DPS u Ulcinju samostalno

September 8, 2010   | news

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista u Ulcinju jednoglasno je juče odlučio da na predstojeće lokalne izbore 17. oktobra ta partija nastupi samostalno, piše Pobjeda.
Šef ulcinjskog DPS Luiđ Ljubo Škrelja kazao je za Pobjedu da su sjednici prethodile sjednica izvršnog odbora i konsultacije sa predsjedništvom partije, kao i predsjednicima mjesnih odbora.
‘’Odbor je svjestan da preuzima punu odgovornost za samostalan nastup’’, istakao je Škrelja.
On ie dodao da ta partija ostaje otvorena za saradnju sa koalicionim partnerom Demokratskom unijom Albana na svim nivoima.
DPS je na prethodnim izborima, koji su 23. maja održani u Ulcinju, nastupila u koaliciji sa Demokratskom unijom Albanaca, a ova koalicija je na majskim izborima osvojila 14 mandata.

Forca je tada osvojila 11 mandata, SDP, PDP i udružena opozicija po dva, a koalicija DSDJA i Građanska inicijativa Amira Holaja ‘’Perspektiva’’ po jedan mandat.
Parlament najjužnije crnogorske opštine čine 33 odbornika, a o njegovom konstituisanju se bezuspješno pregovaralo punih dvanaest sedmica.
Očekivani dogovor između partija DPS, DUA, PDP i SDP nije postignut, a sporan je, između ostalo, bio i zahtjev SDP za mjesto predsjednika skupštine.
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u avgustu je raspisao nove izbore za odbornike u Ulcinju koji će biti održani 17. oktobra.

Pobjeda