FORCA traži da se utvrde neregularnosti izbora

October 19, 2010   | news

Nova demokratska snaga Forca pokrenuće utvrđivanje neregularnosti jer su, kako navode, prepoznali brojna kršenja tokom jučerašnjeg  izbornog procesa u Ulcinju.

“Nažalost, standardi posljednjih izbora su bili najniži do sada zabilježeni, daleko od standarda koje želimo izgraditi, čime je doveden u pitanje proces izgradnje standarda za evroatlantske integracije naše države”,saopštio je predsjednik te partije Nazif Cungu.

Iz Force su ocijenili da je bilo neregularnosti i tokom kampanje.

“Aktualna izvršna vlast Opštine  trudila se tokom cijele izborne kampanje da nasilno zadrži fotelje manipulišući glasovima, izvodeći predizborne investicije, preteći zapošljenima u javnom sektoru i vršeći zaposljvanje na partijskoj osnovi”, naveo je Cungu u saopštenju.

Prema njegovim riječima, nedostatak stranih i domaćih posmatrača u monitorisanju izbornog procesa shvaćen je kao dozvola za manipulacije izbornog procesa.

Forca će, kako su poručili, sarađivati sa civilnim sektorom i medijima u Crnoj Gori na rasvetljavanju svih prekršaja i zloupotreba koje su rađene tokom kampanje i na dan izbora.

CDM

2