DPS otkačio DUA

September 8, 2010   | news

Okončana sapunica oko izlaska najjače partije na izbore u Ulcinju

Ulcinj – Na vanrednim izborima 17. oktobra u Ulcinju, Demokratska partija socijalista nastupiće samostalno, jednoglasno je odlučeno na jučerašnjoj sjednici opštinskog odbora te partije u proširenom sastavu.
Šef ulcinjskog DPS-a Ljuiđ Škrelja kazao je da je to logičan potez nakon održanih konsultacija sa predsjedništvom partije i predstavnicima mjesnih odbora.
“Svjesni smo odgovornosti koju preuzimamo na sebe i ostajemo privrženi saradnji sa koalicionim partnerom DUA na državnom nivou”, kazao je Škrelja za „Vijesti“.
Dodao je da DPS ipak ne zatvara vrata nijednom političkom subjektu koji će njegovu partiju cijeniti kao korektnog i pouzdanog partnera.
“DPS će voditi dostojnu kampanju da bi nakon dobrog izbornog rezultata i čistog obraza mogao da formira postizborni savez sa svima koji su spremni da zajedno radimo na razvoju grada. Kada to kažem, imam u vidu da program DPS-a nije samo lokalnog već i državnog karaktera”, kazao je Škrelja.
On nije htio da potvrdi, ali ni da demantuje da je izborni rezultat DPS-a u Ulcinju projektovan na osam mandata.
“Naša projekcija je što više glasova i što više mandata. Vidjećemo kako će to izgledati 17. oktobra”, rekao je Škrelja.
U međuvremenu, predstavnici Force Nazifa Cungua održali su u nedjelju prvi sastanak sa opozicionim albanskim partijama u susret vanrednim izborima u Ulcinju na kojima će pokušati da kroz široku saradnju sruše vlast DUA i DPS-a.
“Zajednički nastup opozicionih albanskih političkih snaga, permanentan je zahtjev dijaspore i građana Ulcinja. Imajući u vidu da izborni sistem favorizuje koalicije, mislimo da bi zajedno osigurali više mandata nego u samostalnim nastupima”, saopštila je Forca.
Razgovori koji su vođeni u hotelu „Evropa“ u Skadru, kako se nadaju u Forci, biće krunisani uspješnom multilateralnom saradnjom albanskih opozicionih snaga.

S.A.
Vijesti

1