“Mediteran” – izgradnja platforme za pet zvezdica

October 21, 2010   | Turizmi / Turizam

Hotel “Mediteran”, jedan od najatraktivnijih u Ulcinju po položaju i svojim potencijalima, posle godina letargije ovog leta ostvario je, zahvaljujući prethodnim ulaganjima, veoma dobre poslovne rezultate. Izgrađen 1966. godine, ovaj hotel je sve do 2005. bio u sastavu „Ulcinjske rivijere“, a potom prelazi u vlasništvo kompanije „Bećović Menadžment Grup“ iz Čikaga.

– Novi vlasnik uložio je do sada značajna sredstva u renoviranje hotela – istakla je nedavno na prezentaciji za inostrane turoperatore Erika Blažić, generalni direktor Hotela, dodajući da je to tek deo onoga što će biti urađeno u narednom periodu kako bi hotel koji sada ima dve zvezdice – dobio i treću i stvorio platformu za osvajanje pet zvezdica.

Inače, hotel „Mediteran“ koji u pet vila ima ukupno 100 soba – u prethodnom periodu gotovo je kompletno renoviran: sobe su potpuno uređene i opremljene novim nameštajem, unapređeno je snabdevanje vodom, renoviran restoran i recepcija, osavremenjena kuhinja, a jedan od većih poduhvata bila je i izgradnja otvorenog bazena za hotelske goste.

Naredna godina je, kako je istaknuto na prezentaciji, godina velikih i ozbiljnih ulaganja koja će i ovaj hotel i kvalitet usluge podići na značajno viši nivo. Renoviraće još jednu vilu sa 34 sobe, a obzirom da je reč o jednom od retkih hotela koji radi tokom čitave godine, investicije u prekrivanje bazena, kao i kompletno renoviranje i opremanje kongresne sale najsavremenijom opremom, značajno će doprineti njegovoj atraktivnosti i za poslovne goste. Planirana je izgradnja fitness i mini spa centra, osmišljavanje kutka za decu, kao i igraonice u prirodi, a dva animatora vodiće računa o dobroj zabavi gostiju, vadeći po potrebi „iz rukava“ neki od 35 programa osmišljenih da boravak u hotelu „Mediteran“ gostima učine sadržajnijim. Da bi vile, koje su dislocirane od glavne zgrade, bile pristupačnije i gostima i osoblju, već početkom jeseni kreće betoniranje staza kojima će sledeće godine goste i njihov bagaž prevoziti atraktivni golf kar!

Ove investicije pratiće i ulaganja u kadrove. Kreće se sa treningom zaposlenih u svim sektorima, a uz pomoć šefa kuhinje Muje Kraja, pokrenuće i internu školu kuvanja kako bi obezbedili kvalitetnije kadrove za hotel, a takvu internu školu planiraju i za osoblje hotelskog domaćinstva.
www.hotel-mediteran.com

Izvor / www.turistickisvet-hotnews.com/
YouTube Preview Image

2