Politika

Dasharami në marrëveshjen ndërmjet Republikës së Kroacisë dhe Malit të Zi  për mbrojtjen e të drejtave të pakicave
NĂ« Zagreb me 24 Maj 2017 u mbajt sesioni i dytĂ« i Komitetit NdĂ«rqeveritar tĂ« PĂ«rzier pĂ«r zbatimin e MarrĂ«veshjes ndĂ«rmjet RepublikĂ«s sĂ« KroacisĂ« dhe Malit tĂ« Zi pĂ«r mbrojtjen e tĂ« drejtave tĂ« pakicave. AnĂ«tarĂ«t e Bordit emĂ«rohen nga Qeveria e RepublikĂ«s sĂ« KroacisĂ« dhe Malit tĂ« Zi. NĂ« kĂ«tĂ« takim morĂ«n pjese Valon Dasharami u.d. i Sekretarit nĂ« Ministrin pĂ«r tĂ« Drejtat e Njeriut dhe Pakicave dhe bashkĂ«-kryesues i pjesĂ«s malazeze tĂ« Komitetit NdĂ«rqeveritar tĂ« PĂ«rbashkĂ«t dhe z. Zvonko Milas, Sekretari i... Vazhdo

May 25, 2017  :: Politika :: Komentet (0)
Tags:

Bashoviq: Punët e paligjshme të pushtetit të Ulqinit në heshtje
KĂ«shilltari i PDS-sĂ« nĂ« Kuvendin komunal tĂ« Ulqinit Borisllav Bashoviq nĂ« mĂ«nyrĂ« demonstrative ka lĂ«shuar dje mbledhjen e parlamentit dhe ka akuzuar pushtetin lokal qĂ« qĂ«llimisht shmang pĂ«rgjigjet nĂ« pyetjet e kĂ«shilltarĂ«ve, tĂ« cilat kanĂ« tĂ« bĂ«jnĂ« me ligjshmĂ«rinĂ« e punĂ«s sĂ« disa organeve tĂ« vetĂ«qeverisjes lokale dhe tĂ« ndĂ«rmarrjeve ku themelues Ă«shtĂ« KK i Ulqinit, raporton portali Ul.info. Bashoviq, siç transmeton gazeta “Dan”, ka thĂ«nĂ« se dyshon nĂ« ligjshmĂ«rinĂ« e punĂ«s sĂ« disa sektorĂ«ve tĂ« pushtetit... Vazhdo

May 18, 2017  :: Politika :: Komentet (0)
Tags:

Reagimi i Këshillit Qendrorë të Forcës së Re Demokratike për rastin e Dr. Nail Dragës
FORCA E RE DEMOKRATIKE NOVA DEMOKRATSKA SNAGA Bul. Skenderbeu pn/bb 85360 Ulqin/Ulcinj Tel:. +382 030 401 760 Fax:; +382 030 401 761 info@forca.me, www.forca.me   Ulqin, 12.05.2017 Reagimi i KĂ«shillit QendrorĂ« tĂ« ForcĂ«s sĂ« Re Demokratike pĂ«r rastin e Dr. Nail DragĂ«s NĂ« mbledhjen e KĂ«shillit QĂ«ndrorĂ«  tĂ« ForcĂ«s sĂ« Re Demokratike e ftuar me rastin e fillimit tĂ« dĂ«nimit me heqje lirije tĂ« anĂ«tarit tĂ« KĂ«shillit QĂ«ndrorĂ« Dr. Nail DragĂ«s, anĂ«tarĂ«t e kĂ«tij organi unanimisht e kanĂ« vlerĂ«suar kĂ«tĂ« akt si njĂ« situatĂ«... Vazhdo

May 12, 2017  :: Politika :: Comments Off on Reagimi i KĂ«shillit QendrorĂ« tĂ« ForcĂ«s sĂ« Re Demokratike pĂ«r rastin e Dr. Nail DragĂ«s
Tags:

