Škrelja šef parlamenta

December 14, 2010   | news

Poslanik DPS-a planira da nadjača Hajdinagu
Ulcinj – Šef ulcinjskog DPS-a Ljuiđ Škrelja biće novi predsjednik ulcinjskog parlamenta, saznaju „Vijesti“. Škrelja će na toj funkciji zamijeniti Muhameta Niku, visokog funkcionera Partije demokarstkog prosperiteta.
DPS i koalicija DUA-PDP su proteklog vikenda postigli sporazum o formiranju vlasti po kojem, osim Sekretarijata za komunalne poslove, privredu i javnu upravu, koje već pokrivaju kadrovi DPS-a, ta partija dobije i mjesta predsjednika i sekretara lokalnog parlamenta, te sekretarijat za budžet i finansije, što predstavlja polovinu funkcija u lokalnoj upravi.

Odlukom da Škrelja preuzme čelnu funkciju u lokalnom parlamentu, DPS vjerovatno želi da dodatno pojača poziciju jer poslanik iz Darze trenutno slovi za najmoćniju političku figuru u najjužnijoj opštini. DPS želi da Škrelja faktički nadjača predsjednika Opštine Gzima Hajdinagu (DUA), budući da Ulcinj u narednom periodu očekuju tenderi za dugogodišnji zakup Valdanosa, Velike plaže i Ade.

Kako su „Vijesti“ već objavile a nekoliko izvora nezvanično potvrdilo, uticajni kadar DUA Fatmir Đeka, iz Sekretarijata za bužet i finansije, koji je pripao DPS-u, seli se na čelnu funkciju u Komunalnom preduzeću. Njega bi na funkciji u Opštini trebalo da zamijeni Redžep Taganović, funkcioner DPS-a i bivši poslanik te partije u republičkom parlamentu.

S. A.
Vijesti