DPS hoće kontrolu para

December 3, 2010   | news

U Ulcinju još bez dogovora o formiranju vladajuće koalicije

Ulcinj – Više od mjesec nakon izbora, vlast u Ulcinju još nije formirana, a spisak zahtjeva za ulazak u gradsku upravu DPS proširio je mjestom sekretara finansija.
Predsjednik ulcinjskog DPS-a Ljuiđ Škrelja kazao je da će ta stranka tražiti polovinu funkcija u gradskoj vlasti, negirajući da je DPS zainteresovan za mjesto predsjednika Opštine.

“Osim Sekretarijata za budžet i privredu te društvene i komunalne djelatnosti koje trenutno pokriva, DPS u novoj raspodjeli vlasti traži i Sekretarijat za finansije i funkcije predsjednika i sekretara SO. To je u osnovi ponuda koju smo uputili koaliciji DUA-PDP”, kazao je Škrelja “Vijestima”.
Na vanrednim izborima 17. oktobra Forca je osvojila 11 mandata, koalicija DUA-PDP 10, DPS sedam, udružena opozicija predvođena SNP i SDP po dva i koalicija Perspektiva jedan mandat. DPS je bez dileme najveći dobitnik izbora jer nijedna strana ne može formirati većinu bez te partije, imajući u vidu da je savez Force i DUA trenutno nemoguć zbog nepremostivih razlika između čelnika, pa i dijela članstva tih stranaka. Škrelja je kazao da funkcija predsjednika Opštine pripada Demokratskoj uniji Albanaca.

On je kazao da će o mjestima direktora javnih preduzeća tek biti riječi, ističući da je DPS dugo vagao da li da traži Sekretarijat za finansije ili Sekretarijat za urbanizam: “Prevagnulo je mišljenje da tražimo Sekretarijat za finansije jer smo ubijeđeni da se na tom polju u proteklom periodu moglo uraditi značajno više”, istakao je Škrelja.
Međutim, pitanje je da li će DUA udovoljiti tom zahtjevu DPS-a, budući da funkciju sekretara za finansije obavlja Fatmir Đeka, vrlo uticajan član partije koji je na nekoliko posljednjih izbora Uniji donio ubjedljivu prevagu na području Anamalita.

Lider Partije demokratskog prosperiteta Ali Redža kazao je da vjeruje u dogovor sa DPS-om. “Partija Demokratskog prosperiteta cilja ozbiljnu i stabilnu koaliciju na duže staze. Spremni smo i na ustupke oko mjesta koja pokrivaju naši kadrovi, pod uslovom da nam partneri ponude validnu argumentaciju”, kazao je Redža “Vijestima”.
On je istakao da bi u novoj raspodjeli vlasti na vitalne funkcije trebalo postaviti prave i stručne ljude bez obzira na to da li pripadaju DUA, PDP ili DPS.
S.A
Vijesti
http://a9.video2.blip.tv/9420007197012/Rtvvijesti-dnevnik021210407.flv

1