Nebojsha Medojeviq: Mali i Zi ta tërheq njohjen e Kosovës
Lideri opozitar nĂ« Mal tĂ« Zi kĂ«rkoi nga qeveria e PodgoricĂ«s qĂ« ta tĂ«rheqĂ« njohjen e pavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s pasi Prishtina sĂ«rish dĂ«shtoi ta ratifikojĂ« marrĂ«veshjen e shumĂ«pritur pĂ«r kufirin. NjĂ« nga liderĂ«t kryesorĂ« opozitarĂ« nĂ« Mal tĂ« Zi, Nebojsha Medojeviq, i bĂ«ri thirrje qeverisĂ« ta mbrojĂ« kufirin me KosovĂ«n dhe ta tĂ«rheqĂ« njohjen e pavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s- pasi Kosova shtyu votimin e marrĂ«veshjes pĂ«r demarkacionin. Lideri i Frontit Demokratik, me orientim pro-rus, tha tĂ« mĂ«rkurĂ«n se Mali i Zi duhet... Vazhdo

May 11, 2017  :: Politika :: Comments Off on Nebojsha Medojeviq: Mali i Zi ta tĂ«rheq njohjen e KosovĂ«s
Tags:

Abazoviq: Anëtarësimi në NATO grusht i rëndë për PDS-in
AnĂ«tarĂ«simi nĂ« NATO Ă«shtĂ« grusht i rĂ«ndĂ« pĂ«r PartinĂ« demokratike tĂ« socialistĂ«ve dhe pĂ«rkrahje e madhe pĂ«r ndryshimet e ardhshme politike nĂ« Mal tĂ« Zi, konsideron lideri i LĂ«vizjes qytetare URA Dritan Abazoviq. Ai nĂ« intervistĂ«n dhĂ«nĂ« agjencisĂ« MINA ka theksuar se NATO Ă«shtĂ« garanci se nĂ« Mal tĂ« Zi nuk do tĂ« ndodh si nĂ« Maqedoni. Kjo donĂ« tĂ« thotĂ« se pushteti , pasi tĂ« ballafaqohet me vullnetin e vĂ«rtetĂ« tĂ« qytetarĂ«ve , nuk dĂ«shiron tĂ« largohet nga pozicionet e veta , Ă«shtĂ« i gatshĂ«m tĂ« nxis kaos... Vazhdo

May 2, 2017  :: Politika :: Comments Off on Abazoviq: AnĂ«tarĂ«simi nĂ« NATO grusht i rĂ«ndĂ« pĂ«r PDS-in
Tags:

Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi, uron Presidentin Ilir Meta
KËSHILLI KOMBËTAR I SHQIPTARËVE NË MAL TË ZI NACIONALNI SAVJET ALBANACA U CRNOJ GORI ALBANIAN NATIONAL COUNCIL IN MONTENEGRO Nr .65/17 Ulqin, mĂ« 28.04.2017 MESAZH URIMI PËR Z. Ilir META – PRESIDENT I ZGJEDHUR I REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË I nderuar Z. META , Me kĂ«naqĂ«si tĂ« veçantĂ« sot mĂ«suam zgjedhjen Tuaj President i RepublikĂ«s sĂ« ShqipĂ«risĂ«. MĂ« lejoni qĂ« nĂ« emĂ«r tĂ« KĂ«shillit KombĂ«tar tĂ« ShqiptarĂ«ve nĂ« Malin e Zi dhe nĂ« emrin tim personal, tĂ« Ju uroj pĂ«rzemĂ«rsisht zgjedhjen nĂ« postin e Presidentit... Vazhdo

April 28, 2017  :: Politika :: Comments Off on KĂ«shilli KombĂ«tar i ShqiptarĂ«ve nĂ« Mal tĂ« Zi, uron Presidentin Ilir Meta
Tags:

Zgjedhjet lokale në Ulqin do të mbahen në nëntor
NĂ« vjeshtĂ« konkretisht nĂ« nĂ«ntor tĂ« kĂ«tij viti, pritet tĂ« mbahen zgjedhjet lokale nĂ« vendin tonĂ« bĂ«nĂ« tĂ« ditur burimet e “Ul.info”. Derisa zgjedhjet e fundit lokale janĂ« mbajtur me 26 janar tĂ« vitit 2014 dhe sipas kalendarit zgjedhjet e reja komunale duhet tĂ« mbahen nĂ« nĂ«ntor tĂ« kĂ«tij viti. Edhe pse ka kohĂ« deri nĂ« mbajtjen e zgjedhjeve lokale, jo zyrtarisht kanĂ« nisur edhe pĂ«rgatitjet pĂ«r kandidimin dhe nominimin e kandidatĂ«ve .  Vazhdo

