Zgazio je moral i evropske principe

October 14, 2010   | news

Forca Nazifa Cungua tvrdi da se u Ulcinju ne gradi most čiji je kamen temeljac nedavno položio premijer i optužuje Đukanovića:
Ulcinj – Albanska partija Forca juče je optužila premijera Mila Đukanovića da se nečasno uključio u predizbornu kampanju u Ulcinju polaganjem kamena temeljca za novi most na Port Mileni.
“Polaganjem kamena temeljca samo deset dana prije izbora Đukanović je direktno sa pozicije premijera poslao signal biračima i tako zgazio svaki evropski princip i moral iako je na čelu vlade koja se zalaže za evropske integracije”, saopšteno je juče iz Force, koju vodi Nazif Cungu.
Osim teških riječi upućenih premijeru, Forca je optužila i predsjednika opštine Gzima Hajdinagu da ponovo vara građane Ulcinja.
“Nakon postavljanja kamena temeljca na tom lokalitetu se ne izvode nikakvi radovi. To je još jedna u nizu prevara Hajdinage na račun potencijalnih birača”, ocijenili su u Forci.

Repotrer “Vijesti” se uvjerio da na mjestu gradnje novog mosta mašina nema.
Predstavnici Force su saopštili da su uznemireni neregularnim odvijanjem kampanje uoči glasanja u nedjelju: “Ovih dana su još uočljive koruptivne aktivnosti partija na vlasti koje davanjem cementa, građevinskih mreža, šljunka i šuta kupuju glasove naših građana. Imamo dokaze za to i pozivamo državne institucije da zaustave tu javnu političku korupciju”.
Ta partija optužila je i Opštinsku izbornu komisiju da je ignorisala zahtjev da pojedini predsjednici izbornih komisija budu i iz njenih redova.
“Na izborima u maju osvojili smo 11 od 33 odbornička mjesta koliko broji lokalni parlament, ali ni to nije bilo dovoljno pa ćemo i na ovim izborima za predsjednike komisija na svih 35 biračkih mjesta imati samo predstavnike vlasti. A u mjestu Selita za predsjednika istog čovjeka kao i u maju, protiv koga smo podnijeli krivičnu prijavu zbog neregularnosti kada je glasalo sedam naših građana koji tog dana nisu ni bili u Ulcinju”, tvrde u Cunguovoj partiji.

DPS: Što Milo pokrene, to se mora završiti

Visoki funkcioner ulcinjskog DPS-a Jorlo Nrekić odbacio je optužbe Force navodeći da ta partija u kontinuitetu sprovodi kampanju baziranu na prevarama i spletkama i konstatovao “da se izbori tako ne dobijaju”.
“Gdje god je Milo položio kamen temeljac, ta investicija je bila realizovana. Biće izgrađen i most a to što su u Forci sve više nervozni uoči izbora nije naš problem”, kazao je Nrekić “Vijestima”.

S.A.
Vijesti

6