Radulović: Region i low-cost kompanije dobitna kombinacija

March 3, 2011   | news

Mislim da nam je region dobitna kombinacija, posebno kada je riječ o vansezonskom periodu, a ključni poslovi su promovisanje Crne Gore ovakva kakva jeste, smatra Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja CTU i direktor hotelske grupe Montenegro Stars, u izjavi za Pobjedu.

“Mislim da će 40 odsto turista koji su ranije išli u Egipat, Tunis i druge zemlje u kojima je bilo nemira, ove godine tražiti nove destinacije. Jedan dio bi trebalo da se „prelije“ u Grčku, Hrvatsku i Crnu Goru. Međutim, kod nas će doći samo ukoliko im obezbijedimo povoljan avio-prevoz, a to je moguće uključenjem low-cost kompanija“, kaže on i podsjeća da će ih ovog ljeta biti i na našim aerodromima.

Radulović pojašnjava i da se situacija na turističkom tržištu mijenja “filmskom brzinom“,.

“Zato marketinšku strategiju treba praviti dnevno i stvoriti uslove za brz i lak prelazak iz jedne u drugu strategiju, za predsezonu i postsezonu“, dodaje Radulović.

On ističe i da su kapaciteti Crne Gore u privatnom smještaju bolji neko oni u Turskoj i Grčkoj.

Radulović je rekao i da će naredni značajniji turistički projekti najvjerovatnije biti realizovani na sjeveru, prvenstveno u Kolašinu i na Bjelasici, „jer taj prostor ima veliku prednost u odnosu na primorje“.

Izvor : CDM / Pobjeda
http://www.videooglasi.net/video-file-280.m4v
Dobrodošli u Crnu Goru, montenegro, crna, gora, letovanje, zimovanje, turizam, more, odmor, bar, budva, bečići, sveti, stefan, kotor, tivat, miločer, risan, igalo, boka, kotorska, herceg, novi, tara, žabljak, durmitor, kolašin, bjelasica,ulcinj,