HTP Ulcinjska rivijera: Za Novu godinu pola radnika kući

December 22, 2010   | news

Htp „Ulcinjska Rivijera” Spremilo Socijalni Program
Ulcinj – Hotelsko-turističko preduzeće “Ulcinjska rivijera” planira da do kraja godine realizuje socijalni program koji predviđa smanjenje broja zaposlenih za 50 odsto. “Rivijera ima 210 radnika i za jedno turističko-ugostiteljsko preduzeće prosječna starosna struktura od 56,5 godina je vrlo nepovoljna. Zato planiramo da broj radnika do kraja godine smanjimo za 104, kroz pripremljeni socijalni program”, navodi se u dopisu dostavljenom “Vijestima”.
Dodaje se da su kriterijumi za sprovođenje socijalnog programa starost zaposlenih, zdravstveno stanje i učinci, odnosno dosadašnji efekti u radu.
“Zaposleni koji imaju više radnog staža imaju pravo na veće otpremnine.

Maksimalni iznos pojedinačne otpremnine ne može preći 11.912 eura u neto iznosu. Prilikom obračuna otpremnina predviđene su i nepovoljnosti”, piše u dopisu i pojašnjava da “zaposleni, koji imaju do tri godine do penzije, samohrani roditelji sa djetetom ili djecom do 15 godina starosti koja ne rade, kao i invalidi, imaju pravo na dodatnih 12 mjesečnih zarada na utvrđeni iznos otpremnine.

“Zaposlenom, koji je ostvario pravo na otpremninu, prestaje radni odnos danom isplate otpremnine. Za realizaciju socijalnog programa, odnosno isplatu otpremnina, Ulcinjska rivijera će tražiti pomoć od Vlade i drugih državnih institucija”, stoji u dopisu u kojem se na kraju kaže da “oni koji žele dobrovoljno da se prijave za učešće u socijalnom programu, to treba da urade najkasnije do kraja ove sedmice”.

S.A.
Vijesti

HTP Ulcinjska rivijera a.d. u stecaju UlcinjUlcinjska rivijera: Gubitak povećan čak 61,3%
ULCINJ – HTP „Ulcinjska rivijera“ ostvarila je za prvih devet mjeseci gubitak od 480.484 eura što je 61,3 odsto više nego lani, kada je gubitak bio 294.738 eura.

Prema rezultatima poslovanja, objavljenih na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti poslovni prihod kompanije je iznosio 2,09 miliona eura, dok je u istom periodu prošle godine bio na nivou 1,68 miliona eura.

Gubitak je ostvaren zahvaljujući povećanju troškova zaposlenih na 1,038 miliona eura i amortizacije koja je iznosila 424. 079 eura.

Stalna imovina kompanije iznosi oko 60 miliona eura, dok je obrtna imovina 1,2 miliona.

Autor/izvor: SEEbiz / Portal Analitika

YouTube Preview Image