i votuesve
Nga Mentor Llunji Pas votë-përkrahjes që shqiptarët i bën Qeverisë duhet të ndalemi për moment dhe të reflektojmë si komunitet. Të reflektojmë mbi mosreflektimin ndaj aktit të përkrahjes. Pse shqiptarët vazhdimisht vet-flijohen dhe vet-dëmtohen pa kushte, pa kompensim, pa arsye dhe pa një qëllim?! Përkrahjen ‘bjanko’ shqiptarët kanë filluar ta japin që në vitet 90-ta, dhe po vazhdojnë me të njëjtin vrull dhe vullnet. Kjo ‘bjanko’ përkrahje ka rezultuar me: shpërngulje të vazhdueshme, zhvalorizim të... Vazhdo

February 2, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Komentet (0)
Tags:

Rrëshqitja e dheut në Zenelaj, lëndohet puntori – Video
Sot në Anë të Malit, në vendin e quajtur Zenelaj, gati ndodhi një tragjedi, ku si pasojë mund të kishte humbur jetën një person. Një punëtor fizik u bllokua nga rrëshqitja e dheut, si dhe pllaka e rëndë prej betoni e cila ishte shkëputur nga ura e po ndërtohej. Aksioni i shpëtimit zgjati pothuajse 3 orë, njofton portali Lajme.me. Mësohet se punëtori  i lënduar është nga Puka e Shqipërisë, kurse punimet në urë i kryente kompania pronar i së cilës është Shaip Fana. Në vendgjarje ishin edhe përfaqsues të... Vazhdo

February 2, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Komentet (0)
Tags:

Page 1 of 22012345...102030...Last »