DPS: Prioritet ima DUA

October 18, 2010   | Ngjarjet - Events

Demokratska partija socijalista pregovaraće oko formiranja lokalne vlasti u Ulcinju sa svojim stavom i zahtjevima, a prioritet će imati i dosadašnji koalicioni partner Demokratska unija Albanaca, kazao je predsjednik Odbora DPS-a tog grada Luiđ Škrelja. Na lokalnim izborima u Ulcinju FORCA je osvojila 11 mandata, koalicija DUA i Partija demokratskog prosperiteta deset, a DPS sedam mandata. Koalicija Bolji Ulcinj Bolja Crna Gora i Socijaldemokratska partija osvojile su po dva odbornička mjesta, a Građanska inicijativa Perspektiva jedan mandat.

DPS će, kako je kazao Škrelja, pregovore o formiranju lokalne vlasti početi nakon zvaničnih rezultata, tokom kojih će, naveo je on, »dobro odmjeriti na koji način će prići stavovima te partije«.

»Manje će biti bitno s kim ćemo u koalicioni odnos, jer realno, ni FORCA ni DUA bez nas ne mogu sastaviti novu lokalnu vlast«, rekao je Škrelja agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, u politici postoje prioriteti i stavovi koje ta partija neće kršiti.

»DPS će drugačije prići tim odnosima i sa drugačijim zahtjevima, ali u svakom slučaju DUA će imati prioritet u pregovorima«, rekao je Škrelja.

On je zadovoljan, jer su izbori, kako je ocijenio, protekli u miru.

»Rezultati izbora su pokazali našu opravdanost što smo odabrali da samostalno nastupamo na izborima i smatram da smo postigli korektan rezultat koji nam opravdava samostalan nastup i omogućava da budemo dio stabilne vlasti u narednom četvorogodišnjem periodu«, kazao je Škrelja.

On nije zadovoljan odnosom građana Ulcinja prema onom što, kako je kazao, treba da bude afirmacija svih vrijednosti »toliko puta ponavljane priče o multikulturalnosti, multietnicitetu, multikonfesionalnosti«.

»Jer u takmičenju devet izbornih lista, imamo sigurno sedam sa strogo nacionalnim prizvukom«, naveo je Škrelja.

U tom smislu, smatra on, DPS je postigao dobar rezultat.

»Ali jedino je nezadovoljstvo time što se konačno građani Ulcinja ne okrenu u potpunosti građanskoj opciji, gdje je prosperitet garantovan za svakog«, kazao je on.

RTCG

5