Shoqëria / Društvo

Banorët e Malit të Brisë: Nuk do të lejojnë deponimin e mbeturinave në fshatin tonë
Kumtesa për opinion e grupit të qytetarëve të Malit të Brisë. Dëshirojmë të njoftojmë opinionin, kryetarin e Komunës dhe zotëri Doden që banorët e Malit të Brisë në asnjë mënyrë nuk do të lejojnë deponimin e këtyre mbeturinave në territorin e fshatit, transmeton portali Ul.info. Jemi shumë të vendosur në këtë gjë dhe do të këmbëngulim deri në fund, e theksojmë se kemi përkrahjen edhe të fshatrave përreth. Ndërsa drejtuesit e Komunës dëshirojmë me këtë rast ti njoftojmë se kjo është rrugë... Vazhdo

July 26, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Banorët e Malit të Brisë: Nuk do të lejojnë deponimin e mbeturinave në fshatin tonë
Tags:

Komuna e Ulqinit realizojë më sukses pastrimin e bedenave të Kalasë
Sekretariati për veprimtari komunale është përkujdesur që punimet të realizohen në mënyrë të shpejtë dhe efektive pasiqë mbishkrimet dhe papastërtia në atë pjesë të qytetit të vjetër ishte pasqyrë e shëmtur për turistët e shumtë dhe qytetarët e Ulqinit. Kjo iniciativë ishte e mirëpritur pasiqë është kërkuar disa herë nga banorët e Kalasë dhe qytetarët e shumtë por pa mbeshtetje institucionale nuk ka mundur të realizohet. Komuna e Ulqinit garanton të gjithë qytetarët se iniciativa të tilla do merren... Vazhdo

July 23, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Komuna e Ulqinit realizojë më sukses pastrimin e bedenave të Kalasë
Tags:

Pazari i Ulqinit, projekti i rilindjes urbane, së shpejti nis restaurimi
Pazari i Ulqinit, vendi më simbolik jo vetëm si destiacion tregtar do t’i nënshtohet restaurimit. Detajet e para të projektit kanë për qëllim ruajtjen e trashëgimisë kulturore zhvillimin e zonës si atraksion turistik. Restaurimi do të financohet nga Norvegjia dhe Ministria e bujqësisë e Malit të Zi, ku në ambientet e tregut të gjelbër do të kryhet një investim me vlerë rreth 20.000 euro që do të shërbejë për modernizimin e tregtimit të peshkut. Në një postim në facebook, Nazif Cungu shkruan: “Së shpejti,... Vazhdo

July 14, 2017  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Pazari i Ulqinit, projekti i rilindjes urbane, së shpejti nis restaurimi
Tags:

Avdiu, paralajmëron krizë për furnizimin me ujë të pijshëm
Në komunën e Ulqinit temperaturat e larta sjellin probleme në furnizimin me ujë, shoqëruar me mungesën e prurjeve po sjellin problemet e para të furnizimit me ujë të pijshëm në ketë qytet. Gjendja financiare në ndërmarrjen komunale “Ujësjellës Kanalizime”është tejet e rëndë.Kjo ndërmarrje nga 1 qershori i këtij viti është në bllokadë,si pasojë e borxhit ndaj Ujësjellësit Rajonal, raporton portali TV Teuta. Deri te kjo bllokadë sipas fjalëve të drejtorit Avdiu nuk do të kishte ardhur të kishin pasur... Vazhdo

July 12, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Avdiu, paralajmëron krizë për furnizimin me ujë të pijshëm
Tags:

Është koha për zgjerimin dhe modernizimin e pikës kufitare Muriqan – Sukubinë!
Nga Xheladin Zeneli Para 15 viteve, pra  në vitin 2002 u hap pika kufitare midis Shqipërisë dhe Malit të Zi në vendin Sukubinë-Muriqan, i cili gjindet në aksin rrugor Ulqin-Shkodër. Në një atmosferë të atëhershme solemne dhe në presencën e mijëra banorëve nga Ulqini, Ana e Malit, Tivari, Kraja, dhe Shkodra me rrethinë, të cilët shprehën gëzimin  dhe kënaqësinë e tyre që pas 50 viteve, banorët e të dy anëve të kufirit mund të lëviznin lirshëm dhe mund të ripërtrijnë marrëdhëniet e tyre vëllazërore... Vazhdo

July 9, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Është koha për zgjerimin dhe modernizimin e pikës kufitare Muriqan – Sukubinë!
Tags:

Qeverisjes lokale te Ulqinit i duhet reformë e thellë, ulqinakët nuk i besojne disa institucioneve
Me mbajtjen e tryezës së rrumbullakët të martën formalisht përfundoi realizimi i projektit „Ulqini kundër korrupsionit“, të cilin nga mesi i janarit e implementoi OJQ „Ul info“. „Jemi të kënaqur sepse është realizuar çdo gjë e planifikuar me projekt“, tha koordinatori i projektit Mustafa Canka, gjersa nga Qendra për arsimim qytetarë, e cila ishte bartëse e projektit në nivel shtetëror, kanë thënë se u arrit edhe më shumë seç është planifikuar. Sepse, në këtë periudhë është bërë anketa për... Vazhdo

July 5, 2017  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Qeverisjes lokale te Ulqinit i duhet reformë e thellë, ulqinakët nuk i besojne disa institucioneve
Tags:

Gjonaj: “ Mysafirët” e padëshiruar dëmtojnë imazhin e Ulqinit
Gjekë Gjonaj Ulqini siç dihet tashmë është një ndër qytetet më të rëndësishme turistike në Malin e Zi, me një pasuri të madhe kulturore, historike, natyrore si dhe një nga destinacionet kryesore për turistët nga Kosova, Shqipëria,  rajoni Ballkani dhe nga vende të ndryshme të Europës dhe Botës. Pritshmëria e qytetarëve, repektivisht e punonjësve turistikë  të  këtij qyteti për këtë stinë  verore është e madhe. Ata me të drejtë presin  që   kësaj verë numri i pushueve të jetë më i madh se... Vazhdo

July 2, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Gjonaj: “ Mysafirët” e padëshiruar dëmtojnë imazhin e Ulqinit
Tags:

Sot dita e parë e Kampit veror për lidership
Kampi veror për lidership, organizuar nga OJQ iACT (Unë veproj) në bashkëpunim me organizatën Leap4Change nga SHBA, filloi me sukses sot në Bibliotekën e Ulqinit. Me shumë entuziasëm dhe interes për të përftuar njohuri të reja, pjesëmarrësit sfiduan temperaturat e larta si dhe u shkëputën nga atmosfera festive, për t’ju bashkëngjitur trajnerës Romy Solomon nga SHBA dhe aktiviteteve që ajo kishte përgatitur për ditën e parë. Programi i sotëm u përqendrua te zhvillimi i njohurive dhe aftësive komunikuese, krijimi... Vazhdo

June 27, 2017  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Sot dita e parë e Kampit veror për lidership
Tags:

Bereqeti i Mexhlisit te Bashkesise islame ne Ulqin, shpërndan sërish ndihma
Bereqeti sërish shpërndan ndihma. Sot dhe nesër do të realizohet shpërndarja e 101 pakove ushqimore për familjet në nevojë në vlerë prej 25 eur, raporton portali i Bashkesise islame ne Ulqin, Islam-ul.com. Donatori i cili është vëndas i yni dhe dëshiron të mbetët anonim, ka ofruar shumën e duhur të të hollave në mënyrë që të sigurohen artikuj të nevojshëm ushqimor për familjet nevojtare. Fundi i muajit të madhëruar të Ramaanit ka bërë që të intensifikohen aktivitetet humanitare. Kryetari i Bereqetit h.Mirsad... Vazhdo

June 21, 2017  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Bereqeti i Mexhlisit te Bashkesise islame ne Ulqin, shpërndan sërish ndihma
Tags:

Patrolluesi Hajrudin Shata: Rënie drastike e aktiviteteve të paligjshme në det!
Gjatë patrullimit rutinë të rripit bregdetar, që po zhvillohet në kuadër të projektit “ZHVILLIMI I QËNDRUESHËM I EKOSISTEMIT BREGDETAR PËRMES MBROJTJES DHE KULTIVIMIT E FAUNËS DETARE“, patrulluesi i angazhuar në kuadër të projektit të lartëpërmendur me qëllim monitorimin dhe evidencimin e fenomeneve të paligjshme dhe paregullësive që ndodhin përgjatë bregut të detit, si dhe dukurive lidhur me peshkimin e paligjshëm – Hajrudin Dino Shata, thekson se është më se e dukshme rënia e aktiviteteve të paligjshme... Vazhdo

June 18, 2017  :: Reportazh / Reportaža, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Patrolluesi Hajrudin Shata: Rënie drastike e aktiviteteve të paligjshme në det!
Tags:

Page 1 of 8412345...102030...Last »