April 19, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Politika :: Comments Off on Zgjedhjet lokale nĂ« Ulqin do tĂ« mbahen nĂ« nĂ«ntor
Tags:

URA: Pse hesht Komuna e Ulqinit, për rastin e planifikimit hapësinor
URA: Qeveria rregullon çdo gjĂ« nĂ« ulqin, pushteti i instaluar hesht LĂ«vizja qytetare URA paralajmĂ«ron opinionin Ulqinak se draft Ligji i propozuar pĂ«r planifikim dhe ndĂ«rtim Ă«shtĂ« katastrofik dhe ftojmĂ« tĂ« gjithĂ« subjektet shoqĂ«rore dhe politike qĂ« ashpĂ«rsisht ta kundĂ«rshtojnĂ«. KĂ«shtu ligji i propozuar nuk Ă«shtĂ« vetĂ«m antikushtetues, i paligjshĂ«m dhe nĂ« kundĂ«rshtim me KartĂ«n Evropiane tĂ« VetĂ«qeverisjes Lokale, por Ă«shtĂ« plaçkitje! NdĂ«rkohĂ«, lulĂ«zojnĂ« veçse ndĂ«rtimet e paligjshme e qĂ« shĂ«noj rritje... Vazhdo

April 16, 2017  :: Politika :: Comments Off on URA: Pse hesht Komuna e Ulqinit, pĂ«r rastin e planifikimit hapĂ«sinor
Tags:

Mbahet Kongresi i dytë zgjedhor i Partisë demokratike, Gjeka kryetar
Rreth 150 delegatĂ« nĂ« Kongresin e dytĂ« tĂ« PartisĂ« demokratike kanĂ« zgjedhur tĂ« shtunĂ«n nĂ« Ulqin Fatmir GjekĂ«n pĂ«r lider tĂ« partisĂ«, ndĂ«rsa zĂ«vendĂ«s i tij do tĂ« jetĂ« GĂ«zim Hajdinaga, raporton portali Ul.info. DelegatĂ«t zgjodhĂ«n edhe KĂ«shillin e ri qendror tĂ« kĂ«saj partie nacionale shqiptare i cili do tĂ« numĂ«rojĂ« 57 anĂ«tarĂ«. “Partia demokratike pĂ«r pesĂ« vite tĂ« veprimtarisĂ« ka ndĂ«rtuar imazhin dhe profilin e vet tĂ« njohur. Tani Ă«shtĂ« koha tĂ« hyjmĂ« nĂ« fazĂ«n e re tĂ« zhvillimit dhe ti pĂ«rgjigjemi... Vazhdo

April 8, 2017  :: Politika :: Comments Off on Mbahet Kongresi i dytĂ« zgjedhor i PartisĂ« demokratike, Gjeka kryetar
Tags:

Presidenti Nishani merr pjesë në festimet e Ditës së Komunës së Ulqinit
Presidenti i RepublikĂ«s, Sh.T.Z. Bujar Nishani mori pjesĂ« nĂ« kremtimet e DitĂ«s sĂ« KomunĂ«s sĂ« Ulqinit. NĂ« seancĂ«n solemne tĂ« Kuvendit Komunal tĂ« Ulqinit tĂ« mbajtur nĂ« QendrĂ«n pĂ«r KulturĂ«n, ishte i pranishĂ«m edhe Presidenti i Malit tĂ« Zi, Filip Vujanoviç, Kryetari i KomunĂ«s Nazif Cungu, Kryetari i Kuvendit Komunal Loro Ndrekiqi, ministra tĂ« qeverisĂ« sĂ« Malit tĂ« Zi dhe nga Kosova, AmbasadorĂ« dhe pĂ«rfaqĂ«sues tĂ« trupit diplomatik, autoritete vendore, drejtues tĂ« besimeve fetare, ulqinakas tĂ« ardhur nga DurrĂ«si... Vazhdo

April 1, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Politika :: Comments Off on Presidenti Nishani merr pjesĂ« nĂ« festimet e DitĂ«s sĂ« KomunĂ«s sĂ« Ulqinit
Tags:

Page 1 of 11512345...102030...Last »